Rak jajnika

15 lat temu
Zachorowałam w lipcu tamtego roku.Był to szok,do konca nie wierzyłam,ze mnie to spotkało.Zaczęło sie nagle.Całe zycie zdrowa jak ryba.Póżno,jak zwykle przy I ttym raku pózno.I tutaj zaczyna się moje forum.....Dlaczego tyle krzyczy się o raku piersi,o raku szyjki macicy,a o raku jajnika nic.Mamy profilaktyczne badania cytologiczne,mamografię,a o badaniu CA 125 nikt nam nawet nic nie mówi.Przecież o raku jajnika mówi się(dzisiaj to wiem)"cichy zabójca".Dlaczego ma tak znikomą wyleczalnośc.......Jego wykrywalnośc jest w 3,4 stadium,wiadomo co to znaczy.....Nikt nam kobietom nie mówia by profilaktycznie badac sobie krew,bo to jest jedyna szansa aby uchwycic go szybciej.I wbrew pozorom choroba ta nie dotyczy kobiet tylko po40-tce.Umierały przy mnie dziewczyny,które miału niespełna 20-cia lat.Czy na prawdę w naszym kochanym kraju nie możemy zrobic nic,aby uświadomic przynajmniej kobietom co może im grozic?Ja przeszłam cięzką operacje,dzisiaj jestem zdrowa i wierzę,że tak zostanie.Wiem,że to moja siła mnie pcha do przodu.Tej siły życzę każdemu
26037 odpowiedzi:
  • 12 lat temu
    Witam
    Jasiu jedyną zmianą w chemii jest to że gdy dostaję taksol to mam na stopach i dłoniach okłady lodowe. Ponoć to ma zapobiec pogłębieniu neuropatii A tak to schemat 3 godz taksol i niecała godzina karboplatyna. Mam jeszcze problemy żołądkowe ale bardziej gazowe niż wymiotne, czekam właśnie na kuriera bo zamówiłam biobran 1000, Gojka po nim czuła się ok więc chcę spróbować. Młody wiadomość przyjął z poważną miną a potem się popłakał. Spytał tylko mamuś ale będzie znowu dobrze, powiedziałam że ze swojej strony zrobię wszystko żeby tak było.Reszta jest w rękach Boga i lekarzy. Dziękuję Ci kochana za modlitwy w mojej intencji, proszę żebyś myślała o mnie dalej.
    Tobie jeszcze troszkę pojawi się meszek a mnie zaczną wypadać ,q co Bartek wczoraj oczywiście spytał, czy znowu wypadną mi włoski.Buziolki z kapryśnego Kołobrzegu, raz słonko ciepło, za chwilę chmurki i trochę deszczu ale obecnie dla mnie to lepsze niż upał.
  • 12 lat temu
    Kasiorku, każda z nas pewnie płakała...
    ja ryczałam, wyłam z bólu, nie tylko fizycznego, bo skóra bardzo bolała, ale i psychicznego - traciłam to co jest dla nas kobiet tak ważne...
    płacz i wywal ten żal... masz do tego prawo
  • 12 lat temu
    Właśnie zauważyłam że wychodzą mi włosy, normalnie garściami. Wiedziałam że tak będzie, byłam z tym pogodzona, a jednak kiedy to zobaczyłam rozpłakałam się jak dziecko....
  • 12 lat temu
    Witaj Jasia, dziś pogoda do spania we Wrocku. Pada, pochmurno i zimno, a teraz zrobiłam kawkę już drugą piję i dalej jestem śnięta jak ryba.
    A z kuk to nie wiadomo co się dzieje, pisałam do niej w zeszłym tygodniu to nie odezwała się do tej pory. Może gdzieś na wakacjach jest bo tak to już by pewnie się odezwała.
    A jaka pogoda u Ciebie?
  • 12 lat temu
    Kuka co u ciebie ????????????
  • 12 lat temu
    krystyna trzymam kciuki za dobre wyniki POZDRAWIAM
  • 12 lat temu
    Annaszymczak czy do tej chemi jeszcze cos ci dolozyli ??????
  • 12 lat temu
    Kasiorek a ty jeszcze spisz ???????
  • 12 lat temu
    Witam z ranka serdecznie pozdrawiam

SA CHWILE,KTORE W PAMIECI ZOSTAJA
    I CHOC CZAS MIJA ,ONE NADAL TRWAJA ,
    SA TAKIE OSOBY ,KTORE RAZ POZNANE
    JUZ ZAWSZE BEDA PAMIETANE
  • 12 lat temu
    raczek zastawiaj stol lece na murzynka BUZIAKI

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat