Rak jajnika

15 lat temu
Zachorowałam w lipcu tamtego roku.Był to szok,do konca nie wierzyłam,ze mnie to spotkało.Zaczęło sie nagle.Całe zycie zdrowa jak ryba.Póżno,jak zwykle przy I ttym raku pózno.I tutaj zaczyna się moje forum.....Dlaczego tyle krzyczy się o raku piersi,o raku szyjki macicy,a o raku jajnika nic.Mamy profilaktyczne badania cytologiczne,mamografię,a o badaniu CA 125 nikt nam nawet nic nie mówi.Przecież o raku jajnika mówi się(dzisiaj to wiem)"cichy zabójca".Dlaczego ma tak znikomą wyleczalnośc.......Jego wykrywalnośc jest w 3,4 stadium,wiadomo co to znaczy.....Nikt nam kobietom nie mówia by profilaktycznie badac sobie krew,bo to jest jedyna szansa aby uchwycic go szybciej.I wbrew pozorom choroba ta nie dotyczy kobiet tylko po40-tce.Umierały przy mnie dziewczyny,które miału niespełna 20-cia lat.Czy na prawdę w naszym kochanym kraju nie możemy zrobic nic,aby uświadomic przynajmniej kobietom co może im grozic?Ja przeszłam cięzką operacje,dzisiaj jestem zdrowa i wierzę,że tak zostanie.Wiem,że to moja siła mnie pcha do przodu.Tej siły życzę każdemu
26037 odpowiedzi:
  • 12 lat temu
    Ehh no własnie Ewcia, ciiiisza....przenosimy się na FB ? ;-)
  • 12 lat temu
    Limarri jak po wypoczynku?
  • 12 lat temu
    Witam wieczornie drogie Panie:) Co tu dzis tak cicho?!
  • 12 lat temu
    Dziś byłam u Hematologa nadal nie rozwiązana kwestia ferrytyny,nadal jest wysoka,ale za to ostatnio wiązanie żelaza metoda izotopowa wyszło mi 3 razy ponad norme a teraz o połowę mniej od najniższej normy.Stwierdził,że tamten wynik był przekłamany(ja myślałam tak od razu i jak powiedziałam ,że chyba coś nie tak z tym wynikiem to był oburzony),Teraz sam tak twierdzi.Gastrolog bo mój żołądek nie przyswaja odpowiedniej ilości żelaza i dlatego taki nadmiar w organiźmie.Same widzicie jakie mogą być przekłamania w badaniach dlatego ja zawsze jak coś nie tak to powtarzałam,jak pracowalam to też powtarzałam wyniki ,które nie były w granicach normy.Pozdrawiam i naprawde nie ma co od razu wierzyć w wyniki.Nana ja jednego dnia w dwóch labolatoriach ca-125 miałam 18,0 i !0,88.Któreś przekłamało wynik.
  • 12 lat temu
    Witajcie po 8 dniach przerwy od kompa, w uzdrowisku w gorach było super.
    Kasiorku widzę,że doptywałaś, dziękuję za pamięć.

Podczytałam was wcześniej z komórki, smutne i niespodziewane wieści o ynka i ms_p (**) niech spoczywają w pokoju.

Pozdrawiam bardzo słonecznie i proszę o Dobre Wieści od innych Syrenek.
  • 12 lat temu
    Raczku i doniu trzymam za was kciuki i życzę powodzenia!
    Ja też od dwóch tygodni trzęsę portkami. Przez 8 miesięcy było wszystko okay, ale już trzeci wynik markera wykazuje wzrost. Dwa poprzednie badania to był wzrost minimalny, myślałam, że to tylko infekcja (grypa, zapalenie pęcherza), jednak ostatni wynik w stosunku do tego poprzedniego miesiąca wzrósł o 50%! Wprawdzie nadal jest w normie - 15,25, ale przeraża mnie taki szybki wzrost. Jutro idę powtórzyć marker i już boję się tego, co mogę zobaczyć.
  • 12 lat temu
    Jasiu trzymam mocno kciuki!!!!!!!!
  • 12 lat temu
    aniuszymczak trzymam kciukasy:)
  • 12 lat temu
    Witam Syrenki :):):)

donia55 i raczek trzymam kciuki pozniej wy za mnie :)

na stres dobry seks i na odchudzanie tez milego odchudzania

iksinska gratuluje Agatki :)

Elbe piekna modlitwa :)

makro dzisiaj sie widzimy :)

• 12 lat temu
    Witam ...Kochane syrenki ......Ja jutro na oddział na badania ....Ciekawe co mnie czeka ... Jak wrócę to się odezwę papapap Buziaki Papapap

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat