Rak jajnika

15 lat temu
Zachorowałam w lipcu tamtego roku.Był to szok,do konca nie wierzyłam,ze mnie to spotkało.Zaczęło sie nagle.Całe zycie zdrowa jak ryba.Póżno,jak zwykle przy I ttym raku pózno.I tutaj zaczyna się moje forum.....Dlaczego tyle krzyczy się o raku piersi,o raku szyjki macicy,a o raku jajnika nic.Mamy profilaktyczne badania cytologiczne,mamografię,a o badaniu CA 125 nikt nam nawet nic nie mówi.Przecież o raku jajnika mówi się(dzisiaj to wiem)"cichy zabójca".Dlaczego ma tak znikomą wyleczalnośc.......Jego wykrywalnośc jest w 3,4 stadium,wiadomo co to znaczy.....Nikt nam kobietom nie mówia by profilaktycznie badac sobie krew,bo to jest jedyna szansa aby uchwycic go szybciej.I wbrew pozorom choroba ta nie dotyczy kobiet tylko po40-tce.Umierały przy mnie dziewczyny,które miału niespełna 20-cia lat.Czy na prawdę w naszym kochanym kraju nie możemy zrobic nic,aby uświadomic przynajmniej kobietom co może im grozic?Ja przeszłam cięzką operacje,dzisiaj jestem zdrowa i wierzę,że tak zostanie.Wiem,że to moja siła mnie pcha do przodu.Tej siły życzę każdemu
26037 odpowiedzi:
  • 12 lat temu
    Witam ....SZOK!!!! MARKER 2957
  • 12 lat temu
    GOFKA 77 jestem:)czytalam TW post wyzej odnosnie strachu przed radykalna operacja,menopauza itd.Witaj w klubie-ja mam 34 lata rocznik 78,mam to wszytsko czego sie boisz,tzn. menopauze wywolano mi chirurgicznie rok temu w wieku 33 lat. i duzo duzo wiecej:D,jakbys chciala pogadac to daj znac mail ysabelle@tlen.pl,no gg1839820.
  • 12 lat temu

Użytkownik @donia55 napisał:
    A już włoski są --może coś da się z nimi zrobić

A próbowałaś tego szamponu: http://www.doz.pl/apteka/p56858-Revitax_szampon_na_porost_wlosow_250_ml
    Kiedyś podsunęłam babkom na forum jako propozycję - nie wiem czy któraś wypróbowała i jaki był efekt. Ja jestem zadowolona, jednak moje włoski tylko baaardzo osłabione walką hormonów, a nie chemią.

A teraz kilka słów. Smutno, że dziewczyn nie ma już z nami cieleśnie, ale nie chciałyby abyśmy długo po nich płakały. Chciałyby na 100%, abyśmy o nich pamiętały przy kawce rano, podczas wizyt u lekarza, na spacerze, ale abyśmy żyły ze świadomością, że są obok. No to korzystając z okazji - przesyłam im gorące buziaczki. Wam również
  • 12 lat temu
    A ja dzisiaj na badaniach bylab...i smiech mnie ogarnal...jakbym tam gzies slonia uchodowala to moze by go moj lekarz uwidzial...hahaha
    Cale badanie trwalo ok.5min. z przebieraniem z dolu na gore (USG piersi i dopochwowo) ale dobze jest jak powiedzial ze ok to tak jest i juz. Najwazniejsze ze wymaz wziol i krew tez. O mam pytanie - czy ktoras z was kontroluje rowniez Marker 19-9? Poczytalam na co on i sie ucieszylam, przynajmniej wiem ze od czasu do czasu kontroluje troche wiecej...Pytal sie mnie ile czasu minelo od radykalnej...no i za trzy miesiace znowu do kontroli...
  • 12 lat temu
    Witajcie Kochane Syrenki

Aniu wierszyk cudny...

gofka77 zycze szybkiego powrotu ze szpitala jedyna pociecha w tym wszystkim to chyba to ze w naszym wieku (jak na ironie) szybko sie regenerujemy...Nie martw sie to wszystko nie jest takie straszne jak brzmi, te tzw.skutki uboczne postepuja rownomiernie i nie taki diabel straszny...
    Przykro mi bardzo ze nie masz dzieci, ale tak jak dziewczyny, wieze ze jezeli tego bardzo pragniesz to maciezynstwa doswiadczysz...
  • 12 lat temu
    Dopiero odczyt te smutne wiadomości.Nie potrafię nic mądrego napisać ale czuję i przeżywam to samo co WSZYSTKIE syrenki:((((smutek,żal,obawy i ja chyba zwątpienie..Chociaż staram się ogarnąć ale trudno mi pozbierać myśli:(Niech odpoczywają w pokoju.......
  • 12 lat temu
    IZZ , facingnorth co u Was ?
  • 12 lat temu
    donia55 piękne te słowa .. dziękuję ... muszę to zapisać w głowie .. ;)
    pewnie macie rację elbe jasiu12 .. teraz muszę znależć to
    i jeszcze - jeśla Pan Bóg zamyka drzwi to gdzieś otwiera okno ? ;p
    na razie jutro przyjęcie do szpitalaa ... runda 1 !!!!
  • 12 lat temu
    I jeszcze coś dla gofki77, ale dla nas wszystkich chyba też:

"Życie podobne jest do drogi pełnej zakrętów. Widzimy tylko odcinek do kolejnego zakrętu. Ale wiemy, że Bóg ogarnia wzrokiem całą drogę." ( Anton Kner )

• 12 lat temu
    Elbe ja tez tak calkiem sie nie pogodzilam:(((((((

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat