Rak jajnika

14 lat temu
Zachorowałam w lipcu tamtego roku.Był to szok,do konca nie wierzyłam,ze mnie to spotkało.Zaczęło sie nagle.Całe zycie zdrowa jak ryba.Póżno,jak zwykle przy I ttym raku pózno.I tutaj zaczyna się moje forum.....Dlaczego tyle krzyczy się o raku piersi,o raku szyjki macicy,a o raku jajnika nic.Mamy profilaktyczne badania cytologiczne,mamografię,a o badaniu CA 125 nikt nam nawet nic nie mówi.Przecież o raku jajnika mówi się(dzisiaj to wiem)"cichy zabójca".Dlaczego ma tak znikomą wyleczalnośc.......Jego wykrywalnośc jest w 3,4 stadium,wiadomo co to znaczy.....Nikt nam kobietom nie mówia by profilaktycznie badac sobie krew,bo to jest jedyna szansa aby uchwycic go szybciej.I wbrew pozorom choroba ta nie dotyczy kobiet tylko po40-tce.Umierały przy mnie dziewczyny,które miału niespełna 20-cia lat.Czy na prawdę w naszym kochanym kraju nie możemy zrobic nic,aby uświadomic przynajmniej kobietom co może im grozic?Ja przeszłam cięzką operacje,dzisiaj jestem zdrowa i wierzę,że tak zostanie.Wiem,że to moja siła mnie pcha do przodu.Tej siły życzę każdemu
26037 odpowiedzi:
  • Witaj joanna51 podaje linka gdzie dowiesz się o Biobranie ,on nie ma nic wspólnego z Alveo.
    http://www.imunotop.nazwa.pl/imunotop/index.php?pl=46
    lilith.p zamieściłam Twojego linka na FB , mam nadzieję że bedzie powielany i trochę zasili się konto.
    Pozdrawiam
  • 12 lat temu
    Z góry dziękuję :)
  • 12 lat temu
    Dzień dobry :)

U nas też powoli czuć święta. Mieszkanko przystrojone, niedługo wyruszamy po prawdziwą choinkę. Mama w poniedziałek odebrała swoja dawkę taksolu. To był już (łącznie) 13 wlew, jeszcze 12 przed nami.... Dłuugo, ale czy podadzą wszystkie? Zależy od organizmu, itp.

Mam do Wam dzisiaj ogromną prośbę, jak nigdy... Dziecko mojej koleżanki ze studiów ma raka
    Pomożcie, jeśli możecie. Prześlijcie dalej... Wesprzyjcie modlitwą.
    http://www.sweetdeal.pl/deal/Koszalin/cegielka-na-rzecz-malenkiej-oliwki-dla-ciebie-to-jedynie-5-zl

Historia Oliwki:
    http://oliwka-lisewska.blogspot.com/
  • 12 lat temu
    Elbe tak grysik to z manną, a królewicz podobny tylko bez jabłek piecze się 2 placki miodowe, biszkopt i do tego masa budyniowa przekładasz a na górę polewa czekoladowa i wiórki kokosowe
  • 12 lat temu
    Droga Szymczakanno zielony jęczmień czy w kapsułce czy w proszku to ten sam preparat.Kapsułki zawierają odważoną ilość,są do uzycia w każdych warunkach no ale w przeliczeniu z proszkiem wychodzą drożej.W obu tych preparatach nie ma żadnych dodatkowych rzeczy.Wydaje mi się to jego plusem,bo wiemy co łykamy ,ze jest to naturalne.Biobrainu nie stosowałam ale czy nie jest to coś w rodzaju Alveo?
  • 12 lat temu
    Witajcie kochaniutkie pozdrawiam :)

Ale tu ciastowo ,choinkowo czuc juz swieta 3 bit to przepyszne ciasto i zawsze sie uda ,a ja mysle co zrobic moze upiec orzechy i taka ze ,mnie pierdola ,ze mam pomyslow wiele a jak przyjdzie co do czego to zawiecha .
    Ja na swieta wyjezdzam i dlatego ta choinka ,zeby sie nacieszac jak to mowi kasiorek .
    No to ciasta juz mamy to teraz salatki szybkie i dobre ?????

Elbe kawal zawalisty :)

A no wlasnie niektore Syrenki juz dawno nie pisaly POZDRAWIAM I PRZESYLAM :):):)

ewcia35 brakuje mi twoich wpisow :)

aniuszymczak do spotkania juz niedlugo zastanawiam sie czy moja rudzienka odlozyc na polke i przyjechac w nowej fryzurce ,ale jeszcze zobacze :)
  • 12 lat temu
    Żona mówi do męża:
    - Ale Ty jesteś pierdoła. Jesteś taki pierdoła, że większego na świecie nie ma.
    Gdybyś wystartował w konkursie na największego pierdołę, zająłbyś drugie miejsce.
    - Dlaczego drugie?
    - Bo taka jesteś pierdoła.

Mnie rzadko który dowcip śmieszy, ale z tego śmieję się zawsze)))

*************************************************************************************************************************
    W kwestii ciasta:
    kasiorek-
    - 3bit się nie piecze, więc możesz robić
    - czy królewicz to to samo co królewskie? ( biszkopt, jabłka, krem, czekolada)?
    -czy grysik to to samo co z manną? (moja mama piekła podobne-czeskie)
    -a ten tarty sernik?

Joanno
    3bit smakuje jak batonik 3bit - herbatniki, kajmak, bita śmietana, masa budyniowa, czekolada.... jedna słodycz, u mnie idzie jak woda, na święta robię 2

Mikra
    też nie umiem makowca, takiego prawdziwego drożdżowego, moja mama rzadko robiła, bo nie była z niego zadowolona

Aniuszymczak
    widziałam w pobliskim hipermarkecie stoisko z piernikami na święta, jest szansa na Twoje ciasto z Katarzynkami:)

Makro, ale się zawzięłaś! Nic słodkiego???!!!

Przepisy wyślę Wam na maile, bo tu to chyba nie? A ja poproszę na sprawdzony makowiec, zawsze wychodzący biszkopt i inne pyszne:))
    Jutro coś wam jeszcze napiszę o ciastach, a teraz idę spać. Dobranoc.

• Przepis na jutrzejszy dzień....
    **** FACET W GALARECIE *****

Wiedzą to kochanki i wiedzą to żony -
    facet przed konsumpcją ma być wymoczony.
    Można go doprawić szczyptą pikanterii,
    żeby nie był mdławy,
    (lecz bez fanaberii ...)
    Potem na ogniu zmysłów gotujemy faceta,
    Kiedy zdjąć go z ognia?
    wie każda kobieta.
    Trzeba tu uważać moje drogie panie,
    bardzo niekorzystne jest "przegotowanie"
    A ... i jeszcze jedno
    (niech mi każda wierzy)
    źle jest także, gdy facet jest trochę nieświeży ...
    "Po myśliwsku" smakuje, gdy masz chęć polować,
    a "po prowansalsku", gdy chcesz go całować,
    " na słodko" zbyt nudzi, "na ostro" zbyt brudzi,
    "w sosie słodko - kwaśnym" najczęściej marudzi ...
    Nie próbujcie jednak w zalewie octowej,
    bo go nabawicie w mig frustracji nowej.
    Gdy za dużo octu jest w waszej miłości
    jest to zagrożeniem dla jego męskości.
    A więc dochodzimy do ciekawej puenty:
    że najlepszy facet jest leciutko "ścięty".
    Dodaj więc kochana szczyptę żelatyny
    i spożywaj go "na sztywno", lecz bez sztywnej miny...;)))
  • Makro siostra napisała prawdę zasypało nas i mróz taki,ze nie chce się wychodzić z domu. Tylko główne drogi przejezdne, w mieści nie ma gdzie zaparkować bo leżą zwały śniegu. A na święta zapowiadają już odwilż.
    Co do pieczenia- to pierniczki upieczone ( tradycja jak pisze Mikra - nawet choroba nie była w stanie jej przerwać).
    Upiekę jeszcze piernik " babci Marysi" z powidłami śliwkowymi a resztę to już na Mazurach.
    Makro to 23.12 będziemy odbierać " poród" jak to 9 miesięcy.
    joanna51 czy preparaty z zielonego jęczmienia mają podobne właściwości jak Biobran? Czy kapsułki i proszek w saszetkach mają taki sam skład?
    Pozdrawiam bardzo a bardzo zimowo mimo kalendarzowej jesieni.....
  • 12 lat temu
    Moje drogie a co to za ciasto 3bit ?Może tak przepisik zamieścicie,proszę no i na ten pocałunek mężczyzny też chętnie..

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat