Rak jajnika

14 lat temu
Zachorowałam w lipcu tamtego roku.Był to szok,do konca nie wierzyłam,ze mnie to spotkało.Zaczęło sie nagle.Całe zycie zdrowa jak ryba.Póżno,jak zwykle przy I ttym raku pózno.I tutaj zaczyna się moje forum.....Dlaczego tyle krzyczy się o raku piersi,o raku szyjki macicy,a o raku jajnika nic.Mamy profilaktyczne badania cytologiczne,mamografię,a o badaniu CA 125 nikt nam nawet nic nie mówi.Przecież o raku jajnika mówi się(dzisiaj to wiem)"cichy zabójca".Dlaczego ma tak znikomą wyleczalnośc.......Jego wykrywalnośc jest w 3,4 stadium,wiadomo co to znaczy.....Nikt nam kobietom nie mówia by profilaktycznie badac sobie krew,bo to jest jedyna szansa aby uchwycic go szybciej.I wbrew pozorom choroba ta nie dotyczy kobiet tylko po40-tce.Umierały przy mnie dziewczyny,które miału niespełna 20-cia lat.Czy na prawdę w naszym kochanym kraju nie możemy zrobic nic,aby uświadomic przynajmniej kobietom co może im grozic?Ja przeszłam cięzką operacje,dzisiaj jestem zdrowa i wierzę,że tak zostanie.Wiem,że to moja siła mnie pcha do przodu.Tej siły życzę każdemu
26037 odpowiedzi:
  • 12 lat temu
    Napiszcie o tym czyszczeniu przed TK o i najlepiej czym? o tego forlaxu nie zdzierżę:))
  • 12 lat temu
    Mikra, też bym pojechała, zresztą miałam, ale chyba nie dam rady,:((( Ale jak by coś to się odezwe. Może jak masz czas to w ponieziałek byśmy tam poszły na to spotkanie? A jak nie to jakoś w tygodniu się umówimy :)))

Aniu, kochana dziękuję za troskę i pamięć:))))) buziaczki****
  • 12 lat temu
    Cześć dziewczyny:))
    Dochodzę dosiebie nie jest źle na razie, ale u mnie najgorzej jest na 4 dzień po chemii. Wyniki były w miarę przed
    WBC 4,90,
    RBC niskie bo 2,71 norma od 4,
    PLT 387 no a HGB 8,7
    CA 125 11,8
    Dali mi jedną jednostkę krwi ze względu na to HGBbo bym kiepsko się czuła i tak podyższyli mi do 10,2 i normalnie czułam się super, nie męczyłam się tak. Wzrosły też płytki na 437, RBC na 3,17.
    Miałam prześietlenie płuc i mam wyznaczone TK brzucha i miednicy na 11 grudnia. Mam pytanie o was czy wy przy tk też piłyście to świństwo na przeczyszczenie? Bo ja mam tak zrobić. Nastęna ostatnia mam nadzieję chemia 8 litopada.
  • Witam przy porannej kawie.
    Jasiu11 wit B6 biorą Ci co maja problemy z leukocytami, u Ciebie tego problemu nie ma. Czy włoski odrastają kręcone? mi odrastały takie za kazdym razem.
    Mikra43 pozdrów Polanicę, nie byłam tam chyba z 5 lat, jedynie Staropolanka w domu jest powiązaniem z Kotliną kłodzką .
    Kasiorek kochana jak się czujesz? Jaki wyniki miałaś przed chemią?
    Krystyna57 tobie juz chyba też odrastają włoski?
    Pozdrawiam i życzę miłego dnia.
  • 12 lat temu
    Witam Dziewczynki.
    Jasiu pije z Toba kawke. Maz wyjechal wiec dzisiaj moja kolej na spacerki z moja Toska. Kosci rozruszane. We Wrocku piekna pogoda.
    Kasiorek dochodz do siebie, ja jutto jade na rajd do Polanicy.
    Jasiu kiedy skonczylas chemie, moje wlosy tez juz nie wzbudzaja zainteresowania na ulicy. Niektorzy mowia ze mi w takich krocoutkich lepiej, a jedna kolezanka mowi ze mam teraz "pazura".
    Jasiu dziekuje za modlitwy, ja codziennie wieczorem modle sie za Nas.
    Milego dnia Syrenki:))
  • 12 lat temu
    Witam witam i o zdrowko pytam moje Syrenki .Blogoslawie na kazdy dzien

Mycha akurat z tym lekarzem nie ma takich problemow no ten akurat nalezy do tych pozytywnych .pamietam jak poszlam do niego ze swoja dokumentacja zeby wypelnil mi wniosek na zasilek rehabilitacyjny jakie on mial przerazone oczy ,ze jestem chora . A co do sluzby zdrowia juz kiedys pisalysmy ,ze caly system wraz z lekarzami to chory uklad .:):):)

kasiorek jakie ty mialas HGB ???????

Makro wczoraj w koscciolku patrzac na Mateczke Fatimska mialam ciebie przed oczami twoja rozpacz twoje lzy i rozaniec w reku i przyszla mi taka mysl ,ze w calej tej rozpaczy przebylas piekna rozmowe z Mateczka i TO jest modlitwa swoimi slowami :):):)

Kochane moje musze wam powiedziec ,ze moje wlosy maja juz ze trzy cm musze sie bardzo pilnowac zeby nie wychodzily za dwa miesiace o na Boze Narodzenie odloze moja piekna .

yneczko masz pozdrowienia od???????????a ode mnie :):):)

• 12 lat temu
    Jasia11 świetnie, że można znaleźć lekarzy, którzy bez problemów zlecają badania. Lekarz prowadzący ostatnią ciążę pod tym względem także należy do tych pozytywnych, którzy nie pytają "a po co to pani?" - lepiej nie mogłam trafić. Ostatnio miałam zalecenie od położnej żeby zrobić morfologię, itd. - po skierowanie miałam iść do rodzinnego. Oczywiście w tym przypadku usłyszałam "a po co? w szpitalu pani robili niedawno". Szok.
  • 12 lat temu
    witam, wróiłąm,odezwe sie jutro
  • 12 lat temu
    Witam jestem po wizycie no i coz okazuje sie ,ze raczej to refluksy -mam leki .Poprosilam na wyniki -morfologie a on ,ze p.Jasiu zrobimy nie tylko morfologie OB,Glukoze ALAT i cos jeszcze nie za diabla go rozczytac ,ale jak odbiore wyniki to napisze Oczywiscie wyniki zrobie w nastepnym tygodniu bo bede robila kreatynine przed TK .A co do witb6 to patrzyl na mnie i mowil ,ze nie potrzebna bo po co jak odzywiam sie normalnie a lykac byle lykac nie ma takiej potrzeby .Ale musze wam powiedziec ,ze ten bol w klatce sie zmniejszyl tylko pozostalo te dziwne uczucie .Zobaczymy jak zadzialaja leki
    POZDROWIONKA MOJE ANIOLECZKI BYLAM W KOSCIOLKU A MOJ KSIADZ BARDZO MNIE POCIESZYL MOWIAC -jak ta nasza amazonka pieknie wyglada i dobrze sie czuje Ofiarowalam was wszystkie naszej Matuchnie :):):)
  • 12 lat temu
    Jasiu, dziekuje za pozdrowienia, i tez pozdrawiam.
    Czytam, ale rzadko sie odzywam!

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat