Rak jajnika

14 lat temu
Zachorowałam w lipcu tamtego roku.Był to szok,do konca nie wierzyłam,ze mnie to spotkało.Zaczęło sie nagle.Całe zycie zdrowa jak ryba.Póżno,jak zwykle przy I ttym raku pózno.I tutaj zaczyna się moje forum.....Dlaczego tyle krzyczy się o raku piersi,o raku szyjki macicy,a o raku jajnika nic.Mamy profilaktyczne badania cytologiczne,mamografię,a o badaniu CA 125 nikt nam nawet nic nie mówi.Przecież o raku jajnika mówi się(dzisiaj to wiem)"cichy zabójca".Dlaczego ma tak znikomą wyleczalnośc.......Jego wykrywalnośc jest w 3,4 stadium,wiadomo co to znaczy.....Nikt nam kobietom nie mówia by profilaktycznie badac sobie krew,bo to jest jedyna szansa aby uchwycic go szybciej.I wbrew pozorom choroba ta nie dotyczy kobiet tylko po40-tce.Umierały przy mnie dziewczyny,które miału niespełna 20-cia lat.Czy na prawdę w naszym kochanym kraju nie możemy zrobic nic,aby uświadomic przynajmniej kobietom co może im grozic?Ja przeszłam cięzką operacje,dzisiaj jestem zdrowa i wierzę,że tak zostanie.Wiem,że to moja siła mnie pcha do przodu.Tej siły życzę każdemu
26037 odpowiedzi:
  • 12 lat temu
    Pani Krystyno, Mama odbiera chemię w poniedziałek, 6 sierpnia. Jak sie Mama czuje? Hmm... Przerwa w chemii wyszla Jej na dobre, mowi, ze chyba zdążyła sie lepiej zregenerować :) Zobaczymy, jak wyniki leukocytów. Trochę dzisiaj panikuje, bo pofolgowała sobie ze slodyczami....
  • Witam serdecznie wszystkich u nas dzisiaj pada ale za to jest czym oddychac.Lilith.p pozdrawiam i mam pytanie kiedy mama ma miec chemię? bo ja jade we wtorek tj 7ego myśle ze dostanę bo jak wspomniałam 15ego chcemy jechac do Bydgoszczy to już bym doszła do siebie .A jak mama sie czuje?Jasiu nie martw się na zapas poczekaj co pokaze TK mnie jak bolało w prawym boku gdzis koło watroby to TKpokazało guzki pod wstepnica i coś było bo markery mi rosły a u ciebie może byc całkiem co innego bo marker masz ok.ANNASZYMCZAK jak sie czujesz? chemie dostałas? pozdrawiam życzę dobrego samopoczucia.Przemo667 jak się czuje mama? jakie postępy w leczenie?Makroo trzyma się w pracy dasz rade złapiesz rytm i bedzie ok.Izunia nic nie piszesz jak sie czujesz? co nowego u ciebie?ynka65315 to chemię mamy prawie w tym samym czasię ja 2 dni wczesniej .Trzymajmy się dziweczyny pozdrawiam piszących i tych czytających piszcie co nowego u was.
  • to zapewne zrosty
  • 12 lat temu
    No i tak piszemy o tych bolach ,za mnie cos wzielo od kilku dni odczuwam bol_kolka po prawej stronie wczoraj sie nasililo tabletki przeciw bolowe nie pomogly jest to taki bol nachodzacy i puszczajacy dzieje sie to w miejscu gdzie mialam dren i jest szew mysle ,ze to zrosty ,ale teraz mnie nie boli ,ale jak naciskam bol jest i co to jest ?????Jak mi najdzie bol to az kucam tak mam juz kilka dni moze cos wyjdzie w TK jade w poniedzialek na kontrol to zglosze PROSZE SIE ODNIESC I MI COS DORADZIC DZIEKUJE
  • 12 lat temu
    Witaj lilith.p przy porannej kawce POZDRAWIAM
  • 12 lat temu
    Witam moje sloneczka z pieknego ranka i pozdrawiam

Aniu57 fajnie ,ze czytasz wpisy i jestes z nami a msza dopiero w pazdzierniku ???Ta nasza wspolna modlitwa da nam cos -cos wspolnie wymodlimy tylu fajnych ludzi sie modli Mateczka wyslucha naszych prosb i naszego wolania JESTES dzielna BUZIAKI

kasiorek jestes ????

annaszymczak jak wczorajsza morfologia???(w polaczeniu Biobranu ) SCISKAM

Krystyna 57 oczywiscie musze przeczytac ta ksiazke ,ktora polecilas ,To prawda ulozenie sobie w glowie uzdrowienie duszy i modlitwa .Po przeczytaniu wielu ksiazek ,jestem przekonana ,ze to MY MUSIMY SOBIE SAMEMU POMOC POZDRAWIAM

• 12 lat temu
    Pozdrawiam wszystkich znad kubka kawy.
    Pan Krystyno, tak, Mama i Tato mieszkają razem ze mną i moim mężem. Nie wyobrażam sobie innego rozwiązania.

Moja Mama też ma kamienia w woreczku żółciowym. Na niego zwalała bóle brzucha, a to był rak jajnika.... Dzisiaj Pierwszy Piątek Miesiąca.

Serce Jezusa, hojne dla wszystkich, którzy Cię wzywają, zmiłuj się nad nami
  • 12 lat temu
    Kasiorek 4 ja mam p/c przeciwko czynnikowi Castla i mój zołądek wszystkiego nie przyswaja.Mam anemie zlośliwą a wszystkie parametry oprócz ferrytyny sa w normie.Hematolog dzis powiedzial ,że sam nie wie co to sie dzieje w moim organiźmiei dał to skierowanie na rozszeżenie badań.Nie wiem kiedy się tam dostanę.Nie jem mięsa tylko owoce i warzywa oprócz tych które zawierają żelazo a zapas żelaza rośnie.Samo żelazo w normie.Potrzeba mi doktora Hausa bo ta ferrytyna gromadzi się w wątrobie a AST ALT mam niskie.Codziennie teraz mam mdlości i jem tylko z rozsądku.Cwiczenia tez niektóre mam na brzuchu to potem tylko aż mi sie slabo robi i nie daję rady chodzić z pół godziny.A musze ćwiczyć ,żeby nie bylo operacjii.Pozdrawiam.
  • Aniu57
    Ja też mam nie tylko kamień ale kamienie w woreczku i zapalenie żołądka to nic na razie strasznego, ale po chemii muszę coś zrobić tymi kamyczkami. Do gastrologa mam umówioną wizytę dopiero na październik a rejestrowałam się haha śmiechu warte z kwietniu.
  • 12 lat temu
    Msza w Ostrołęce o uzdrowienie będzie 12 i 13 pażdziernika.

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat