Rak jajnika
Zachorowałam w lipcu tamtego roku.Był to szok,do konca nie wierzyłam,ze mnie to spotkało.Zaczęło sie nagle.Całe zycie zdrowa jak ryba.Póżno,jak zwykle przy I ttym raku pózno.I tutaj zaczyna się moje forum.....Dlaczego tyle krzyczy się o raku piersi,o raku szyjki macicy,a o raku jajnika nic.Mamy profilaktyczne badania cytologiczne,mamografię,a o badaniu CA 125 nikt nam nawet nic nie mówi.Przecież o raku jajnika mówi się(dzisiaj to wiem)"cichy zabójca".Dlaczego ma tak znikomą wyleczalnośc.......Jego wykrywalnośc jest w 3,4 stadium,wiadomo co to znaczy.....Nikt nam kobietom nie mówia by profilaktycznie badac sobie krew,bo to jest jedyna szansa aby uchwycic go szybciej.I wbrew pozorom choroba ta nie dotyczy kobiet tylko po40-tce.Umierały przy mnie dziewczyny,które miału niespełna 20-cia lat.Czy na prawdę w naszym kochanym kraju nie możemy zrobic nic,aby uświadomic przynajmniej kobietom co może im grozic?Ja przeszłam cięzką operacje,dzisiaj jestem zdrowa i wierzę,że tak zostanie.Wiem,że to moja siła mnie pcha do przodu.Tej siły życzę każdemu
-
jasia cieszę się,czekam tylko na informację kiedy to sobie pogadamy
-
Taxol będzie co tydzień. Dwanaście wlewów...
-
Witajcie :-)
Odebrałyśmy w pon.ostatnią chemię carbo+taxol. Od 24 bm. Mama będzie odbierać sam taxol, by utrzymać efekty leczenia, jak i upewnić się, że wszystko wybite. Marker na poziomie 8,00. Dostałyśmy masę skierowań na badania... Ehh, oby było dobrze.
Pozdrawiam. Wszystkim wiele wytrwałości w czasie leczenia i nade wszystko spokoju ducha!
-
Witam Was Syrenki.
Poranna kawka pyszna!
Do elbe
Ja chyba wczesniej pisalam ze mam w listopadzie 25 rocznice slubu i chcielismy jechac do Tajlandii, bylam w poniedialek u ginekologa onkologa i on powiedzial ze mi odradza, ze zmiana klimatu lubi pobudzic gada, ale oczywiscie decyzja nalezy do mnie. Kocham Tajlandie ale w tej sytuacji musze odpuscic. 11 wrzesnia ide do mojej drugiej onkolozki i ja zapytam o Barcelone, moze chociaz tam bede mogla. Ja mam zalozony port i tez mam watpliwosci co z lotem samolotem itd., czy powinnam brac jakies zastrzyki przeciwzakrzepowe czy co? Ale najpierw musze miec zgode lekaza, bo ryzykowac nie mam zamiaru.
Elbe wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy slubu, buziaki.
Serdecznie Was wszystkie pozdrawiam, cierpiacym zycze wytrwalosci, modle sie za Nas, buziole:)))))))))))))
-
Witam. Nie wiem czy to ja rozpoczęłam rok szkolny, ale brakuje mi czasu, muszę się jakoś zorganizować. Jasiu czuję się świetnie, w piątek idę zrobić morfologię i od 12.09. będzie 4 chemia.Moja Teściowa była na wycieczce na Mazurach i wczoraj wracając zajechali do Gietrzwaldu jest tym miejscem zauroczona, od razu dała na mszę o moje zdrowie i msza jest jutro o 18.00. Zazdroszczę Ci i Beacie,że będziecie tam w niedzielę.Makro000 cała w skowronkach, motylkach i wszystkim tym co związane jest z jednym słowem "MIŁOŚĆ" to słowo jest bardzo ważne.Czekam na wieści od Małgosi, jak się odezwie to dam znać.Nalewka niech pracuje, spróbuję kiedyś czy Ci wyszła.
Krystyna57 czy byłaś u rodzinnego spytać się o poradnie onkologiczną dla Wolsztyna?
Pozdrawiam wszystkie SYRENKI, tym dochodzącym do siebie po chemii przesyłam moc mojej energii.Buziaki dla wszystkich
-
Elbe wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy slubu, zdrowia, zdrowia, i jeszcze raz zdrowia i pokonania tego potwora.
-
Kuka- kawa ,herbatka zielona ,olej lniany sok-,zurawina aronia, malina 100% ,jedna cytryna dziennie ,owoce do 17 ,duzo warzyw ,codziennie zupka ,jogurt + owoce ,woda z mieta i cytryna ,platki owsiane ekologiczne ,sezam ,owoce goji ,sieje rozne nasionka , to sa rzeczy ,ktore sa i beda w moim odzywianiu .Kochana mam zamiar byc w Gdansku wrzesien albo pazdziernik jakbys miala ochote to mogly bysmy sie spotkac ???/ Pozdrawiam serdecznie
Czy ktos ma jakies wiesci od Anitap ?????
Kasiorek leniuszku wstawaj BUZIACZKI
A nasza makro unosi sie w Niebo niedlugo sie z nia spotkam
Aniu57 wkleilam nowenne pozdrow kolezanke i trzymam za nia kciuki BUZIACZKI
-
Do Elbe
Z okazji 20 rocznicy slubu
Od lat wielu sie kochacie,
Dzieci trzodke ladna macie,
Wnukow stadko calkiem liczne zycze
I jak dotad zycie sliczne ,
Czego wiecej wam potrzeba ,
Chyba tylko laski z nieba ,