Rak jajnika

14 lat temu
Zachorowałam w lipcu tamtego roku.Był to szok,do konca nie wierzyłam,ze mnie to spotkało.Zaczęło sie nagle.Całe zycie zdrowa jak ryba.Póżno,jak zwykle przy I ttym raku pózno.I tutaj zaczyna się moje forum.....Dlaczego tyle krzyczy się o raku piersi,o raku szyjki macicy,a o raku jajnika nic.Mamy profilaktyczne badania cytologiczne,mamografię,a o badaniu CA 125 nikt nam nawet nic nie mówi.Przecież o raku jajnika mówi się(dzisiaj to wiem)"cichy zabójca".Dlaczego ma tak znikomą wyleczalnośc.......Jego wykrywalnośc jest w 3,4 stadium,wiadomo co to znaczy.....Nikt nam kobietom nie mówia by profilaktycznie badac sobie krew,bo to jest jedyna szansa aby uchwycic go szybciej.I wbrew pozorom choroba ta nie dotyczy kobiet tylko po40-tce.Umierały przy mnie dziewczyny,które miału niespełna 20-cia lat.Czy na prawdę w naszym kochanym kraju nie możemy zrobic nic,aby uświadomic przynajmniej kobietom co może im grozic?Ja przeszłam cięzką operacje,dzisiaj jestem zdrowa i wierzę,że tak zostanie.Wiem,że to moja siła mnie pcha do przodu.Tej siły życzę każdemu
26037 odpowiedzi:
  • Ewcia35 ja już w Niemczech kupowałam Polyerge, miało to być cudo ale na mnie jakoś nie działało, zresztą z tego co wiem nie tylko na mnie a w necie są o tym same superlatywy. ta La Vita jest podobna do ALVEO lub innych specyfików tego typu.
  • 12 lat temu
    Aniu, dziewczyny!
    Nowe wiadomosci:
    Wlasnie zakonczylam rozmwe z mila pracowniczka Firmy "La Vita".
    Pytalam o rozne rzeczy...
    Ten preparat mozna stosowac rowniez w czasie Chemioterapii bo nie jest syntetyczny. Dla Pacjentow z choroba nowotworowa zalecana dawka to 3 razy dziennie 10ml. (chyba to tak bylo) rozcienczone w wodzie niegazowanej. Staje sie to popularne tutaj (ponoc), zasiegne jeszcze opinii lekarzy ale mnie sie to wydaje lepszym rozwiazaniem niz te tabletki...
    Gdzies wyczytalam ze dzis juz naukowcy wiedza ze znaczenie maja wit. i mineraly w polaczeniu ze soba a nie oddzielnie...
    Jezeli to kogos interesuje to pytalam czy realizuja zamowienia z zagranicy, pani poszla sie spytac dalej i odp. tak - tylko ze to szklana butelka (500ml) to porto wynosi 16.40 Euro a koncentrat 50Euro.
    Pozdrawiam cieplutko:)
  • 12 lat temu
    Juz wczesniej pytalam na forum, bo mialam mieszane uczucia co do Hormonow...
    Zaufalam z ciezkim sercem mojemu profesorowi i jest oki. One mi pomagaja a nie szkodza. Na zabiegi z pradem chodze, zaprzyjazniony chiropraktyk zafundowal mi nastawienie mojego rozklekotanego kregoslupa i masaz miedzy jednym a drugim wlewem chemii i tez jest oki. Ja wierze ze procz medycyny my mamy najwieksza sile zeby ta medycyna miala w nas skutki pozytywne...
  • Czekam na informacje. Szukałam informacji o tym preparacie co pisałaś Vita coś tam w necie. W j. polskim nic nie ma, tylko po angielsku i z tego co wyczytałam u nas nie ma tego tylko w Stanach.
  • 12 lat temu
    obiekcje mialo byc, przepraszam.
  • 12 lat temu
    Jej wypowiedz o wydalaniu wit. c i cynku z organizmu wystarczyla mi w zupelnosci zeby rozpoczac zazywanie bez badan, a selen z czystym sumieniem sobie odpuszczam. Oni wiedza ze ma on ogromne znaczenie, ale w wiekszych dawkach to trucizna dla organizmu jedni zalecaja a drudzy maja biekcjie wiec na to sie nie pisze. Pozdrawiam:)
  • 12 lat temu
    Aniu, dziekuje ze o to zapytalas, wczesniej mialam obawy cokolwiek przyjmowac ale teraz jakos ta bariera minela. Ja wierze ze to gdzies podswiadomosc daje znac o sobie kiedy i co, tylko musze nauczyc sie jej sluchac...

Dzis spytam dokladnie mojej Lekarki jeszcze raz i dam znac.
    Jak sobie dobrze przypominam to ona mi to radzila od razu po chemii ale cos mi mowilo ze lepiej nic nie robic, a teraz sie moje nastaiwenie zmnienilo...
  • Ewuś u nas też dostępna jest 1g ale na opakowaniach jest napisane 1000 mg. Jestem 2 tygodnie po chemii więc jeszcze muszę poczekać trochę. Mój znajomy lekarz powiedział mi tylko,że najlepiej brać tabletki o przedłużonym działaniu, one rozpuszczają się w jelitach nie,żołądku i robić od czasu do czasu badanie krwi na kwas moczowy. A w jakim okresie po chemii biorą już w Niemczech. U nas wiesz że to wszystko dopiero raczkuje, ja dowiedziałam się to też pocztą pantoflową, dlatego poprosiłam Cię o informacje. Pozdrawiam
  • 12 lat temu
    Szymczakanna, mamy terminy na ten sam dzien, 26.11.
    Pytalas juz lekarza o ta wit.c?
  • 12 lat temu
    Witam serdecznie, u nas tez najwyzsza lekkodostepna to 1gramm, Lekarka mi poradzila rano i wieczorem, poki nie wyjasnie z Kasa chorych czy sie nie doloza...

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat