Rak jajnika

14 lat temu
Zachorowałam w lipcu tamtego roku.Był to szok,do konca nie wierzyłam,ze mnie to spotkało.Zaczęło sie nagle.Całe zycie zdrowa jak ryba.Póżno,jak zwykle przy I ttym raku pózno.I tutaj zaczyna się moje forum.....Dlaczego tyle krzyczy się o raku piersi,o raku szyjki macicy,a o raku jajnika nic.Mamy profilaktyczne badania cytologiczne,mamografię,a o badaniu CA 125 nikt nam nawet nic nie mówi.Przecież o raku jajnika mówi się(dzisiaj to wiem)"cichy zabójca".Dlaczego ma tak znikomą wyleczalnośc.......Jego wykrywalnośc jest w 3,4 stadium,wiadomo co to znaczy.....Nikt nam kobietom nie mówia by profilaktycznie badac sobie krew,bo to jest jedyna szansa aby uchwycic go szybciej.I wbrew pozorom choroba ta nie dotyczy kobiet tylko po40-tce.Umierały przy mnie dziewczyny,które miału niespełna 20-cia lat.Czy na prawdę w naszym kochanym kraju nie możemy zrobic nic,aby uświadomic przynajmniej kobietom co może im grozic?Ja przeszłam cięzką operacje,dzisiaj jestem zdrowa i wierzę,że tak zostanie.Wiem,że to moja siła mnie pcha do przodu.Tej siły życzę każdemu
26037 odpowiedzi:
  • Do IZUNIA pozdrawiam ynka ma rację mówiąc o tym że siemie lniane pomaga ja go zaczęłam stosowac bo tez miałam problemy moze nie takie o których piszesz ale bolał mnie żołądek i miałam straszny zastój w jelitach pije z rana na czczo szklanke siemienia które sobie sparzę na noc i jest ulga bo niestety sluzówka podczas chemi jest niszczona i wten sposób szybciej moze się zregenerowac ja czuję duża poprawę .Zyczę ci zdrówka dobrego samopoczucia i błogosławienstwa Bożego przesyłam buziaczki
  • Dziękuję JASIU za pozdrowienia jesteś super babką o wszystkich pamiętasz buziaczki cieszę sie że masz bobre wyniki a TK będzie czyste bo nie może byc inaczej Matuchna czuwa nad toba badz nadal taką optymistka i dodawaj nam wszystkim sil buziaczki
  • Witam wszystkich i pozdrawiam .Do lilith.p dziekuje że tyle napisałas bardzo dobry wybór z kupnem mieszkania w tej okolicy duzo zieleni i swiezsze powietrze nie to co w centrum .Twoja mama miała dosyc powarzną operację ale dobrze że chemia działa głowa do góry masz rację że w dużym mieście jest się bardziej anonimowy a psychika mamy sie poprawi zacznie wiezyc w swoje siły bo zacznie dostrzegac że inne panie walczą i sie nie załamuja te rozmowy na odziale ją wzmocnia nie wiem czy mieszkacie razem?spróbuj ją zainteresowac naszym forum tu tez mozna sie odbudowac psychicznie ale na to trzeba czasu bo dla mamy to jest wszystko świeze i ona też musi się ztym oswoic Ja nie mieszkam w Poznaniu tam się lecze.Mieszkam w miasteczku które leży między Poznaniem a Zieloną Góra w Wolsztynie piękne czyste zadbane miasteczko mamy jezioro piekne okolice zapraszam jak będzie okazja .Zyczę powodzeni napisz jak bedziecie sie urządzac i duzo zdrówka dla mamy i niechaj dobre anioły nad nią czuwają.Pozdrawiam
  • 12 lat temu
    POCIESZYCIELKO STRAPIONYCH MODL SIE ZA NAMI
    UZDROWIENIE CHORYCH MODL SIE ZA NAMI
    BLOGOSLAWIONY JANIE PAWLE WIELKI WSTAWIAJ SIE ZA NAMI
    MATECZKO PROS BOGA ZA NAMI
  • 12 lat temu
    Witam z ranka wszystkie perelki i zycze bolgoslawionego dnia .
    Zaraz wyruszam na TK jak ja to mowie chwila prawdy ,ale dopiero za tydzien odbiore wynik .
    Spotkam sie z makro caly dzien dla nas .OOO wlosy juz mam na 5 mm rzesy na 1mm a brwi no coz pewnie za dwa trzy dni powinny sie pojawic bo do wesela 3 tyg kiecka i buty kupione a na fryzjerze zaoszczedze .

Kasiorek co to u was za epidemia ??? Kochana lepiej ci juz ??? ANIOLkU

Izunia czasami tak jest ,ze sa gorsze dni w naszym terazniejszym zyciu ,to jest normalne kiedys wyczytalam ,ze chemia tak dziala ,ze wpadamy w jakas dziwna furie ,ale to mija a co do kremu co polecala makro nic nie wiem ,ale ponad 2 lata temu p doktor powiedziala ,ze my nic nie mozemy i tego sie trzymam zeby jeszcze mi ktos tak dobitnie powiedzial na temat cukru chociaz go mozna powiedziec nie uzywam ,no ale czasami czlowiek sie skusi .Mam w rodzinie siostry po raku tylko innym one sie zajadaja slodkosciami jedna po 4 stopniu zyje 10 lat a druga okolo 4 teraz robily badania kontrolne i jest ok moja sasiadka tez wszystko je co slodkie i jest 10 lat po i ma sie ok a juz zegnala sie z zyciem BUZIACZKI

kuka czy ty jeszcze stosujesz kielki brokul ,bo teraz kupilam do tego kielki kozieradka ,kielki rzodkiewki i kielki gorczycy no to taka mala plantacja POZDRAWIAM

No dobra kochane i znowu sie rozpisalam a zaraz mi ucieknie busik

Wszystkie pijace rano kaweczke goraco pozdrawiam bo nie ma jak to kawke wypic w tak milym towarzystwie BUZIACZKI
  • 12 lat temu
    Wszystkim zycze spokojnej nocy
  • 12 lat temu
    annnaszymczak jak minal wieczorek z mezusiem ?????POZDROWIONKA

Krystyna i lilith pozdrawiam
  • 12 lat temu
    Witajcie pozno ,ale napisze kreatynina ok morfologia tez moze byc a marker 16 z czego jestem zadowolona

Makro jutro sie widzimy Aniolki na noc

Ynka Mateczka czuwa dziekuje za piekne slowa mysle ,ze to znak a mi jest bardzo milo ,ze moge wam w taki sposob pomoc modlmy sie wszyscy Bylam dzis w kosciele z intencjami takimi co zawsze a takze podziekowac za dobre wyniki Jestem z toba BUZIAKI
  • 12 lat temu
    Tydzień temu przyjechał do mnie brat z Anglii, Mama widuje syna 3 razy w roku, więc teraz zupełnie inaczej się czuje. Dużo się śmieje :-)

A jeśli chodzi o chemię, to nie wymiotuje, nie ma mdłości. Bolą niestety stawy, kości, nieco drętwieją ręce, jak i stopy. Ponadto...tydzień temu wypadły włoski. Myślę, że i tak późno, ale Mama strasznie to przeżyła. Na szczęście kupiłam Jej super chusty u Pani Ewy Ostrowski i zadowolona śmiga po sklepach i mieście.

A jak się Pani mieszka w Poznaniu?? I jak rozwija się leczenie? Z tego, co czytałam, kilka osób miało tam chemię dootrzewnową, Pani również?

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat