Rak jajnika

14 lat temu
Zachorowałam w lipcu tamtego roku.Był to szok,do konca nie wierzyłam,ze mnie to spotkało.Zaczęło sie nagle.Całe zycie zdrowa jak ryba.Póżno,jak zwykle przy I ttym raku pózno.I tutaj zaczyna się moje forum.....Dlaczego tyle krzyczy się o raku piersi,o raku szyjki macicy,a o raku jajnika nic.Mamy profilaktyczne badania cytologiczne,mamografię,a o badaniu CA 125 nikt nam nawet nic nie mówi.Przecież o raku jajnika mówi się(dzisiaj to wiem)"cichy zabójca".Dlaczego ma tak znikomą wyleczalnośc.......Jego wykrywalnośc jest w 3,4 stadium,wiadomo co to znaczy.....Nikt nam kobietom nie mówia by profilaktycznie badac sobie krew,bo to jest jedyna szansa aby uchwycic go szybciej.I wbrew pozorom choroba ta nie dotyczy kobiet tylko po40-tce.Umierały przy mnie dziewczyny,które miału niespełna 20-cia lat.Czy na prawdę w naszym kochanym kraju nie możemy zrobic nic,aby uświadomic przynajmniej kobietom co może im grozic?Ja przeszłam cięzką operacje,dzisiaj jestem zdrowa i wierzę,że tak zostanie.Wiem,że to moja siła mnie pcha do przodu.Tej siły życzę każdemu
26037 odpowiedzi:
  • 12 lat temu
    Witam z ranka buziaki dla wszystkich
  • A ja mam pytanie, dlaczego Jasia zlikwidowała swój profil?
    Makro czy coś wiesz? Bedzie z nami dalej?

Jasiu, dlaczego ucekłaś? nie lubisz już nas?((((((
  • 12 lat temu
    Dziękuje Makro ! Życze Ci kolejnych 20 lat aż do srebrnej rocznicy !

I jeśli moge prosić jeszcze inne kobiety o odpowiedź na moje pytanie które napisałem w poprzednim poście, chciałbym w miare porównać te sytuacje, Dziękuje i pozdrawiam dziewczyny :)
  • 12 lat temu
    Makro, zycze Wam wielu jeszcze takich rocznic i aby to uczucie caly czas bylo takie gorace:)
  • 12 lat temu
    Droga Makro życzę Wam zwielokrotnienia tej rocznicy jeszcze co najmniej 10 razy !!!!!!!!!Buziaczki
  • 12 lat temu
    Witam Drogie Panie, moich pytań ciąg dalszy :(

Powiedzcie Mi proszę jak dlugo po operacji trwało to aż przyszłyście do siebie tzn, nabrałyście apetytu, nie leżeliście cały czas w łóżku i nie zamartwiałyście się, nie wyglądaliście tak smutno i nie bolało Was to wszystko w brzuchu ? :(

Bo moją mame cały czas boli, nie umie czuć jedzenia itp, proszę odpiszcie, martwie się
  • Witam wszystkich serdecznie.Kiedy zachorowałam moja córka też dała na mszę i rozmawiała z księdzem od którego dostała modlitwę i kazał się za mnie modlic .Módlmy się za Nadję i za bratową Joanny51MODLITWA ZA CHOREGO.odmówic 3 x CHWAŁA OJCU .O MÓJ BOŻE,OTO PRZED TOBĄ TEN CHORY.PRZYSZEDŁ CIĘ PROSIC O TO,CZEGO PRAGNIE I O TO CO UWAŻAZA NAJWAŻNIEJSZE DLA SIEBIE.TY O MÓJ BOŻE, WPROWADZ W JEGO SERCE TE SŁOWA; NAJWAŻNIEJSZE JEST ZDROWIE DUSZY! PANIE NIECH SIĘ W NIM WYPEŁNI CAŁA TWOJA WOLA: JEŚLI CHCESZ, BY WYZDROWIAŁ,BY ZOSTAŁO MU DANE ZDROWIE;JESLIJEDNAK INNA JEST TWOJA WOLA,NIECH DALEJ NIESIE SWÓJ KRZYŻ.PROSZĘ CIĘ TAKŻE ZA NAS, KTÓRZY SIĘ ZA NIM WSTAWIAMY;OCZYŚC NASZE SERCA, ABYŚMY BYLI GODNI PRZEKAZAC TWOJE ŚWIĘTE MIŁOSIERDZIE.STRZEŻ GO I ULŻYJ MU W CIERPIENIU ,NIECH SIĘ W NIM WYPEŁNI TWOJA ŚWIĘTA WOLA ,NIECH PRZEZ NIEGO ZOSTANIE OBJAWIONE TWOJE ŚWIĘTE IMIĘ ;POMUŻ MU ODWAŻNIE DZWIGAC KRZYŻ AMEN
  • A ja mam prosbe jutro jest za mnie msza o otrzymane zdrowie i prosze o wsparcie modlitewne jest to takze msza z podziekowaniem dla wszystkich o wszystko BOG ZAPLAC

Joanno51 lacze sie z wami modlitwa niech BOG MA JA W SWOJEJ OPIECE POZDRAWIAM
  • 12 lat temu
    Droga Jasiu11,bratowa jest po diagnostyce tj bronchoskopia,biopsja,TK,badania były robione w szpitalu.Teraz wyszła i jest załamana,rak jest nieoperacyjny,ma mieć od poniedziałku chemię i potem radioterapię.Bardzo mi jej żal,modlę sie w jej intencji,dałam już na Mszę św,prosiłam o modlitwę znajome zakonnice.Bratowa jest z zawodu nauczycielką,juz dawno na emeryturze.Taka typowa harcerka.Miała jeden nałóg-palenie papierosów przez lata...
  • anitap nareszcie napisalas . To co napisalas jest cudowne o Nadi a ty wiem ,ze sie martwisz jestem z wami myslami modlitwa codziennie POZDRAWIAM

Witaj joanna 51 pomodle sie za twoja bratowa tylko pisz co u niej BUZIAKI

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat