Rak jajnika

14 lat temu
Zachorowałam w lipcu tamtego roku.Był to szok,do konca nie wierzyłam,ze mnie to spotkało.Zaczęło sie nagle.Całe zycie zdrowa jak ryba.Póżno,jak zwykle przy I ttym raku pózno.I tutaj zaczyna się moje forum.....Dlaczego tyle krzyczy się o raku piersi,o raku szyjki macicy,a o raku jajnika nic.Mamy profilaktyczne badania cytologiczne,mamografię,a o badaniu CA 125 nikt nam nawet nic nie mówi.Przecież o raku jajnika mówi się(dzisiaj to wiem)"cichy zabójca".Dlaczego ma tak znikomą wyleczalnośc.......Jego wykrywalnośc jest w 3,4 stadium,wiadomo co to znaczy.....Nikt nam kobietom nie mówia by profilaktycznie badac sobie krew,bo to jest jedyna szansa aby uchwycic go szybciej.I wbrew pozorom choroba ta nie dotyczy kobiet tylko po40-tce.Umierały przy mnie dziewczyny,które miału niespełna 20-cia lat.Czy na prawdę w naszym kochanym kraju nie możemy zrobic nic,aby uświadomic przynajmniej kobietom co może im grozic?Ja przeszłam cięzką operacje,dzisiaj jestem zdrowa i wierzę,że tak zostanie.Wiem,że to moja siła mnie pcha do przodu.Tej siły życzę każdemu
26037 odpowiedzi:
  • Moniarak wczoraj caly dzien myslalam o was smutno piszesz BOZE OSWIEC LEKARZY ,zeby podjeli sluszna decyzje .Kochana to piekny i odpowiedni czas na ciaze tak mialo byc wspieram was w tym trudnym czasie MATENKO WSTAWIAJ SIE ZA NAMI .........JESTEM Z WAMI
  • Witajcie moje dzielne kolezanki .Pogoda u mnie cudna

Mikra ta cieczka toooooooooooooooooo nie nazwe po imieniu opisywalam historie ,ktora sie wydarzyla w BOZE CIALO i nie tylko ,ale te pieski sa kochane moja sunia skonczyla 4 latka i teraz zostanie mamuska jest bardzo rozpieszczona ,ale przylepa Makro wie jak potrafi sie do kogos przytulic .O BOZE jak fajnie nasze forum znowu wrze POZDRAWIAM
  • 12 lat temu
    Niestety w tomografie wyszło,że gad urusł :(,marker też poszedł w górę :(,mama leży w szpitalu i nic jej nie podają.Ma się zdecydować czy podda się operacji,miał przyjść chirurg czy mama się nadaje do zabiegu,przyszedł po dwóch dniach i powiedział,że nie wiedzą co to jest i chcą zrobić biobsję.
    Mama płacze,ja bezradna w domu z mały dzieckiem i w oczekiwanej drugiej ciąży,może to nie za bardzo odpowiedni czas,ale chciałam,też zmobilizowac mamę do walki z chorobą.
  • 12 lat temu
    Widac ze z ta chemia zalezy jak kto, ale niby wszystkie bierzemy na jajnika to samo, ale dlaczego dawkuja roznie, sama sie zastanawiam. Ja podczas chemi raz spotkalam babeczke z jajnikiem, miala wznowe po 4 latach na watrobie i brala chemie tak jak ja.
    Jasia, ja mam mala suczke terierka bialego westa, dostalam od meza jak zachorowalam, ma 7miesiecy i pierwsza cieczke, od kawalerow niemozemy sie opedzic :), wczesniej mialam psa i nie wiedzialam jaki to problem, ale coz natura. Zazdroszcze Ci tych malenstw, tyle bedziecie mieli szczescia.
    Dobrej nocki Dziewczyny, milych snow:)
  • Ty też i to bardzo, Buziaki i dobranoc))
  • Kasiorek ja tez mialam 3 godziny Taxsol Makro tez takze prawidlowo kochanienka ,ale wy to macie wczasy ja to w jeden dzien wszystko i do domu JESTES KOCHANA
  • Makro dostalam wezwanie na komisje na 12 lipca na 9 rano na ulice Kolobrzeska .Cioteczka ale. dalas zadanie z tymi storczykami ?????? Nie chce mi sie myslec bo bylam dzisiaj w pracy w sklepie i jestem troszke zmeczona .u mojej suni brzuszek zaczyna ladnie rosnac to bedzie dopiero zabawa BUZIAKI
  • Jasia, modlić się masz, bo twoje modlitwy zawsze są wysłuchane i tak trzymaj, jesteś naszym pośrednikiem:)))

Mikra, no własnie dlaczego ja ten taxsol mam na 3 godz a nie na 24? Tu też babka miała 24godzinny wlew, nie rozumiem czemu tak krótko?

Ktoś jeszcze coś wie na ten temat?
  • Do krystyna mialam wznowe po roku jestem po 14 chemiach trzymajmy sie razem POZDROWIONKA
  • 12 lat temu
    Do Kasiorka4
    jesli chodzi o towarzystwo w szpitalu to rzeczywiscie, pielegniarki przychodzily upominac ze glosno, ze smiechy ze czas spac bo cisza nocna. Na Kaminskiego nie spotkalam przez te 6 chemi osoby obloznie chorej, a tego sie balam, ze to mnie zdoluje, ale nie. Ja przychodzilam w poniedzialek rano, jakis ranigast dali a potem 23 sterydy, z5 rano powtorka, o 11 podlaczali mnie na 24 godziny taxol i w nastepny dzien chwila przerwy i cisplatyna przez pare godzin i wtedt kazali pic na umor, sikac do nocnika bo ponoc ta chemia obciaza b nerki, dlatego robili bilans ile wypite ile wysikane. Ja w czwartek po obchodzie i badaniach o 5 rano szlam do domu. I tak co najmniej do poniedzialku nie wychodzilam z domu, ale kazdy znosi to inaczej. Dobrze ze u Ciebie ok. Peruke kup puki masz swoje wlosy, latwiej dopasowac. Ja swoja kupilam na Pereca23b, duzy wybor fajne babki. Pozdrawiam, odpoczywaj K.

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat