Rak jajnika
Zachorowałam w lipcu tamtego roku.Był to szok,do konca nie wierzyłam,ze mnie to spotkało.Zaczęło sie nagle.Całe zycie zdrowa jak ryba.Póżno,jak zwykle przy I ttym raku pózno.I tutaj zaczyna się moje forum.....Dlaczego tyle krzyczy się o raku piersi,o raku szyjki macicy,a o raku jajnika nic.Mamy profilaktyczne badania cytologiczne,mamografię,a o badaniu CA 125 nikt nam nawet nic nie mówi.Przecież o raku jajnika mówi się(dzisiaj to wiem)"cichy zabójca".Dlaczego ma tak znikomą wyleczalnośc.......Jego wykrywalnośc jest w 3,4 stadium,wiadomo co to znaczy.....Nikt nam kobietom nie mówia by profilaktycznie badac sobie krew,bo to jest jedyna szansa aby uchwycic go szybciej.I wbrew pozorom choroba ta nie dotyczy kobiet tylko po40-tce.Umierały przy mnie dziewczyny,które miału niespełna 20-cia lat.Czy na prawdę w naszym kochanym kraju nie możemy zrobic nic,aby uświadomic przynajmniej kobietom co może im grozic?Ja przeszłam cięzką operacje,dzisiaj jestem zdrowa i wierzę,że tak zostanie.Wiem,że to moja siła mnie pcha do przodu.Tej siły życzę każdemu
-
Witam pozdrawiam Was wszystkie ze słonecznej i bardzo ciepłej (35 stopni cel) Żywiecczyzny. I oby to słoneczko dodało wszystkim siły do dalszej walki i uśmiechu na każdy dzień. Pozdrawiam cieplutko.
-
Do makro
Musisz 12 lipca wziąść zaświadczenie ,że od 13 lipca jesteś zdolna do pracy
Albo w dniu 13 lipca lekarz musi Ci wystawić rano papierek i spóźniasz się do pracy
Pamiętaj ,że to zaświadczenie musisz od razu donieść do kadr , u mnie tak wymagają
Najlepiej zrobić to dzień wcześniej , zależy czy kadry masz w tym samym budynku gdzie pracujesz czy gdzie indziej
Pozdrawiam i życzę miłej niedzieli
-
Makro
jeżeli masz zaległy lub bieżący urlop to na urolop możesz iść zaraz po rehabilitacyjnym, do wykorzystania urlopu nie potrzeba zgody lekarza, w trakcie urlopu idziesz na badania i wtedy jak nie ma przeszkód medycznych lekarz daje zgodę na podjęcie pracy.Ja też mam problemy i dzwoniłam do państwowej inspekcji pracy i jest taki przepis że możesz wziąść urlop a potem dopiero badania.Pozdrawiam serdecznie.
-
Makro czekam kiedy mnie zaprosza na komisje w celu zasilku rehabilitacyjnego w poniedzialek zlozylam wnioski mam nadzieje ,ze nie bede dlugo czekala a ty pielegnuj swoj ogrodeczek ,a marker zrob przed sama wizyta BUZIOLE
-
Kobietki wczoraj bylam na cudownej mszy dziekczynnej zamowila p chora na raka w podziekowaniu dla tych ,ktorzy wspieraja ja modlitwa pomagaja i sa z nia .Oczywiscie jej nie bylo .Po mszy rozmawialam z ksiedzem i ksiadz mnie zapytal czy moglabym ta p odwiedzic moze by to ja wzmocnilo bo ona juz nie wychodzi z domu .Powiedzialam ,ze odwiedze choc to jest trudne , mysle ze z Boza pomoca dam rade A co wy o tym myslicie ??????????????????
-
Witam z ranka moje skarby .
Witam bbb fajnie ,ze jestes z nami Pozdrawiam
Kasiorek jestem i bede z wami trzymam kciuki za to zebys dobrze przeszla chemie a ty nastaw sie pozytywnie .Pozytywne nastawienie to juz pol sukcesu ze skutkami ubocznymi .Sloneczka za oknem nie ma ,ale jest cieplo BUZIAKI
Anitap jestem z wami czekam na wiesci o Nadi .MATECZKO CZUWAJ NAD NIA
-
Witam po długich wakacjach i problemach z komputerem. Nie mogam odtworzyć hasla więc "przytyłam"- o jedno b,to ja bb. Faktycznie uważa się że biopsja cieńkoigłowa ma małą wartość diagnostyczną.
-
U Nadii bez zmian...:(
Ja dzisiaj robiłam biopsję mammotomiczną piersi, na pierwszy rzut oka podobno ok, ale i tak trzeba czekać na wynik.
Jedno co wam mogę nowego poradzić, to usłyszałm ,że biopsja cienkoigłowa to przeżytek i nie należy jej robić, jest często niewiarygodna. Szpitale obecnie powinny robić biopsję mammotomiczną. Mam nadzieję,że żadna z was jej nigdy nie będzie potrzebowała, jeśli jednak tak się zdarzy poczytajcie o tym..
Głowy do góry...
-
Hej,
U mnie też za oknem słoneczko, pije kawkę i czytam wpisy, a tu nie ma nikogo, tylko nasza Jasia jak co rano nas wita. Kochana jest!!!
Jasiu, i tak ma zostać, codziennie masz tu być z nami:)))
Makro, jak ci dobrze że już do pracy wracasz, Kuka jednak umiesz pocieszać a pisałaś że nie))))
Anitap co u Ciebie?
Eternalmagic, Odezwij się
-
STRZEZ MNIE O JEZU
JAK WLASNOSCI SWOJEJ
BO CZASAMI DRZE ZE STRACHU
JEZU UFAM TOBIE