Rak jajnika

15 lat temu
Zachorowałam w lipcu tamtego roku.Był to szok,do konca nie wierzyłam,ze mnie to spotkało.Zaczęło sie nagle.Całe zycie zdrowa jak ryba.Póżno,jak zwykle przy I ttym raku pózno.I tutaj zaczyna się moje forum.....Dlaczego tyle krzyczy się o raku piersi,o raku szyjki macicy,a o raku jajnika nic.Mamy profilaktyczne badania cytologiczne,mamografię,a o badaniu CA 125 nikt nam nawet nic nie mówi.Przecież o raku jajnika mówi się(dzisiaj to wiem)"cichy zabójca".Dlaczego ma tak znikomą wyleczalnośc.......Jego wykrywalnośc jest w 3,4 stadium,wiadomo co to znaczy.....Nikt nam kobietom nie mówia by profilaktycznie badac sobie krew,bo to jest jedyna szansa aby uchwycic go szybciej.I wbrew pozorom choroba ta nie dotyczy kobiet tylko po40-tce.Umierały przy mnie dziewczyny,które miału niespełna 20-cia lat.Czy na prawdę w naszym kochanym kraju nie możemy zrobic nic,aby uświadomic przynajmniej kobietom co może im grozic?Ja przeszłam cięzką operacje,dzisiaj jestem zdrowa i wierzę,że tak zostanie.Wiem,że to moja siła mnie pcha do przodu.Tej siły życzę każdemu
26037 odpowiedzi:
  • 12 lat temu
    Raczku ja również życzę siły i wytrwałości!!!!!
  • 12 lat temu
    Raczku, znalazłam coś dla Ciebie:))))

Modlitwa przed operacją

Drogi Boże - Stwórco, zwracam się do Ciebie ze wszystkimi obawami wobec oczekującej mnie operacji. Proszę daj mi odwagę potrzebną, by stawić jej czoło z niezachwianą pewnością, że mnie chronisz i kochasz. Kiedy będę w narkozie, daj memu duchowi odczuć, że nie muszę się o nic martwić ani niczego obawiać. Ukój moje nerwy, uspokój umysł i odpuść mi wszystkie grzechy w swoim miłosierdziu.

Proszę daj zespołowi operacyjnemu umiejętności potrzebne, by operacja się udała i by nie było komplikacji. Proszę daj mej rodzinie i przyjaciołom podtrzymującą na duchu wiarę w to, że jesteś z nami. Rozprosz ich obawy podczas nadchodzących godzin mojej operacji. Składam w Twoje ręce moje wyzdrowienie i proszę, by Twój uzdrawiający dotyk przyspieszył mi powrót do zdrowia.

Drogi Boże, składam moje życie w Twoje ręce i ufam w Twą dobroć, miłość i troskę o mnie.

Proszę, byś mnie wysłuchał w imię Jezusa, Twego Syna Amen.
  • 12 lat temu
    Raczku wracaj do nas szybko- czekamy na Ciebie.
    Podczas ostatniego badania lekarz zalecił mi dobrze się odżywiać,dużo odpoczywać i nie zawracać głowy żadnymi wspomagaczami. Jak to określił na krew mi nie pomogą i a odchudzą jedynie kieszenie.
    On wierzy najbardziej w samoregenerację.
    Po pierwsze dobijają mnie te przekładane chemie, a po drugie też zaczynam się zaokrąglać.
    W ciuchy kupione rok temu już się nie mieszczę:((( Czekam na wiosnę i mam nadzieję że odzyskam formę.
  • 12 lat temu
    Raczku obiecaj proszę że choćby nie wiem co to się odezwiesz do nas:) niech Bóg i Matka Boska mają Cię w opiece i czuwają nad Tobą:))
  • Raczku ja też będę o Tobie myśleć intensywnie, dla mnie jesteś ostoją tutaj, tyle siły z Ciebie bije, że i ja sobie trochę zaczerpnęłam, ale teraz wszystko Ci zwrócę z nawiązką ;-)
  • 12 lat temu
    Raczku trzymam kciuki.Będzie dobrze,musi być dobrze.!Pamiętam w modlitwie.Do usłyszenia,szybko wracaj.
  • 12 lat temu
    Kochany raczku, szybko do nas wracaj!!!! Od wtorku zaciskam kciuki i poprosze jednego pana ktory sie za mnie modli, zeby Ciebie do modlitw dolaczyl:) On jest bardzo skuteczny....
    Badz silna, bo sila jest w Tobie!!!!
    Sciskam baaaarrrrddddzzzzo mmoooccccnnnoooo!!!!
  • Drogie Syrenki ,powiem dzisiaj do usłyszenia ............. trzymajcie od wtorku za mnie kciuki i poproście swoich Aniołów o wsparcie dla mnie
    Boże daj mi siłę ......................
    Przesyłam serdeczne BUZIOLE
  • Elbe, może warto zmienić sklepy na takie, które mają bardziej "ludzkie" rozmiary, bo ja też zauważyłam, że są sklepy, gdzie muszę prosić o rozmiar 40, a są takie, gdzie wchodzę w... 34! Ja sie zawsze zdaję na ekspedientki - mówię, ze rozgladam sie za spódnicą na siebie na przykład i te zwykle trafiają w punkt z rozmiarem :-) Trzeba szukać takich firm, które mają tzw. modele przemysłowe (czyli te manekiny, na które szyją) podobne do normalnych kobiet i potem już się takiej firmy trzymać ;-)
  • 12 lat temu
    maria811
    że rezonans jest droższy, to pewne, TK tańszy
    ja byłam pod opieką genetyczek i rezonans dawały mi tylko wtedy, jak miały extra kasę, a tak to głównie USG

Anna German zmarła na raka.
    Czytam książkę Kalicińskiej "Lilka" i tam tytułowa bohaterka też ma raka narządów kobiecych :(((( Oszaleć idzie. Zero odskoczni !

marian, facetom jak facetom, ale kobieta musi się przede wszystkim podobać sobie :)) wtedy emanuje tym co trzeba :)))
    Mnie mąż też mówi, że jest ok, ale jakie OK, jak od pół roku chodzę w jednych i tych samych spodniach, bo w nic się wiecej nie mieszczę!! A w sklepach nie przechodzi mi przez gardło prosić o większy rozmiar. No i jak raz wezmę, to już zostanie :((((( Będę jeszcze walczyć!

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat