Rak jajnika
Zachorowałam w lipcu tamtego roku.Był to szok,do konca nie wierzyłam,ze mnie to spotkało.Zaczęło sie nagle.Całe zycie zdrowa jak ryba.Póżno,jak zwykle przy I ttym raku pózno.I tutaj zaczyna się moje forum.....Dlaczego tyle krzyczy się o raku piersi,o raku szyjki macicy,a o raku jajnika nic.Mamy profilaktyczne badania cytologiczne,mamografię,a o badaniu CA 125 nikt nam nawet nic nie mówi.Przecież o raku jajnika mówi się(dzisiaj to wiem)"cichy zabójca".Dlaczego ma tak znikomą wyleczalnośc.......Jego wykrywalnośc jest w 3,4 stadium,wiadomo co to znaczy.....Nikt nam kobietom nie mówia by profilaktycznie badac sobie krew,bo to jest jedyna szansa aby uchwycic go szybciej.I wbrew pozorom choroba ta nie dotyczy kobiet tylko po40-tce.Umierały przy mnie dziewczyny,które miału niespełna 20-cia lat.Czy na prawdę w naszym kochanym kraju nie możemy zrobic nic,aby uświadomic przynajmniej kobietom co może im grozic?Ja przeszłam cięzką operacje,dzisiaj jestem zdrowa i wierzę,że tak zostanie.Wiem,że to moja siła mnie pcha do przodu.Tej siły życzę każdemu
-
witam mam 24lata jestem mama 3 letniej coreczki oraz 8 tygodniowego synka i moje zycie zmienilo sie kolosalnie od wtorku kiedy sie dowiedzialam ze mam torbiel 5 centymetrowy oraz komorki rakotworcze normatych komorek wynosi ponizej 35 a ja mam 157,5 i jeszcze rosna strasznie sie boje co bedzie dalej boje sie ze nie dam rady wygrac walki z rakiem ale z drugiej strony wiem ze musze walczyc że mam dzieci i męża ze mam dla kogo żyć cały swiat mam przed oczami i boje sie co bedzie dalej
-
Do szymczakanna
Jak wygląda podawanie chemii dotrzewnej?Leży się w szpitalu na oddziele?ile czasu trwa?
-
Jasiu gratulacje.Aniaszymczak zadzwonie do koleżanki ipodpowiem jej o tej chemii otrzewnowej,żeby porozmawiala z Bidzińskim.Niecałe dwa lata i druga wznowa.Beatko czy leukocyty Ci skoczyły do góry,bo jak masz tak malo to lapiesz wszystkie zarazki.Teraz duzy mróz to wymrozi wszystkie bakterie i nie bedziemy ich łapać.Wróciłam z kościoła i tak mi smutno bez tych wnuczków.Łzy same cisna mi sie do oczu.Pozdrowienia dla wszystkich Syrenek.Błogosławionej Niedzieli ,niech Matuchna oddali wszystkie smutki.
-
Witam
Hanka Twojej kolezance najlepsza byłaby chemia do otrzewnowa jeśli przeszłaby kwalifikacje po badaniach, ja miałam taką chemie, ona jest lana do całej jamy brzusznej przest port.( cisplatina).
Jasiu gratuluje tak pięknie zaliczonego semestru , średnia na nagrodę......
Pozdrawiam wszystkie dziewczyny i życzę miłej niedzieli.
-
makro po niedzieli wybieram sie do Olsztyna z corcia moze sie zobaczymy???????:)
-
Witam w niedzielny poranek :)
No i kochane juz po wszystkim 5 z rosyjskiego uffff Troche odpoczne bo zaraz nastepny semestr
Lece do kosciolka PA
A o tych piorach nie slyszalam ???????????
-
Haniu o tych piórach napisałam,bo kidyś sama zostałam obdarowana.Bardzo mi się podobały,były takie kolorowe...Moja mama mi wtedy powiedziała,że pawich piór nie należy ani kupować ani nimi obdarowywać bo przynoszą nieszczęścia.My nieszczęść mamy już dość,starczy że zachorowałyśmy.Moze to zabobony a moze w tym jest jakaś prawda.Modlitwy nigdy zbyt wiele,pozdrawiam porannie.
-
Dziekuje Aniu już teraz będę wiedziała jak usunąć post.Usunełam to co Do Ciebie napisalam.Te pióra to rzeczywiscie pechowe,wnuczek tak cięzko zachorował i nieporozumienia z mężem na temat wiary.Wcześniej też się modlilam i nie było tych nieporozumień.
-
Joanno dzieki za podpowiedź ,poczytalam i już je usunełam.
-
Haniu jakoś pawie pióra mi się niedobrze kojarzą....może lepiej je usuń.