Rak jajnika
Zachorowałam w lipcu tamtego roku.Był to szok,do konca nie wierzyłam,ze mnie to spotkało.Zaczęło sie nagle.Całe zycie zdrowa jak ryba.Póżno,jak zwykle przy I ttym raku pózno.I tutaj zaczyna się moje forum.....Dlaczego tyle krzyczy się o raku piersi,o raku szyjki macicy,a o raku jajnika nic.Mamy profilaktyczne badania cytologiczne,mamografię,a o badaniu CA 125 nikt nam nawet nic nie mówi.Przecież o raku jajnika mówi się(dzisiaj to wiem)"cichy zabójca".Dlaczego ma tak znikomą wyleczalnośc.......Jego wykrywalnośc jest w 3,4 stadium,wiadomo co to znaczy.....Nikt nam kobietom nie mówia by profilaktycznie badac sobie krew,bo to jest jedyna szansa aby uchwycic go szybciej.I wbrew pozorom choroba ta nie dotyczy kobiet tylko po40-tce.Umierały przy mnie dziewczyny,które miału niespełna 20-cia lat.Czy na prawdę w naszym kochanym kraju nie możemy zrobic nic,aby uświadomic przynajmniej kobietom co może im grozic?Ja przeszłam cięzką operacje,dzisiaj jestem zdrowa i wierzę,że tak zostanie.Wiem,że to moja siła mnie pcha do przodu.Tej siły życzę każdemu
-
Aniu a kto wie? Może przyjadę na weekend z synusiem jak będą ferie?? Zobaczymy:))
-
A wracając do sprawy Msp (nie wiem czy kogoś to interesuje, ale mnie ta dziewczyna obchodzi) to na forum nowotwór.eu znalazłam kobitkę co leczy sie w BCO czyli tam gdzie Msp pracowała. Napisałam do niej wiadomość o co mi chodzi i prosiłam, żeby jak może coś się dowiedziała. Właśnie mi odpisała, że postara się o jakieś wiadomości ale dopiero w przyszłym miesiącu tam będzie da znać. Dobre i to. Zapraszałam ją na nasze forum okazało się że kiedyś tu była ale krótko i teraz nie pamięta pod jakim nickem i jakie miała hasło, ale wszystkie nas pozdrawia.
-
Część kawoszki.
Dołączam do kawy. Dobrze że pogoda się normuje bo już lepsze samopoczucie. Młody w poniedziałek jedzie na 4 dni na "Zieloną szkołę", nie wiem kto o tej porze roku to wymyślił ale klasa jedzie to i On.Więc będę miała czas dla siebie.
Kasiorek pakuj się i przyjeżdżaj - zima też jest ładna nad morzem i ponoć łagodniejsza.
Jasiu czy sa wyniki już z ostatniego egzaminu? Wszystkie pójdą jak po "maśle"
Miłego dnia życzę wszystkim, Mikra wykorzystaj jeszcze ten dzień na miłe rzeczy.
pozdrawiam
-
Hej Ewcia:)) zdążyłaś, ja dziś piję z opóźnieniem:)
-
-
Też już jestem ale jem śniadanko:-) Zaraz strzelę kawkę bo senna jestem troszku:))
Wczoraj byłam u dentystki:) Obsługa pierwsza klasa, sprzęt itd. Wszystko pięknie ładnie ale... leczenie mojego zębusia to szok cenowy:( masakra jakaś, pogieło i z tymi cenami. Za wypełnienie plus kanałowe zapłacę... bagatelka, 600 zeta:((Normalnie usiadłam z wrażenia, fakt że dawno nie byłam i ceny wzrosły ale żeby tyle?????
Tak Mikra ma rację, czas nam zleciał szybciutko:)) Zagnieździłam się u niej bite 6godz i gdyby nie moja sunia co sama została w domku, to pewnie by mnie Mikra sama pogoniła:))))) No ale może jak się spotkamy na wyjeździe to się wygadamy:))
Jasiulek:) egzaminy zdasz na bank, nie denerwuj się i nie ważne czy na 5 czy na 2 ważne że zaliczone i do przodu:)) 3mam kciukaski.
A ja we wtorek do CO na kontrolną wiizytę i mam nadzieję że wynik z TK już będzie i będzie ok:))
Pozdrawiam wszystkie:))Wasz KASIOR-ek ;D
-
Jestem zdążyłam na kawkę spacerek i jade jadę jak drogi nie zasypało Ale zima się zaczeła Wszystkie Syrenki pozdrawiam i życzę miłego dnia bez bólu i strachu Buziaki Pies coś nie wstaje .....ale to chyba tęsknota za panem cały poprzedni rok jeżdziła z panem do pracy-podróżniczka -obrażalska-papapapa
-
Witam przy porannej kawie pozdrawiam :)
Hanka bardzo dziekuje :)
Siedze i patrze i pierwszy raz nie wiem co napisac jakas zawiecha ????????????? Czy moze moje mysli kraza o jutrzejszym egzaminie .???????? A juz wiem w nocy mi sie przysnilo ,ze mialam rozmowe z p mgr z jez polskiego o lekturze ,,Nad Niemnem ' a wiec zobaczymy jutro czy bedzie takie pyt cxzy nie :0
-
Ja też byłam W Irlandii na polskiej mszy o uzdrowienie Duszy i Ciała córeczka z koleżanką poszły ze mną było 3-ech księży do 23 w nocy i było pięknie msza była taka że ludzie (młodzi ) płakali Ksiądz mówił tak że łzy same leciały .ale podobno w miastach też są teraz napewno się wybiorę Ale lekarstw nie święcili Trzeba wierzyć Dobranoc papapapa Jutro kawka wcześniej bo na promocję jadę póki znizki na pojazdy mam
-
Dziewczynki, nie wiecie co dzieje sie z mariamagdalena?
Odezwij sie:)