Rak jajnika
Zachorowałam w lipcu tamtego roku.Był to szok,do konca nie wierzyłam,ze mnie to spotkało.Zaczęło sie nagle.Całe zycie zdrowa jak ryba.Póżno,jak zwykle przy I ttym raku pózno.I tutaj zaczyna się moje forum.....Dlaczego tyle krzyczy się o raku piersi,o raku szyjki macicy,a o raku jajnika nic.Mamy profilaktyczne badania cytologiczne,mamografię,a o badaniu CA 125 nikt nam nawet nic nie mówi.Przecież o raku jajnika mówi się(dzisiaj to wiem)"cichy zabójca".Dlaczego ma tak znikomą wyleczalnośc.......Jego wykrywalnośc jest w 3,4 stadium,wiadomo co to znaczy.....Nikt nam kobietom nie mówia by profilaktycznie badac sobie krew,bo to jest jedyna szansa aby uchwycic go szybciej.I wbrew pozorom choroba ta nie dotyczy kobiet tylko po40-tce.Umierały przy mnie dziewczyny,które miału niespełna 20-cia lat.Czy na prawdę w naszym kochanym kraju nie możemy zrobic nic,aby uświadomic przynajmniej kobietom co może im grozic?Ja przeszłam cięzką operacje,dzisiaj jestem zdrowa i wierzę,że tak zostanie.Wiem,że to moja siła mnie pcha do przodu.Tej siły życzę każdemu
-
donka- ja kupiłam normalny rowerek na dwór.. czekam aż śnieg stopnieje i do roboty!! a na razie stepper.. i myślę o basenie.. tylko białych jeszcze mało :(.. trochę martwią mnie obrzęki i bóle nóg.. moja lek. rehabilitantka kazała mi kupić rajstopy i podkolanówki przeciwobrzękowe i chodzić w nich non stop.. dziś patrzyłam na ceny.. masakra!! podkolanówki kosztują ponad 150 zł a rajstopy ponad 250 zł!! :(( ..kogo na to stać??
-
ewcia dziękuję!!! :)
haha :)))) super metoda!! też ją lubię ;).. Miłego odchudzania!! ;)
-
Iksinska gratuluje siostrzenicy:)
A jezeli chodzi o nasze zbedne kilogramy....wlasnie zaczelam testowac stara przyjemna metode, kiedys na mnie dzialala...jak sie sprawdzi dam znac. Maz sie badzo ucieszyl....:)
Milego wieczoru Kochane Syrenki.
-
Raczku trzymaj się! wracaj tu szybko :)
Iksińska - ja swego czasu też zakupiłam rower treningowy, pojeździłam trochę, a teraz stoi jak wielki wyrzut sumienia... za miesiąc wiosna, czas znów wrócić do pedałowania ;)
pozdrawiam i życzę dobrego czasu :)
-
nana- dziękuję bardzo :).. jestem tam zalogowana ale jakość rzadko tam zaglądam..muszę więc to zrobić!! :)
Jeśli chodzi o zbędne kilogramy to mogę zapisać się do klubu grubasków ;).. Kupiłam już stepper, twister i rower!! Jak na razie jestem konsekwentna w ćwiczeniach...od całych 3 dni!!! :)))..
A, właśnie, moja siostra straciła wczoraj 7,5 kg!! urodziła piękną, zdrową Agatkę!!!! :))))
Raczku!! Trzymaj się Kochana!! i wyrzuć wszystkie czarne myśli!! jesteśmy z Tobą!!
Miłego wieczorku!!
-
Drogi raczku anioly czuwaja :):):) Czekamy na ciebie
-
Drogi Raczku będę pamiętała o Tobie w modlitwie
-
Dziękuję Elbe za modlitwę , wydrukowałam sobie
Wszystkim Syrenkom bardzo dziękuję za wsparcie , miłe słowa .......................uciekam już bo będę ryczeć
Pa, pa buziaków sto dwa
-
Elbe-nie:(((((((zła jestem sama na siebie!!!ale z tego co tu widzę to więcej tu nas ze zbędnymi kilogramami:))))od każdego poniedziałku obiecuję sobie że zacznę i......i nic:(((mam taką swoją dietkę ale też brak mi konsekwencji!!!a zbędne kilogramy same nie znikną a wiosna tuż tuż i niestety oponek pod grubymi swetrami się nie schowa:))Może jak pogoda się poprawi to też ruszę na siłownię,bo jest tak ponuro ze w ogóle nie mam ochoty po południami z domu wychodzić.Czyli jednym słowem-byle do wiosny!!!Pozdr serdecznie!!!
-
Ola66, ćwiczysz? Ubyło Ci coś? Ja w końcu muszę ruszyć d..... na tę siłkę.
Pogoda taka sobie. Wyciągam zaraz męża na spacer :))) Trza się ruszać !