Rak jajnika
Zachorowałam w lipcu tamtego roku.Był to szok,do konca nie wierzyłam,ze mnie to spotkało.Zaczęło sie nagle.Całe zycie zdrowa jak ryba.Póżno,jak zwykle przy I ttym raku pózno.I tutaj zaczyna się moje forum.....Dlaczego tyle krzyczy się o raku piersi,o raku szyjki macicy,a o raku jajnika nic.Mamy profilaktyczne badania cytologiczne,mamografię,a o badaniu CA 125 nikt nam nawet nic nie mówi.Przecież o raku jajnika mówi się(dzisiaj to wiem)"cichy zabójca".Dlaczego ma tak znikomą wyleczalnośc.......Jego wykrywalnośc jest w 3,4 stadium,wiadomo co to znaczy.....Nikt nam kobietom nie mówia by profilaktycznie badac sobie krew,bo to jest jedyna szansa aby uchwycic go szybciej.I wbrew pozorom choroba ta nie dotyczy kobiet tylko po40-tce.Umierały przy mnie dziewczyny,które miału niespełna 20-cia lat.Czy na prawdę w naszym kochanym kraju nie możemy zrobic nic,aby uświadomic przynajmniej kobietom co może im grozic?Ja przeszłam cięzką operacje,dzisiaj jestem zdrowa i wierzę,że tak zostanie.Wiem,że to moja siła mnie pcha do przodu.Tej siły życzę każdemu
-
O dziewczyny, jeszcze się musicie mordować z jakimiś pończochami!! Jak czytam, to mi już gorąco. Nie dość jednej choroby?? Mnie już od tej peruki gorąco i tego tłuszczyku, co mi go przybyło chyba od sterydów, ciasno, niewygodnie.... a wy jeszcze inne umartwienia:(:( Mogę was tylko duchowo wesprzeć:)
Wczoraj mnie też nie udało się wejść na tę stronę, nawet już po północy.
Jasia, ja dziś wcześniej wstałam, już o 9,30, :):) bo musiałam hydraulika przyjąć:) oooooooo, i przypomniało mi się teraz ,że kawy nie piłam, no to zrobię sobie taką mini:)
-
Czesc dziewczyny ja też z rana nie mogłam wejsc na forum pewnie jakies przesilenie, U nas tez chlodno 8 st no niestety teraz tak bedzie.Dziekuję wam ynka, Jasia i SZymczakanna za to że cieszycie się razem ze mna z dobrych wyników , rozmawiałam z lekarzem o tym że nie byłam pewna wyników bo całej chemi nie przyjełam ze wzgłędu na złe wyniki morfologii a on mi odpowiedział że to nie jest powiedziane że trzeba dostac 6 wlewów nieraz nalezy zakonczyc wczesniej i dac odpoczac organizmowi tymbardziej ze pani organizm dobrze zareagował na leczenie i nie było sensu dobijac go.Wspomniałam tez o TK powiedział mi że nie ma takiej potrzeby ciągle naswietlac się tymbardziej że jest pani czuła markerowo to tylko będziemy co 2 msc się spotykac na kontroli , Bardzo mnie to uspokoiło i musi byc dobrze bardzo się cieszę dziękuję Bogu za opiekę czego wam równiez tego samego zyczę. DUŻE BUZIAKI DLA WSZYSTKICH
-
Makro,ty kupiłaś te pończochy gotowe? Je się powinno zamawiać na wymiar. Te z I stopniem ucisku zakłada się lżej ale te co ja miałam na początku II stopień to masakra, z pół godziny się namordowałam zanim ubrałam. Takie pioruny ciasne;)) Będzie ok:))
-
Mikra coś się dzi9eje z Tobą czy z netem?
-
Witam,
Jasiu ja to śpioch jestem:))) Zaspałam
-
Witam
Elbe ja używam cukru brzozowego od poczatku choroby, fakt że słodzę nim kawę 1/2 łyzeczki, on jest słodszy od zwykłego więc to mi starcza. Uzywam do pieczenia i gotowania. Kiedyś czytałam ile mozna go zjeść dziennie, znajdziesz w necie.
Krystyna57 cieszę się bardzo z Twoich wyników, niech zawsze wszystko będzie dobrze.
Jasiu11 buziaczki.
Pozdrawiam pozostałe SYRENKI
-
Witam i zapraszam na kawcie.
Krystyna57 piszresz su.............per wiesci i takich ci zycze do konca swiata i jeden dzien dluzej.Nastepna uzdrowiona :):):)
yneczko bardzo dziekuje pieknie to ujelas .Marzenie -spotkac sie z wami wszystkimi milego dnia :):):)
Aniu57 pozdrawiam i czekam z utesknieniem na twoj wpis :):):)
Joanno caly czas mysle o twojej podrozy do Ziemi Sw napisz swoje wrazenia plis:):):)
Mikra43 i kasiorek elbe nie ziewac tylko wstawac szkoda dnia :):):)
O no i wyszlo sloneczko bedzie dzisiaj piekny dzien
Pozdrawiam wszystkie Syrenki zycze slonecznego dnia duzo radosci i usmiechu :):):):):):):)
-
Mikra, Napiszesz jutro:)) A już myślałam że gdzieś zaginełaś:)))
Makro jescze jedno to badanie INR nie służy do wykrywania zatorów. Służy dla nas który biorą właśnie takie leki rozrzedzające krew. Powyżej 3 może nastąpić jakiś krwotok, wylew a jak mamy w granicach normy jak zdrowi ludzie to mogą tworzyć się zakrzepy. Na podstawie INR lekarz ustali ci dawkę leku, ale badanie zrób najwcześniej na 4 dzień od brania tabletek bo dopiero bęedzie wiarygodne. O lepkości czy skłonności do tworzenia skrzepów służy badanie d-dimerów we krwi.
-
Jak w koncu dostalam sie na forum, napisalam duzo, a to wszystko w cholere zniknelo.
Pozdrawiam Was serdecznie, milej nocki:)
-
A i jeszcze nie robiłam badania kości, ale chyba muszę zrobić bo clexane i wogóle heparyna w zastrzykach jak się b. długo bierze mżoe powodować oste... coś tam, no robić kuku kosteczkom.