Byłam na jarmarku, kupiłam worek pierników, ciastek i oponek za ...5 zł! I po cóż piec??
Przepisy wysłałam do joanny, kasiorka, kaliny i aniszymczak. Nie piszę tu, żeby nie zaśmiecać forum , na zdrowym odżywianiu też nie , bo to niezdrowe odżywianie:)) Kto jeszcze chce, niech weźmie od w/w.
Acha chciałam jeszcze powiedzieć, że etymologia nazwy ciasta"Pocałunek mężczyzny" jest taka, że za to ciasto kobieta dostaje buzi od mężczyzny:)) Nie jest to ciasto z ustami jak "Usta Adama" , to zupełnie inny placek.
Aniuszymczak, widziałam Twój przepis na zdrowym odżywianiu, ten piernik nie ma korzennych dodatków? To ja go chyba zrobię. Zapachu korzeni nie lubię.
Jasia, jakie " macie ciasta"?. Ja nic jeszcze nie mam! Liczę na przesyłkę od dziewczyn:))
Przepisów na sałatki mam milion, ostatnio robię kolorystycznie, np. sałatka żółta ( wszystko, co zółte), zielona, czerwona itd.
No i ponieważ rozdaję te swoje przepisy, to skutek jest taki, że jak idę w gości to jem "swoje ciasta" i "swoje sałatki" Dlatego ciągle poszukuję nowych.
Więc w wolnym czasie wchodzę na stronę Kuchnia.o2 - ciasta i desery (albo sałatki itd.) i tam całe mnóstwo sprawdzonych przepisów, coś mi wpada w oko, czytam komentarze i ..... robię. Jak przypadnie do gustu, to zapisuję w swoim notesie.
A tam są np. Łzy Wałęsy, piłka nożna, szarlatan, zakonnica, hakuna matata itd, itp
Makro, a może zamiast ścinać choinkę, zrobić wigilię w ogródku?:)))