Rak jajnika
Zachorowałam w lipcu tamtego roku.Był to szok,do konca nie wierzyłam,ze mnie to spotkało.Zaczęło sie nagle.Całe zycie zdrowa jak ryba.Póżno,jak zwykle przy I ttym raku pózno.I tutaj zaczyna się moje forum.....Dlaczego tyle krzyczy się o raku piersi,o raku szyjki macicy,a o raku jajnika nic.Mamy profilaktyczne badania cytologiczne,mamografię,a o badaniu CA 125 nikt nam nawet nic nie mówi.Przecież o raku jajnika mówi się(dzisiaj to wiem)"cichy zabójca".Dlaczego ma tak znikomą wyleczalnośc.......Jego wykrywalnośc jest w 3,4 stadium,wiadomo co to znaczy.....Nikt nam kobietom nie mówia by profilaktycznie badac sobie krew,bo to jest jedyna szansa aby uchwycic go szybciej.I wbrew pozorom choroba ta nie dotyczy kobiet tylko po40-tce.Umierały przy mnie dziewczyny,które miału niespełna 20-cia lat.Czy na prawdę w naszym kochanym kraju nie możemy zrobic nic,aby uświadomic przynajmniej kobietom co może im grozic?Ja przeszłam cięzką operacje,dzisiaj jestem zdrowa i wierzę,że tak zostanie.Wiem,że to moja siła mnie pcha do przodu.Tej siły życzę każdemu
-
Witajcie dziewczyny usmiałam się do łez nawet przeczytałam mężowi który ma też poczucie humoru , super że są osoby które potrafią nas rozweselic bo śmiech to zdrowie , mycha super babka z ciebie życzę ci żeby humor cię nie opuszczał życzę szczęśliwego rozwiązania .A wszystkim syrenkom życzę BŁOGOSŁAWIONEJ NIEDZIELI
-
Ooo, jak tu dziś wesolutko !
Kasiorku, jak sprytnie..... promem:) To wodą wolno , a powietrzem nie???
Ostatnio czytałam to forum od tyłu..... tyle osób tu się przewinęło... z mniejszymi lub większymi perspektywami na życie............ Ciekawe, czy są jeszcze wśród nas?
-
:)) O matko:) Wykończę się dziś. Jeszcze przez ten śmiech wcześniej urodzę i co? Skoro sexualnie, to ja na dobranockę wrzucę taki "zdrowotny";)
80-latek chce się kochać z żoną.
- Ale tylko z prezerwatywą-zaznacza żona.
- Przecież w twoim wieku nie grozi Ci ciąża-przekonuje mąż.
- Ale salmonella od starych jaj.
I uciekam, bo dziś miałam bardzo luźny dzień i mam wyrzuty sumienia z powodu lenistwa:/
Niech się Wam przyśni wielkie przyjęcie, na którym zjadacie wielkie homary:) Ja tak sobie wizualizuję walkę mojego organizmu ze skorupiakiem (tak na w razie "w", gdyby jakieś paskudztwo tm się chciało przypałętać). Bardzo pomaga:)
Miłych snów
-
Mycha, fajne:)
Teraz ja sprzedam swoj dowcip.
Facet podejrzewa zone ze go zdradza, wchodzi do szafy i czeka. Po chwili do sypialni wchodzi zona z kochankiem ktorym okazuje sie jego kolega Roman. Roman sie rozbiera, maz zazdrosci mu klaty, kaloryfera na brzuchu,sciaga majtki o Boziu jakie ma warunki.
Za chwile rozbiera sie zona, maz patrzy obwisly biust, celulit, gruby brzuch i mysli " kurwa jaki wstyd przed Romanem":)
-
A gdyby któraś miała sobotniego doła, to wrzucam to, co dostałam przed chwilką od kumpeli.
Słyszałem, że twoja Teściowa miała wypadek.
- Tak, szła do piwnicy Po ziemniaki na obiad, na schodach potknęła się I
skręciła kark.
- I co zrobiliście??
- Spaghetti.
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Mam wspaniałego męża. Nie pije, nie pali, nie zdradza mnie, nie lubi piłki
nożnej, nie chodzi na ryby...
- a kiedy go sparaliżowało?
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Małżeństwo siedzi przy obiedzie.
Żona do męża:
- Wiesz Stasiu, kiedy pomyślę, że nasze małżeństwo trwa już 25 lat, to
ciepło MI się robi przy sercu.
Mąż odpowiada
- Daj spokój Helena, Po prostu cycek wpadł Ci do zupy
Ja wymiękłam - ze śmiechu dostałam czkawki:))
-
Dzięki wieeeelkie. Ja również życzę samych pozytywnych zdarzeń! Ciekawe o której się w piątek rozpłaczę... :/ No i kiedy będę mogła Wam zdać relację (mam nadzieję, że dostanę tylko strzałkę w kręgosłup i że sufit (lub lampy) na operacyjnej pozwolą mi kontrolować sytuację).
-
Kasiorek
Chemie udalo mi sie cala przejsc w terminie, przed ostatnia mialam hemoglobine 9,4 lekarka powiedziala ze gdyby to nie byla ostatnia chemia to odeslala by mnie do domu. Po szostej chemi dostalam zastrzyki na pobudzenie szpiku. Powiedziala lekarka ze daje mi te zastrzyki mimo ze hemoglobina i krwinki sie odbuduja same, ale przy tak niskich wynikach latwo o infekcje i zlapanie grzybic. Podczas chemii bylam dwa razy chora i bralam antybiotyki, ale mimo to wszystko poszlo o czasie.
Mycha jestes kolejna osoba ktora pomimo stalej opieki lekarskiej zachorowala. Zauwazylam ze jak ktos dowiaduje sie o mojej chorobie to pyta czy nie chodzilam do lekarza, chodzilam regularnie co 3-4 miesiace, i co dupa......
Mycha zycze wszystkiego dobrego Tobie i Malenstwu oby optymizm Cie nie opuszczal.
-
Kobietki. Jest sposób aby w miarę godnie żyć w naszym kraju. Widziałyście? http://emerytury.wp.pl/kat,2752,title,2974-zl-dla-kazdego-Wystarczy-skonczyc,wid,14916546,wiadomosc.html
No to co? Ja postanawiam - żyć do 110lat! Jest jeszcze jakaś chętna?
-
Użytkownik @Jasia11 napisał:
Witam was i mocno sciskam nie wiem czy to wejdzie .Jesli nikt mi nie naprawi tego kompa to nie umre na raka tylko ze zlosci niedosc,ze brakuje mi czasu to jeszcvze jakies figle sie pojawiaja a moze ja za duzo pisze dlatego sie zawiesil .BUZIAKI
No właśnie kolejna kobieta potwierdziła opinie wielkich myślicieli - NA RAKA SIĘ NIE UMIERA! Ja np. umrę ze śmiechu:) Choć wcale nie powinnam, to od rana śmieję się jak wariatka - jak któryś z moich umierających na katar samców słabym głosem poprosi o herbatkę (dobrze, że nos muszę wycierać tylko temu mniejszemu:))
Szkoda, że zdalnie ciężko naprawić kompa, ale... podaj co to za cudo techniki i czym Cię wkurza, a spróbujemy postawić diagnozę;)
Widziałam Waszą dyskusję nt. grup krwi - jeszcze ankietyzujecie? Ja mam AB Rh(-) i wiecie co Wam powiem/napiszę? Ludzie z tą grupą rzeczywiśie najrzadziej zapadają na nowotwory i ogólnie najrzadziej umierają, giną w wypadkach samochodowych, najrzadziej są kąsani przez psy czy najrzadziej chorują na grypę. Wiecie dlaczego? Bo jest ich najmniej! :) [oczywiście ja nadal się nabijam - nie przyjmujcie tego dosłownie;)]
-
Dzisiaj sw N.M.P.BOLESNEJ oddaje w opieke tobie Maryjo nasze forum miej nas w swojej opiece prosze o Boze Blogoslawienstwo zabierz od nas co nasze a daj to co twoje AMEN