Rak jajnika

14 lat temu
Zachorowałam w lipcu tamtego roku.Był to szok,do konca nie wierzyłam,ze mnie to spotkało.Zaczęło sie nagle.Całe zycie zdrowa jak ryba.Póżno,jak zwykle przy I ttym raku pózno.I tutaj zaczyna się moje forum.....Dlaczego tyle krzyczy się o raku piersi,o raku szyjki macicy,a o raku jajnika nic.Mamy profilaktyczne badania cytologiczne,mamografię,a o badaniu CA 125 nikt nam nawet nic nie mówi.Przecież o raku jajnika mówi się(dzisiaj to wiem)"cichy zabójca".Dlaczego ma tak znikomą wyleczalnośc.......Jego wykrywalnośc jest w 3,4 stadium,wiadomo co to znaczy.....Nikt nam kobietom nie mówia by profilaktycznie badac sobie krew,bo to jest jedyna szansa aby uchwycic go szybciej.I wbrew pozorom choroba ta nie dotyczy kobiet tylko po40-tce.Umierały przy mnie dziewczyny,które miału niespełna 20-cia lat.Czy na prawdę w naszym kochanym kraju nie możemy zrobic nic,aby uświadomic przynajmniej kobietom co może im grozic?Ja przeszłam cięzką operacje,dzisiaj jestem zdrowa i wierzę,że tak zostanie.Wiem,że to moja siła mnie pcha do przodu.Tej siły życzę każdemu
26037 odpowiedzi:
  • Eh klawiatura mi szwankuje, złom jeden. Miało być "nie witałam"
  • hej kochaniutkie:)))
    Nie witłąm się z wami z rana ale za to mówię dobranoc i kolorowych snów:))))
    Elbe ciekawe kiedy tą metodę zastosują? oby jak najprędzej!
    Jasiu ty mój Aniele nie zapomnij również o mnie:*))))
    Oj Makruś, tęskno mi za Tobą już:)))))
    Izunia to super że poszła ostatnia, przede mną jeszcze 3 i oby ostatnie już na zawsze:)))))

Wszystkie jesteście wspaniałe kobitki, spokojnej nocy! ;*************
  • Witam wszystkie syrenki Jasiu i Makroo serdeczne BÓG ZAPŁAC za modlitwy i wstawiennictwo u matuchny niechaj wam równiez błogosławi będziemy miały co czytac jak wrócicie to odezwijcie się jestescie cudowne BUZIAKI,IZUNIA super że dostałas ostatnią chemię widzisz strach ma wielkie oczy a wszystko dobrze się skonczyło teraz nabieraj sił abys mogła je dobrze spożytkowac i cieszyc się z nowego gniazdka które będziesz urządzac życzę ci dużo ZDROWIA.Zyczę wszystkim spokojnej nocy .MniaRak dawno nie pisałas co u was POZDRAWIAM
  • 12 lat temu
    Z lokalnej prasy:
    ŚCO podpisało umowę z Wojskową Akademią Techniczną….. dzięki niej pacjenci będą mogli korzystać z terapii fotodynamicznej pozwalającej na bezoperacyjne leczenie wczesnych postaci nowotworów żołądka, płuc, dróg rodnych. To obecnie najnowocześniejsza forma terapii, wykorzystująca nanotechnologię, czyli działanie bezpośrednio na komórkę nowotworową.Polega na poddaniu komórek nowotworowych działaniu fali świetlnej emitującej wysoka dawkę energii. Komórki rakowe, które wcześniej nasycono związkiem fotouczulajacym, ulegają zniszczeniu (…)
    Mowa jest też o nowatorskich projektach, np. wychwytywaniu wolno krążących w organizmie komórek nowotworowych itd. w ramach rozwijającej się szybko onkologii molekularnej.

Tak sobie myślę- już czas na nowe metody, a tu tylko chemia i chemia.... i ta kastracja:(:(
  • Witam- w Kołobrzegu też ponuro i deszczowo, Jasiu ja mieszkam w Kołobrzegu od 2 lat, choruję od 4, przygodę z moją chorobą zaczęłam w Poznaniu ( tam postawili mnie na nogi i dzięki nim żyję), i nie chciałam tego zmieniać, spotkałam babki a Szczecina które leczą się w Poznaniu , tam i w Koszalinie jest onkologia ale mają nie najlepsze notowania, wiem że najczęściej kobietki jeżdżą do Gdańska lub Bydgoszczy. Ja zostałam przy Poznaniu gdzie znają mnie od "podszewki" po za tym jest to szpital Uniwersytetu Medycznego.
    Ania57 generalnie wszystkie zielone warzywa są zdrowe, jak zachorowałam na topie był brokuł, polecano jeść go na surowo, codziennie - widocznie teraz promują jarmuż , ja jadam to warzywo ale nie zbyt często.
    Jasiu jak jutro będziesz u Makro000 to możemy od niej pogadać na skypie,
    Buziaki dla wszystkich Syrenek
  • 12 lat temu
    NIEPOKALANA MATKO JEZUSA I NASZA MATKO TWOJEMU NIEPOKALANEMU SERCU ZAWIERZAM NAS SYRENKI ,NASZE ,EMOCJE ,ZRANIENIA ,SLABOSCI,NASZA PRZYSZLOSC , CIERPIENIE ,NASZE RODZINY I WSZYSTKO CO POSIADAMY .TY NAJLEPSZA MATKO CHRON NAS OD ZLEGO I WYPRASZAJ NAM LASKI DO PRZEMIANY I UZDROWIENIA .AMEN
  • 12 lat temu
    Szymczakanna o Mateczko a czemu kochaniutka tak daleko jezdzisz na chemie ????? Trzymam kciuki za dobre wyniki BUZKA

Yneczko slonce jak juz bedziesz miala sily to bardzo prosze o napisanie co sie wydarzylo podczas odmawiania Nowenny Pompejanskiej -to taka praca domowa do odrobienia .To co obiecalam uczynie BUZIACZKI

Krystyna57 fajnie ,ze wrocilas BUZIAKI
  • 12 lat temu
    Wtam Syrenki choc na dworze pada deszcz nie jest tak ladnie to i tak kawka smakuje .

Makro was wszystykie pozdrawia caly swoj czas skupia na mezusiu bo juz w niedziele odjezdza .Od poniedzialku jest juz z nami i dla nas .
    Jutro jade na wieczor do makro bo w niedziele raniutko 5.30 wyruszamy na pielgrzymke do Gietrzwaldu .Cala ta pielgrzymke ofiarujemy za NAS SYRENKI i nasze rodziny proszac o zdrowie i Boze Blogoslawienstwo

Witaj kuka chyba jeszcze spie bo dopiero dojrzalam ,ze ,ze wpis jest 20min temu .Pozdrawiam
    Zaczelam dzialac i mysle ,ze bedzia ok

Witaj amelka a moze cos wiecej na temat SILY UMYSLU POZDRAWIAM

Kasiorek wstawaj pisalas ,ze nie moglas wejsc mnie tez wczoraj szwankowal komputer a dzisiaj super dziala BUZIAKI

• amelia fajnie że sie odezwałaś,spróbój zadzwonic do takiej akademii.tam się wszystkiego dowiesz,pozdrawiam

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat