Rak jajnika
Zachorowałam w lipcu tamtego roku.Był to szok,do konca nie wierzyłam,ze mnie to spotkało.Zaczęło sie nagle.Całe zycie zdrowa jak ryba.Póżno,jak zwykle przy I ttym raku pózno.I tutaj zaczyna się moje forum.....Dlaczego tyle krzyczy się o raku piersi,o raku szyjki macicy,a o raku jajnika nic.Mamy profilaktyczne badania cytologiczne,mamografię,a o badaniu CA 125 nikt nam nawet nic nie mówi.Przecież o raku jajnika mówi się(dzisiaj to wiem)"cichy zabójca".Dlaczego ma tak znikomą wyleczalnośc.......Jego wykrywalnośc jest w 3,4 stadium,wiadomo co to znaczy.....Nikt nam kobietom nie mówia by profilaktycznie badac sobie krew,bo to jest jedyna szansa aby uchwycic go szybciej.I wbrew pozorom choroba ta nie dotyczy kobiet tylko po40-tce.Umierały przy mnie dziewczyny,które miału niespełna 20-cia lat.Czy na prawdę w naszym kochanym kraju nie możemy zrobic nic,aby uświadomic przynajmniej kobietom co może im grozic?Ja przeszłam cięzką operacje,dzisiaj jestem zdrowa i wierzę,że tak zostanie.Wiem,że to moja siła mnie pcha do przodu.Tej siły życzę każdemu
-
Przykro mi z powodu waszych kolezanek:(([*] czytam wasze forum od maja ubr roku. Stracilem zone we wrzesniu z powodu raka jajnika. WIECZNY ODPOCZYNEK RACZ IM DAĆ PANIE. Zycze wszystkim Syrenką duzo zdrowka :))) jestem dla was pelen podziwu i skladam uklon w waszym kierunku .
-
Kochane moje WIARA CZYNI CUDA Ja obiecałam dzieciom,mężowi że po skończeniu chemi(2-wa razy po 6 wlewów) że polecę do wnuczka i 15 dni po ostatniej poleciałam ,póżniej dalej jestem zdrowa więc będzie bal I córeczka powiedziała że mam tak pięknie wyglądać jak u synka A już włoski są --może coś da się z nimi zrobić DAM RADE DOBRANOC KOCHANE I KONIEC KOSZMARÓW WIOSNA BLISKO Ja dziś nasionka kupiłam :):):)
-
Ewcia35 czekam na zdjęcia z zimowej wyprawy na Fb.
Życzę spokojnej nocy wszystkim Syrenkom.
-
mycha czy ty jesteś po radykalnej operacji ?
-
........................)
.......................(,)
..........).........._'\!/'_
.........(,).........(""""")
......._'\!/'_.ڿڰۣڿ❀❤❀ڿڰۣڿ
.......(""""").W ZADUMIE
....ڿڰۣڿ❀❤❀ڿڰۣڿ.I CISZY!
..............ڿڰۣڿ❀❤❀ڿڰۣڿ
Czasem odchodzą nasze anioły...
I nagle w miejscu staje czas...
A z nimi cząstka nas odchodzi
I wielki smutek marszczy twarz
Czasem na chwilę gaśnie słońce
Duszę wypełnia gęsty mrok
Nikną nadzieje i marzenia
I w pustce ginie tęskny wzrok
________ $))
________$$))
_______$__$))
______$____$))
_____$__$$__$))________ $))
______$_$$_$__________$$))
________$$___________$__$))
_____$$$$$$$$$______$____$))
_____$_______ $))___ $__$$__$))
_____$_______$$))____$_$$_$))
_____$______$__$))_____$$
_____$_____$____$))_$$$$$$$
_____$____$__$$__$))$_____$
_____$_____$_$$_$))_$_____$
_____$_______$$____$_____$
_____$___$$$$$$$$$_$_____$
___$$$___$_______$_$_____$$$$
$$$$$$___$_______$_$_____$$$$$
_$$$$$___$_______$_$$$$$$$$$
___$$$$$$$_______$$$$$$$$$$$$$
_____$$$$$_______$$$$$$$
Czasem odchodzą dobrzy ludzie
Co nam pomogli w życiu wiele
I próżno wtedy pytać Boga
Czemu odchodzą przyjaciele
Lecz oni ciągle przecież żywi
Nadal wytrwale są wśród nas
Ich dusze przy nas pozostały
Tylko ich ciała zabrał czas..
-
Witam SYRENKI z wieczora ....;( ;(;(---Ja również łączę się w smutku i w modlitwie WIECZNY ODPOCZYNEK RACZ IM DAĆ PANIE Dołączam Panią Marię Również odeszła z NSoli 74l Jak trudno uwierzyć w te słowa (będzie dobrze )Dzisiaj zrobiłam marker CA125 Daję sobie 2 dni luzu a w środę idę odebrać wynik ,chyba ze mąż mnie wyręczy Ja myślałam ze w szpitalu taniej niż w przychodni a to tylko 2 zł mniej a cały dzień czekania --masakra ..ona26 i tu masz rację mi znajoma tłumaczyła jak zachorowałam że jej choroba(nogi )wcale mnie jest lepsza niż moja ALE TO NIE RAK tak kasiorek------będziemy żyć bo za 2-wa miesiące mamy wesele córki --i czekam na więcej wnuków Buziaki Moc z nami
-
Witam ...
Moj boze jaka smutna wiadomosc...
A ja kilka wpisów do tyłu dopytywałam się o ynkę az mi włos się najezył.....
Małgosiu i Grażynko....odpoczywajcie w Pokoju[**]
WIECZNY ODPOCZYNEK RACZ IM DAC PANIE....
-
Witam dziewczynki. Bardzo smutne wiadomosci. Nie moge sie pozbierac od czasu tych zlych wiesci. Rycze az boli mnie glowa, nie moge sie powstrzymac lzy same leca. Pozdrawiam Was serdecznie, musimy wierzyc, ale w takich dniach tak strasznie ciezko.......
-
kasiorek
kochana ludzie umieraja na rozne choroby tego niestety sie nie uniknie :( ale bardzo duzo ludzi tez z nimi wygrywa :) i tego trzeba sie trzymac ! mojej kolezanki mama jest po raku jajnika juz ponad 20 lat !!! nie miala ani razu wznowy :)
znam bardzoooo duzo ludzi ktorzy wygrali z rakiem - niektorzy z nich z nabrawde zlosliwymi rodzajami
trzeba wierzyc ze bedzie dobrze
-
witam ...
zmroziło mnie od tych Złych wieści aż zamilkłam - nowa jestem wstrząsnęło to mną ... Któraś z Was napisała o przegranych ... czy tak już wygląda życie ? w oczekiwaniu na złe wyniki ? na ... kolejne starcie ? czy da się zapomnieć i życ no bo ja jaestem teraz przed operacja - potem wszystko na towskazuje chemia ... a potem? da sie wrócic do normalnego świata?