Nic nie robiłam jeszcze, bo dopiero dzisiaj się dowiedziałem :). Lekarz też nic nie zlecił. Kazał czekać do 21 i tyle. Myślę że w tygodniu pójdę do innego lekarza prywatnie to skonsultować.
Ja miałam potworniaka niedojrzałego .ATP to podstawa. Jeśli się niepokoisz to idź zrób prywatnie (ja oprócz tego robię ca125, ca19-9) jeśli będą negatywne to myśle ze możesz spać spokojnie. A poprzednim razem, przy tamtym jajniku miałaś robione?
Markery miałam robione, test roma i tak dalej. Ale to była inna sytuacja bo to wyszło przy pobycie w szpitalu, miałam łatwiejszą drogę bo wszystko zrobili na miejscu. Idąc prywatnie muszę mieć skierowanie?. Bo w poniedziałek idę na morfologię i może przy okazji by zrobili to.
Hej dziewczyny :). Tak tamtym razem markery były w granicach górnej normy. Chyba tylko ca15-3 z tego co pamiętam był lekko ponad normę, ale to o kilka oczek. W poniedziałek jak będę robic morfologie to zapytam przy okazji o to. Martwi mnie ten brak miesiączki i te nudności której mam codziennie. Do tego doszły mi te guzki w piersi. 14 będę mieć mamografię, ale nie wiem czy to jest dobry pomysł bo mam 32 lata. Dużo słyszałam że badania mogą wyjść niedokładne.
Dlaczego masz wątpliwości co do mammografii? Ja będę miała pierwsza w styczniu a mam lat 34. Co do markerów to widać ze działają. W sensie, ze „zawiadomiły”, ze coś się dzieje w organizmie ale nie na tyle, żeby było to coś groźnego. Dla porównania przy potworniaku niedojrzałym miałam ATP na poziomie 659, a CA125 312. Masz dzieci?
Można zawsze zrobic u dobrego radiologa usg piersi.To również dokładne badanie. Ja bazuję na usg ale mam naprawde dobrego specjalistę i dobre usg co nie jest bez znaczenia:)Sa teraz naprawdę dobre sprzęty.