Rak jajnika

14 lat temu
Zachorowałam w lipcu tamtego roku.Był to szok,do konca nie wierzyłam,ze mnie to spotkało.Zaczęło sie nagle.Całe zycie zdrowa jak ryba.Póżno,jak zwykle przy I ttym raku pózno.I tutaj zaczyna się moje forum.....Dlaczego tyle krzyczy się o raku piersi,o raku szyjki macicy,a o raku jajnika nic.Mamy profilaktyczne badania cytologiczne,mamografię,a o badaniu CA 125 nikt nam nawet nic nie mówi.Przecież o raku jajnika mówi się(dzisiaj to wiem)"cichy zabójca".Dlaczego ma tak znikomą wyleczalnośc.......Jego wykrywalnośc jest w 3,4 stadium,wiadomo co to znaczy.....Nikt nam kobietom nie mówia by profilaktycznie badac sobie krew,bo to jest jedyna szansa aby uchwycic go szybciej.I wbrew pozorom choroba ta nie dotyczy kobiet tylko po40-tce.Umierały przy mnie dziewczyny,które miału niespełna 20-cia lat.Czy na prawdę w naszym kochanym kraju nie możemy zrobic nic,aby uświadomic przynajmniej kobietom co może im grozic?Ja przeszłam cięzką operacje,dzisiaj jestem zdrowa i wierzę,że tak zostanie.Wiem,że to moja siła mnie pcha do przodu.Tej siły życzę każdemu
26037 odpowiedzi:
  • 12 lat temu
    Witam Was w niedzielny wieczor.
    Caly dzien probowalam zaprzatac mysli wszystkim tylko nie jutrzejszymi badaniami, boje sie!
    Kasiorek badania robie na Kamienskiego, na Hirszfelda bede u gina ale nie wiem jeszcze kiedy.
    Spotkanie jak najbardziej tak.
    Pozdrawiam serdecznie, odezwe sie jutro po wszystkim.
  • 12 lat temu
    Witajcie w Dzien Panski
    W pierwsza niedziele kazdego miesiaca jest msza za kolka rozancowe a po niej wystawienie Najswietszego Sakramentu intencja na ten miesiac to rozaniec za rodzicow i naszych dzieci POZDRAWIAM wszystkie SYrenki

Kasiorek pozno wstalam i polecialam do kosciolka Buzka

JANIE PAWLEl II ,ktory jest autorytetem i wzorem do nasladowania ,ktorys calkowicie zawierzyl MARYJI prosze Cie o wstawiennictwo u Mateczki za nas niech MARYJA , wyprasza nam laske zdrowia i laski ,ktore sa dla nas potrzebne i dla naszych rodzin MATECZKO NIEUSTAJACEJ POMOCY MODL SIE ZA NAMI I PROS BOGA ZA NAMI
  • Hej dziewczyny))))

Elbe to jest dobre hehe!:)))
    Jasiu a ty gdzie jesteś?
    Wszystkim Syrenkom Błogosławionej Niedzieli :)))))))
  • 12 lat temu
    kasiorek ja mam z Orzecznictwa nie z Zusu najlepiej idz do Opieki Spolecznej oni cie pokieruja i dadza wnioski .Staraj sie kochana miec 153 zl a nie miec BUZIAKI
  • 12 lat temu
    Ponieważ dzień zapowiada się ponuro, może to którąś rozweseli:)

Kobiety ... takie jesteśmy:)))

Nie czytam żadnych instrukcji. Wciskam guziki, aż zadziała.
    Nie potrzebuję alkoholu, żeby narobić sobie obciachu. I bez alkoholu daję radę:-)
    Nie jestem rozkapryszona, tylko "emocjonalnie elastyczna"!
    Najpiękniejsze słowa świata: "Idę na zakupy" :-)
    Nie mam żadnych dziwactw! To są "special effects"!
    Kobiety powinny wyglądać jak kobiety, a nie wytapetowane kości!
    Przebaczyć i zapomnieć? Ani nie jestem Jezusem, ani nie mam Alzheimera!
    My kobiety jesteśmy aniołami, a gdy się nam podetnie skrzydła, lecimy dalej - na miotle! Bo w końcu jesteśmy elastyczne!!!
    To nie jest żaden tłuszcz! To "erotyczna powierzchnia użytkowa"!
    Gdy Bóg stworzył mężczyznę, obiecał, że idealnego faceta będzie można spotkać na każdym rogu....a potem uczynił ziemię okrągłą.
    Na moim nagrobku niech będzie napis: "Co się głupio gapisz? Też bym wolała leżeć teraz na plaży!"
    Tak tak...my kobiety jesteśmy bowiem jedyne w swoim rodzaju...

Prześlij tę wiadomość do fajnych dziewczyn, a wtedy.... jak zwykle...nic się nie wydarzy :-) ale przynajmniej je rozśmieszysz:-)))

• Cześć kobitki

Jasiu ten zasiłek to masz z Zusu czy skąd? ja nie wiem jak się do tego zabrać udać sie do kogo? Jeśli możesz to napisz mi. Buziaki))))))

Mikra masz rację, pogoda okropna(((( A gdzie idziesz na badania? Na hirszfelda? to może się zobaczymy? Daj znać
  • 12 lat temu
    Witam Was kochaniutkie.
    Jasiu Aniele dzieki za wsparcie. Chcialabym zeby juz byl wtorek. Maz na wyjezdzie wraca w srode, a ja znow nikomu nic nie mowiac ide na badania, po co maja sie martwic na zapas, jak bedzie po wszystkim to powiem.
    Pozdrawiam Wszystkie Syrenki, milej soboty. We Wroclawiu brzydka pogoda tylko schowac sie pod koldre.
  • 12 lat temu
    Witaj kalinka nie obwiniajcie sie modl sie z czasem zobaczysz ,ze to pomaga .Trzymam kciuki za jak najlepsze wyniki POZDRAWIAM
  • 12 lat temu
    krystyna 57 nie wiem od czego to zalezy ,ze daja roznie te zasilki moim zdaniem to powinno byc nam dane na 2 lata jak sie mowi lekarzom o raku jajnika to w ich oczach widze strach nie wiem czy tylko ja to widze ? czy wy tez ? Przeciez to sa nie duze pieniadze .Ja rozmawialam z p doktor ,ktora miala operacje na biodro i do konca nie jest sprawna -no i potwierdza sie chory chorego zrozumie POZDROWIONKA

Mikra trzymam kciuki za dobre wyniki zabieram ten strach do siebie ja wiem co z nim zrobie BUZIACZKI

• 12 lat temu
    Witajcie Syrenki przy porannej kawce
    Chyba mnie bierze przeziebienie bede musiala zaparzyc lipke a jeszcze dzisiaj ide do kwiaciarni zastapic kolezanke mam troche wiazanek do wydania ,lubie tam chodzic bo tam sie wyciszam i to ,ze jestem wsrod tylu kwiatow sama czuje sie jak kwiat .

szymczakanna sok zrobiony wyczytalam ,ze aronia ma najwiecej wlasciwosci jak inne owoce .Trzymam kciuki za nastepna chemie Boziulku jak ten czas leci Pozdrawiam cie serdecznie usciski dla synka i wnusia no i przytul tez mezusia Buziaki

Kasiorek dziekuje za minke (czyzby jakis dolek cie zlapal ) to ,ze ci sie nic nie chce to nie rob ja tez tak mam to wtedy sobie jade do kwiaciarni lub na szmatki USCISKI dla wielkoluda BUZIAKI

raczek0756 milego wypoczynku niech ten urlop zamieni sie w bajke -moze cos sie zmieni w twoim zyciu czego ci bardzo zycze BUZIAKI

makro nasza to juz ma motyle a nie motylki w brzuchu wraca mezus i caly tydzien maja dla siebie POZDRAWIAM WAS

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat