Rak jajnika
Zachorowałam w lipcu tamtego roku.Był to szok,do konca nie wierzyłam,ze mnie to spotkało.Zaczęło sie nagle.Całe zycie zdrowa jak ryba.Póżno,jak zwykle przy I ttym raku pózno.I tutaj zaczyna się moje forum.....Dlaczego tyle krzyczy się o raku piersi,o raku szyjki macicy,a o raku jajnika nic.Mamy profilaktyczne badania cytologiczne,mamografię,a o badaniu CA 125 nikt nam nawet nic nie mówi.Przecież o raku jajnika mówi się(dzisiaj to wiem)"cichy zabójca".Dlaczego ma tak znikomą wyleczalnośc.......Jego wykrywalnośc jest w 3,4 stadium,wiadomo co to znaczy.....Nikt nam kobietom nie mówia by profilaktycznie badac sobie krew,bo to jest jedyna szansa aby uchwycic go szybciej.I wbrew pozorom choroba ta nie dotyczy kobiet tylko po40-tce.Umierały przy mnie dziewczyny,które miału niespełna 20-cia lat.Czy na prawdę w naszym kochanym kraju nie możemy zrobic nic,aby uświadomic przynajmniej kobietom co może im grozic?Ja przeszłam cięzką operacje,dzisiaj jestem zdrowa i wierzę,że tak zostanie.Wiem,że to moja siła mnie pcha do przodu.Tej siły życzę każdemu
-
Moniarak wczoraj caly dzien myslalam o was smutno piszesz BOZE OSWIEC LEKARZY ,zeby podjeli sluszna decyzje .Kochana to piekny i odpowiedni czas na ciaze tak mialo byc wspieram was w tym trudnym czasie MATENKO WSTAWIAJ SIE ZA NAMI .........JESTEM Z WAMI
-
Witajcie moje dzielne kolezanki .Pogoda u mnie cudna
Mikra ta cieczka toooooooooooooooooo nie nazwe po imieniu opisywalam historie ,ktora sie wydarzyla w BOZE CIALO i nie tylko ,ale te pieski sa kochane moja sunia skonczyla 4 latka i teraz zostanie mamuska jest bardzo rozpieszczona ,ale przylepa Makro wie jak potrafi sie do kogos przytulic .O BOZE jak fajnie nasze forum znowu wrze POZDRAWIAM
-
Niestety w tomografie wyszło,że gad urusł :(,marker też poszedł w górę :(,mama leży w szpitalu i nic jej nie podają.Ma się zdecydować czy podda się operacji,miał przyjść chirurg czy mama się nadaje do zabiegu,przyszedł po dwóch dniach i powiedział,że nie wiedzą co to jest i chcą zrobić biobsję.
Mama płacze,ja bezradna w domu z mały dzieckiem i w oczekiwanej drugiej ciąży,może to nie za bardzo odpowiedni czas,ale chciałam,też zmobilizowac mamę do walki z chorobą.
-
Widac ze z ta chemia zalezy jak kto, ale niby wszystkie bierzemy na jajnika to samo, ale dlaczego dawkuja roznie, sama sie zastanawiam. Ja podczas chemi raz spotkalam babeczke z jajnikiem, miala wznowe po 4 latach na watrobie i brala chemie tak jak ja.
Jasia, ja mam mala suczke terierka bialego westa, dostalam od meza jak zachorowalam, ma 7miesiecy i pierwsza cieczke, od kawalerow niemozemy sie opedzic :), wczesniej mialam psa i nie wiedzialam jaki to problem, ale coz natura. Zazdroszcze Ci tych malenstw, tyle bedziecie mieli szczescia.
Dobrej nocki Dziewczyny, milych snow:)
-
Ty też i to bardzo, Buziaki i dobranoc))
-
Kasiorek ja tez mialam 3 godziny Taxsol Makro tez takze prawidlowo kochanienka ,ale wy to macie wczasy ja to w jeden dzien wszystko i do domu JESTES KOCHANA
-
Makro dostalam wezwanie na komisje na 12 lipca na 9 rano na ulice Kolobrzeska .Cioteczka ale. dalas zadanie z tymi storczykami ?????? Nie chce mi sie myslec bo bylam dzisiaj w pracy w sklepie i jestem troszke zmeczona .u mojej suni brzuszek zaczyna ladnie rosnac to bedzie dopiero zabawa BUZIAKI
-
Jasia, modlić się masz, bo twoje modlitwy zawsze są wysłuchane i tak trzymaj, jesteś naszym pośrednikiem:)))
Mikra, no własnie dlaczego ja ten taxsol mam na 3 godz a nie na 24? Tu też babka miała 24godzinny wlew, nie rozumiem czemu tak krótko?
Ktoś jeszcze coś wie na ten temat?
-
Do krystyna mialam wznowe po roku jestem po 14 chemiach trzymajmy sie razem POZDROWIONKA
-
Do Kasiorka4
jesli chodzi o towarzystwo w szpitalu to rzeczywiscie, pielegniarki przychodzily upominac ze glosno, ze smiechy ze czas spac bo cisza nocna. Na Kaminskiego nie spotkalam przez te 6 chemi osoby obloznie chorej, a tego sie balam, ze to mnie zdoluje, ale nie. Ja przychodzilam w poniedzialek rano, jakis ranigast dali a potem 23 sterydy, z5 rano powtorka, o 11 podlaczali mnie na 24 godziny taxol i w nastepny dzien chwila przerwy i cisplatyna przez pare godzin i wtedt kazali pic na umor, sikac do nocnika bo ponoc ta chemia obciaza b nerki, dlatego robili bilans ile wypite ile wysikane. Ja w czwartek po obchodzie i badaniach o 5 rano szlam do domu. I tak co najmniej do poniedzialku nie wychodzilam z domu, ale kazdy znosi to inaczej. Dobrze ze u Ciebie ok. Peruke kup puki masz swoje wlosy, latwiej dopasowac. Ja swoja kupilam na Pereca23b, duzy wybor fajne babki. Pozdrawiam, odpoczywaj K.