Rak jajnika

14 lat temu
Zachorowałam w lipcu tamtego roku.Był to szok,do konca nie wierzyłam,ze mnie to spotkało.Zaczęło sie nagle.Całe zycie zdrowa jak ryba.Póżno,jak zwykle przy I ttym raku pózno.I tutaj zaczyna się moje forum.....Dlaczego tyle krzyczy się o raku piersi,o raku szyjki macicy,a o raku jajnika nic.Mamy profilaktyczne badania cytologiczne,mamografię,a o badaniu CA 125 nikt nam nawet nic nie mówi.Przecież o raku jajnika mówi się(dzisiaj to wiem)"cichy zabójca".Dlaczego ma tak znikomą wyleczalnośc.......Jego wykrywalnośc jest w 3,4 stadium,wiadomo co to znaczy.....Nikt nam kobietom nie mówia by profilaktycznie badac sobie krew,bo to jest jedyna szansa aby uchwycic go szybciej.I wbrew pozorom choroba ta nie dotyczy kobiet tylko po40-tce.Umierały przy mnie dziewczyny,które miału niespełna 20-cia lat.Czy na prawdę w naszym kochanym kraju nie możemy zrobic nic,aby uświadomic przynajmniej kobietom co może im grozic?Ja przeszłam cięzką operacje,dzisiaj jestem zdrowa i wierzę,że tak zostanie.Wiem,że to moja siła mnie pcha do przodu.Tej siły życzę każdemu
26037 odpowiedzi:
  • 12 lat temu
    Witam wieczorne:))
    Elbe Ty moja pływaczko:)) pływasz jak rekin:))
    Jasiu jesteś niesamowicie nieziemska :))
    Makro super:))
    Wszystkm dobrej nocy :))))
  • 12 lat temu
    Jasiu, może teraz dostaniesz inną chemię, skora tradycyjna nie daje oczekiwanych rezultatów. A po innych włosy nie wychodzą. Moja mama bierze już 3 rodzaj i włosy ma. Straciła tylko po karbo+taksol.
    I tego się trzymaj :))
  • 12 lat temu
    Witam
    Dziś w lokalnej prasie wywiad ze 100-latkiem, który z żoną obchodzą 70-lecie małżeństwa. Jako receptę na długie życie podał: kieliszek koniaku do kawy w południe.:))) Może trzeba zacząć stosować?

A ja dziś 17 baseników, chyba dochodzę do granicy możliwości.

Pozdrawiam. Dziś słonecznie, trzeba wkrótce myć okna.:))
  • 12 lat temu
    Kucja15 witaj!
    ja jestem teraz pod opieką Gliwic, ale operowana byłam w Bytomiu. to właśnie Bytom mnie kierował, a ja nie miałam wiele do gadania ;) opiekuje się mną dr Hutka, ale pewnie gdyby był akurat inny na dyżurze byłabym u innego ;) dr Hutka jest już lekarzem po siedemdziesiątce, ale wydaje mi się, że jest naprawdę dobry w tym co robi. ja przynajmniej jestem z niego zadowolona :)
  • 12 lat temu
    Proszę o informacje o leczeniu raka jajnika w Gliwicach.Dobry onkolog - czekam na wiadomość.
  • 12 lat temu
    Witam kochanienkie :):):)

ewcia35 gdzie nam ucieklas :)

kasiorek ta glowa cie boli bo sie stresujesz ???????

irena58 od razu chemia czy mialas jakis zabieg przed ?????? Ja tez zaczynam niedlugo bedziemy razem ciagnely ten woz damy rade :)

aniuszymczak jak sie maja bole zebowe ????

Krysiu57 3mam kciuki za pozytywny wynik markera :)

moniarak kiedy bedziecie teraz w Olsztynie ?????????? :)

makro nawet nie wiesz jak twoj aniol sie cieszy ,ze u ciebie ok .11 marca widzimy sie wez aparat zrobimy sobie fotke na pamiatke bo trzeba bedzie znowu zmienic fryzure ech -lubie zmiany ,ale nie tak czesto cho.............ups nie mozna przeklinac jestem po spowiedzi .:)
  • Kochana irenko58....
    Możliwe że bedzie nam dane sie spotkac moja najbliższa wizyta to teraz na 26 kwietnia .... napisz prosze czy operacje miałas w CO i kto cie operował?....Bo ja pierwszą operacje miałam na Lutyckiej , a druga na Garbarach w CO jak do tej pory jestem zadowolona ,,, operowana byłam przez dr Szewierskiego a teraz na kontrole jeżdzę do poradni do dr
    Kuczyńskiego a USG mam robione przez dr Nicewicza wpożądku lekarz ...
    Napisz ile chemi juz wzięłas? z tego co piszesz to rozumiem że jest wznowa ?
    Ale najważniejsze że jesteśmy pod kontrola i szybko wychwyca , ale przykre że musimy to samo przechodzic i ta chemia która nie wiadomo na jak długo zatrzyma gada a potem strach przy badaniu każdego markera....
    A u ciebie na ile markery podskoczyły?....
    Lilith.p dziekuję za pozdrowienia ciesze sie że mama niedługo konczy leczenie bedzie dobrze trzeba w to wierzyc ...
    Zyczę tobie i twojej mamie spokoju i wszystkiego najlepszego ....
    Dobranoc wszystkim...
  • makro000 super, widzimy się koniec miesiąca , tak jak umówiłyśmy się na długim spacerze plażą........
    irena58 ja też leczę się w Poznaniu ale w Klinice UM na Szamarzewskiego, oddział prof. Markowskiej, jestem ich pacjentka od 2008 roku.
    lilith.p może wybierzecie się z mamą na spotkanie Syrenek w Kołobrzegu 3-5 maja 2013?
    Życzę kolorowych snów.
  • 12 lat temu
    mila lilith.p mysle ze zostane przy poznaniu ,mialam pewne watpliwosci ale jednak zostaje.teraz 6 marca zaczynam chemie ufffff mysle ze pojdzie dobrze tak jak pierwszy raz ,mam 2 guzki na wysokosci katnej na otrzewnej echhh co zr obic ,taki nasz los krysiu 57 fajnie ze tez w poznaniu moze kiedys sie spotkamy ja bede 6 marca pozdrawiam wszystkie dziewczyny papap do jutra
  • 12 lat temu

Z dzisiejszej Drogi Krzyżowej:

"To krzyż wybiera nas, a nie my krzyż"

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat