Witajcie Syrenki , wróciłam już z urlopu , ale do pracy idę w poniedziałek
Musiałam nadrobić czytanie Forum , nazbierało się trochę ,atmosfera raz na smutno to znów na wesoło , jak to w życiu
Odebrałam 2 dni temu nowe badanie komputerowe , oprócz tego co wiem , tzn ,ze mam zbiorniki z płynem , chyba 3 , to napisali , że uwidoczniono ogniska podejrzane o wszczepy otrzewnowe , w nadbrzuszu 2 cm , w krezce jelita cienkiego 1 cm i w rzucie sieci wiekszej , w węzłach chłonnych są zwapnienia
Wątroba, trzustka , śledziona , nadnercza i nerki bez zmian , bez płynu w otrzewnej
Byłam rano na Onkologii u chirurga , aby spojrzał na TK , trochę byłam zawiedziona , bo miał być dzisiaj taki chirurg co go już długo znam , ale był inny , nawet chciałam zrezygnować
Ale może to i lepiej , zrobił USG przez pochwę , USG brzucha , przeczytał moją skróconą historię zdrowia , bo mam bardzo grubą karototekę i nie dałby rady jej przejrzeć
Zdecydował ze swoją szefową , że zabiera moją dokumentację na Oddział i bedzie konsylium nad moją osobą , może się zakwalifikuję na tę nową metodę chemii dootrzewnowej , ale radził , abym się nie nastawiała , bo nie wiadomo
Przezyłam pełne zaskoczenie , że lekarz , który widział mnie po raz pierwszy w życiu a ja jego , tak poważnie się zainteresował się pacjentką i tak szybko bedzie konsylium nad tym co dalej ze mną , bo markery mam 110 i w każdej chwili mogą iść w górę
Kazali czekać na telefon
I jeszcze drugie miłe zaskoczenie , że pielęgniarka ,która mnie nie widział chyba z rok czasu , pamietała moje imię
Powiedziała , dzień dobry pani Elu , aż mnie zatkało , zrobiło mi się tak miło
No tak 16 lat tam chodzę , prawie 1/4 mojego zycia
Muszę zrobić pilnie gdzieś gastroskopię , ale przy tym krótkim uśpieniu , bo inaczej nie dam rady , podejrzewam ,że te chemie zniszczyły mi porządnie śluzówkę i mam jakieś nadżerki , mam takie miejsce ,że łapie mnie czasami nawet ostrzejszy ból w okolicach prawego żebra i nie wiem od czego , przydałoby się wybrać do gastrologa i chirurga od przepuklin brzusznych , ale wciąż mało czasu jak się pracuje
Pozdrawiam Was Syrenki serdecznie i życzę dobej nocki
Utulcie główki do poduszki,
Niech opuszczą Was złe duszki
Niech Wasz sen się bajką stanie
I niech słodko trwa Wasze spanie