Rak jajnika

14 lat temu
Zachorowałam w lipcu tamtego roku.Był to szok,do konca nie wierzyłam,ze mnie to spotkało.Zaczęło sie nagle.Całe zycie zdrowa jak ryba.Póżno,jak zwykle przy I ttym raku pózno.I tutaj zaczyna się moje forum.....Dlaczego tyle krzyczy się o raku piersi,o raku szyjki macicy,a o raku jajnika nic.Mamy profilaktyczne badania cytologiczne,mamografię,a o badaniu CA 125 nikt nam nawet nic nie mówi.Przecież o raku jajnika mówi się(dzisiaj to wiem)"cichy zabójca".Dlaczego ma tak znikomą wyleczalnośc.......Jego wykrywalnośc jest w 3,4 stadium,wiadomo co to znaczy.....Nikt nam kobietom nie mówia by profilaktycznie badac sobie krew,bo to jest jedyna szansa aby uchwycic go szybciej.I wbrew pozorom choroba ta nie dotyczy kobiet tylko po40-tce.Umierały przy mnie dziewczyny,które miału niespełna 20-cia lat.Czy na prawdę w naszym kochanym kraju nie możemy zrobic nic,aby uświadomic przynajmniej kobietom co może im grozic?Ja przeszłam cięzką operacje,dzisiaj jestem zdrowa i wierzę,że tak zostanie.Wiem,że to moja siła mnie pcha do przodu.Tej siły życzę każdemu
26037 odpowiedzi:
  • 12 lat temu
    Pani Krystyno, na pewno w Święta Narodzenia Pańskiego. Mam nadzieję, że będzie nas wtedy nieco więcej, choć może nie tak dokladnie, ale mnie będzie więcej ;-)))
  • Jasiu bardzo dziękuję.Buziaki.
  • Izunia cieszę się że jutro masz miec ostatnią chemię i w miarę dobrze ją znosiłaś teraz przed tobą kolejny rozdział w życiu wszystko się jakoś układa i niech tak zostanie czego ci życzę z całego serca.Bardzo mnie zaskoczyłas informacją o twojej znajomej która jest z mojej miejscowosci jednak widac jaki jest swiat mały i jak to mówią że góra z górą się nie zejdzie ale człowiek z człowiekiem może się odnaleśc nawet na końcu świata nie wiem czy będę znała nazwisko bo Wolsztyn tez nie jest taki mały , a duzo ludzi przywędrowało z innych stron jeżeli możesz to napisz mi jak nazywa się twoja koleżankaprzesyłam ci duże BUZIAKI .Lilitch.p bardzo się cieszę że remont w toku , to święta BOŻEGO NARODZENIA napewno spędzicie w nowym mieszkaniu? serdecznie wam tego życzę pozdrowionka
  • 12 lat temu
    Pani Anno,

mam pytanie odnośnie preparatu Biobran, stosuje Pani ten preparat w proszku czy w tabletkach? I w jakich ilościach?

http://cancer-killer.pl
    Wspieranie organizmu przede wszystkim!
  • 12 lat temu
    Pani Krystyno, serdecznie dziekujęmy za pamięć. Powolutku jakoś się ogarniamy. Mamy już zamontowane drewniane ekologiczne okna :-) Montujemy elektrykę nową. Niestety dopiero w październiku wchodzi do mieszkania ekipa remontowa i zacznie się dziać!! Na szczęście wpadają w 4 osoby, więc 2 tygodnie i mieszkanko będzie gotowe.

Teraz szukamy mebli no i myślimy o wyjeździe w Bory Tucholskie. Rodzice niedlugo mają ur, Tata jest starszy od Mamy o 1 dzień :-))))
  • 12 lat temu
    Ms_p
    Bądz dzielna w walce ,nie jesteś sama pamiętaj że masz nasze wsparcie w modlitwie
  • 12 lat temu
    ELBE Życzę Tobie
    Radości, która dostrzega piękno małych rzeczy... Nadziei, która nie gaśnie, kiedy marzenia wydają się zbyt dalekie. Pokoju, który koi kiedy wszystko wyprowadza z równowagi. Wiary, która dodaje oparcie kiedy bezradność przerasta...
  • Witam serdecznie wszystkie syrenki.ELBE 100 lat w zdrowiu i miłosci z okazji rocznicy.lilith.p wczoraj sobie o was myslałam bo pamiętałam o chemi która mama miała dostac a dzisiaj taka fajna wiadomosc wszystko sie powoli układa tylko nalezy się cieszyc pozdrowienia dla mamy i buziaki dla ciebie .A jak mieszkanie czy juz uządzacie?SZymczakanna Wolsztyn należy do Poznania dzięki za pamięc buziaki. Pozdrawiam wszystkich

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat