Rak jajnika
Zachorowałam w lipcu tamtego roku.Był to szok,do konca nie wierzyłam,ze mnie to spotkało.Zaczęło sie nagle.Całe zycie zdrowa jak ryba.Póżno,jak zwykle przy I ttym raku pózno.I tutaj zaczyna się moje forum.....Dlaczego tyle krzyczy się o raku piersi,o raku szyjki macicy,a o raku jajnika nic.Mamy profilaktyczne badania cytologiczne,mamografię,a o badaniu CA 125 nikt nam nawet nic nie mówi.Przecież o raku jajnika mówi się(dzisiaj to wiem)"cichy zabójca".Dlaczego ma tak znikomą wyleczalnośc.......Jego wykrywalnośc jest w 3,4 stadium,wiadomo co to znaczy.....Nikt nam kobietom nie mówia by profilaktycznie badac sobie krew,bo to jest jedyna szansa aby uchwycic go szybciej.I wbrew pozorom choroba ta nie dotyczy kobiet tylko po40-tce.Umierały przy mnie dziewczyny,które miału niespełna 20-cia lat.Czy na prawdę w naszym kochanym kraju nie możemy zrobic nic,aby uświadomic przynajmniej kobietom co może im grozic?Ja przeszłam cięzką operacje,dzisiaj jestem zdrowa i wierzę,że tak zostanie.Wiem,że to moja siła mnie pcha do przodu.Tej siły życzę każdemu
-
Ekspres Reporterow -mloda dziewczyna lat 29 rak jelita grubego 2004 r Piekne zachowanie meza jego wiara i upor .Ona dostaje chemie ma byc tez radioterapia ,lecz maz dociera do zrodel bronia sie od radioterapi i okazuje sie ,ze nie byla potrzebna potem rodzi sie dzieciatko ,gdzie LEKARZE mowia ,ze po chemi marne szanse za jakis czas rodzi sie drugie dzieciatko -cud .Rodzina szczesliwa mija 9 lat po diagnozie nie bylo wesolo ,ale ich walka i upor.Zmienili swoje zycie na lepsze poprostu sie zatrzymali .Maz dziekuje zonie ,ze wiele sie od niej nauczyl przez te lata
-
Gdybym ja wiedziała, że tu toczyło się dziś w nocy życie, to nie leżałabym w łóżku po ciemku i płakała tylko siedziałabym tu z wami :-)
do wszystkich Pań z G III - wczoraj w poczekalni onkologicznej rozmawiałam właśnie z taką dojrzałą już Panią - po chemiach, po operacjach, spokojną, której żaden lekarz nie wyliczał miesięcy do końca życia, wręcz przeciwnie - jest leczona jakby to była każda inna choroba z której się po prostu człowieka LECZY! Oby jej spokój na nas wszystkie się rozlal!
-
Witam :)
Patrze ,ze nocne z was marki
donia55 skonczylas leczenie z markerem 60 a w TK czyste?????MOcno sciskam :)
raczek0765 od gon te zle mysli jakie metro jakie skoki ?????? Ja wiem ,ze nie masz juz sily sie z tym mierzyc ,ale zrob to dla nas skoro lekarz zdecydowal to chyba wie co robi :)
-
nie śpię jakby to podróż była - choć w pewnym sensie jest to bym rzekła że reise fieber mnie dopadła czy jak to tam się zwie ...
-
Hej!
też nie śpię:)
Skończyłam czytać książkę i sobie tu zajrzałam.
IZZ, Twój lekarz jest idiotą!! Nawet statystyki są delikatniejsze!!
Moja mama po 1 raku żyje tyle, ile ty masz lat, a właściwie dłużej, bo miała w 1977 roku.
Dobranoc:)
Tyle dobrego w tej naszej chorobie, że można rano pospać :))))
-
moj malzonek juz mi zagrozil ze komputer mi zablokuje hihihi
-
gofka77 tez spac nie mozesz?
-
raczku0756 jeśli chcą coś robić to znaczy że ma to sens ! że jest szansa ! nie wolno na nikomu z lekarzy decydować kim sie zajmujemy a kim nie albo trochę mniej ... !!!
-
elbe dziekuję ci !!!
ewcia35 nie daj sie zbyć byle czym u mnie jeden doktor widział prawy jajnik nie zmieniony a na nim cały guż wielkości hmm 19cm !!! chwała doktorom ... no niektóry widzącym !:((((
donia55 brak mi słów ... może szukaj kogoś innego ? inny ośrodek ? jakaś dodoatkowa konsultacja ? nie wiem gdzie się leczysz ? Śląsk ? Warszawa ?
-
Kochany raczku, jak chca operowac to dobze.
Popatrz jaki dziwny zbieg okolicznosci...ja dzis rowniez mialam po raz kolejny takie wrazenie...wycieli juz wszystko i dalej do pzodu nowe pacjentki na poczatku drogi...a reszta? na kogo wypadnie na tego masz ci babo placek? Chyba lekarze rowniez stosuja metade co bylo to bylo byle do przodu...
Ale ty mnie tu kochana nie strasz zadnymi skokami!!!!!To ja nie po to sie za Ciebie modle!!!!