Rak jajnika
Zachorowałam w lipcu tamtego roku.Był to szok,do konca nie wierzyłam,ze mnie to spotkało.Zaczęło sie nagle.Całe zycie zdrowa jak ryba.Póżno,jak zwykle przy I ttym raku pózno.I tutaj zaczyna się moje forum.....Dlaczego tyle krzyczy się o raku piersi,o raku szyjki macicy,a o raku jajnika nic.Mamy profilaktyczne badania cytologiczne,mamografię,a o badaniu CA 125 nikt nam nawet nic nie mówi.Przecież o raku jajnika mówi się(dzisiaj to wiem)"cichy zabójca".Dlaczego ma tak znikomą wyleczalnośc.......Jego wykrywalnośc jest w 3,4 stadium,wiadomo co to znaczy.....Nikt nam kobietom nie mówia by profilaktycznie badac sobie krew,bo to jest jedyna szansa aby uchwycic go szybciej.I wbrew pozorom choroba ta nie dotyczy kobiet tylko po40-tce.Umierały przy mnie dziewczyny,które miału niespełna 20-cia lat.Czy na prawdę w naszym kochanym kraju nie możemy zrobic nic,aby uświadomic przynajmniej kobietom co może im grozic?Ja przeszłam cięzką operacje,dzisiaj jestem zdrowa i wierzę,że tak zostanie.Wiem,że to moja siła mnie pcha do przodu.Tej siły życzę każdemu
-
Kochaniutkie, ale mialam zwariowany dzien, oczywiscie w pozytywnym tego slowa znaczeniu. Duzo zyczen i dobrych mysli. A na koniec dnia wizyta z mezem u jubilera, prezent sliczny, wyczekany.
Kasiorek bidulko ty nasza, jak tez pomyslalam ze to pontrascie.
Dziekuje wszystkim za zyczenia, to rzeczywiscie pierwszy rok nowego zycia. Koncze bo znow dzwoni telefon.
Buziaki, milej nocki.
-
Ola66
to samo życie: jedna ma dolegliwości, inna ćwiczy, a jeszcze inna śpiewa czy piecze ciasta. Każda z nas jest na innym etapie leczenia, ma inny organizm i inne możliwości zdrowotne. Nie miej z tego tytułu żadnych wyrzutów.
Ja spaceruję codziennie, ale sama i między blokami i trochę mi się to znudziło, więc pomyślałam o bieżni, ale pani z fitnesu nie jest elastyczna w tej sprawie, poszukam innego klubu, jest ich pełno.
macro: albo nie poznałam, albo nie znam tej kolędy? Albo źle mi się włączyło.
Moją ulubioną jest: " Nie było miejsca dla Ciebie", ale rzadko się ją śpiewa w kościele, w innych miejscach też nie.
Mikra, masz ładną datę urodzin w tym roku , niektórzy biorą dziś ślub z tej okazji. 12.12.12
Kasiorek, współczucie bidulo..
-
Do Elbe-u nas wejście to14zł i jesteś ile chcesz,ja też z bieżni korzystam,na początku 20-30min,ustawiasz tempo pod siebie i idziesz spokojniutko:)teraz idę spokojnie godzinę,próbuję też inne lżejsze ćwiczenia na"oponkę" a właśiwie u mnie to już "opona"się robiła!!Piszecie o dolegliwościach,a ja z siłownią wyskakuję-sorki,ale naprawdę dumna jestem z siebie,że się odważyłam i chodzę sobie sama i dobrze to na mnie działa-2-3razy w tygodniu.Pozdrawiam życzę zdrówka i miłego wieczoru........
-
Witam serdecznie
Mikra 100 lat w zdrowiu
Kasiorku kuruj się i wracaj do żywych....
Wczoraj byłam na kontroli w CO jest ok teraz wizyta w lutym i badanie USG.
Markery mi trochę podskoczyły bo miałam 14 a teraz 18 ale moze tak byc bo jestem przeziębiona więc tak bardzo się tym nie stresuję.
U nas tez zima na całego oby tak zostało do świąt....
Muszę sie pochwalic że byłam u fryzjera podciąc włosy bo rosły nie równo i na końcówkach był puch który sie wywijał w różne strony , no i głowa nabrała innego kształtu są jeszcze krotkie ale bez peruki można już się pokazac z czego się bardzo cieszę.....
Pozdrawiam serdecznie ...
-
krysia65 - po tych 2 chemiach, z tego co zauważyłam mnie jedynie tak w 2 - 3 dobie bolą kosteczki i coś tam mnie w środku kłuje od czasu do czasu, aha i w 3 dobie jestem bardzo słaba i serducho mi wali. Włosami, a właściwie ich brakiem w ogóle się nie przejmuję! Mam piękną peruczkę i wyglądam w niej czadowo :) A nogi to mnie nie bolą... Może te Twoje bóle nóg to właśnie jest skutek uboczny ten najbardziej zauważalny. Porozmawiaj z lekarzem, na pewno jest jakieś lekarstwo...musi być!
kasiorek - współczuję bardzo...kuruj się, jutro będzie już dobrze:)
Miłego wieczoru dla Wszystkich:)
-
witajcie:) u mnie noc okropna:(((... rozbolał mnie żołądek i jak zaczełam wymiotować po północy tak o 5 rano już myślałam ze się wykończę:(( zadzwoniłam po pogotowie bo ledwo żyłam. Nie wie czemu tak mnie wzieło, prawdo podobnie to moja wina bo nie wypiłam dużo wody by wypłukać kontarst. Łykłam tylko z 3 herbatki i to wszystko. Jak się pytałam sympatycznych ratowników to potwierdzili tą teorię, więc pamiętajcie zawsze dużo pić po TK. Dostałam ketonal, nospe i przeciw rzygowne w zastrzyku i w końcu usnełam:)) Dalej czuje ten żołądek nie boli ale i dokucza, nic dziwnego tyle godzin go szarpało:((((
No i jeszcze mam popdwyższony cukier dziwnwe....Idę zjeść kisielek:)) Do jutra, pozdrawiam wasz zdechlaczek:)))
-
Witam przesylam mnostwo buziakow :):):)
Mikra wszystkiego naj naj naj :)
-
Mariamagdalena jesteś tylko o krok przedemną, ja na swoją drugą chemię idę we czwartek.
Włosy już zaczęły mi wypadać garściami i skóra na głowie mocno boleć, więc poprosiłam męża aby mnie ostrzygł.
Przy pierwszym cyklu chemii(07-2011), strasznie to przeżywałam, ale teraz utratę włosów traktuję jak coś normalnego.
Nowa peruka-nowe możliwości,zaszalałam i z szatynki przemieniłam się w blondynkę.
Napisz mi kochana czy masz problem z nogami, bo mnie ciągle bolą jakbym nie wiadomo ile kilometrów dziennie robiła.
Za pierwszym razem bolały mnie tylko parę dni po chemii i przechodziło, a teraz nie chce i smarowanie niezbyt pomaga.
Mikra przyjmij już dziś ciepłe i serdeczne życzenia także ode mnie, bo jutro jadę do szpitala.
Okulary są teraz bardzo seksi, więc nie masz powodu do zmartwień.
-
Droga Mikro,widze że Tobie los też sprawił "bonusa"na urodziny w formie przykrej wiadomości o chorobie.Miałam identyczą sytuację.
-
Mikra, to ja się pospieszyłam, ale pisałaś, że masz urodziny we wtorek :))
A taką wadę wzroku jak Ty, to ja miałam w przedszkolu:)) tzn. w wieku przedszkolnym, bo do przedszkola nigdy nie chodziłam.
Aniuszy.... piję czerwoną herbatę i zieloną ( nawet obydwie bez cukru się nauczyłam ) , ale muszę też inne kolory, bo ile można:)))
A który ten specyfik na odchudzanie, bo tyle ich nawymieniałyście?
Ola66,
na czym ćwiczysz na siłowni? Bo ja się wybieram po nowym roku :) Ale wstęp 15 zł, a ja na razie myślę o bieżni, ale 15 zł za 10 minut spaceru???? Bo ile pospaceruję:)