Rak jajnika

14 lat temu
Zachorowałam w lipcu tamtego roku.Był to szok,do konca nie wierzyłam,ze mnie to spotkało.Zaczęło sie nagle.Całe zycie zdrowa jak ryba.Póżno,jak zwykle przy I ttym raku pózno.I tutaj zaczyna się moje forum.....Dlaczego tyle krzyczy się o raku piersi,o raku szyjki macicy,a o raku jajnika nic.Mamy profilaktyczne badania cytologiczne,mamografię,a o badaniu CA 125 nikt nam nawet nic nie mówi.Przecież o raku jajnika mówi się(dzisiaj to wiem)"cichy zabójca".Dlaczego ma tak znikomą wyleczalnośc.......Jego wykrywalnośc jest w 3,4 stadium,wiadomo co to znaczy.....Nikt nam kobietom nie mówia by profilaktycznie badac sobie krew,bo to jest jedyna szansa aby uchwycic go szybciej.I wbrew pozorom choroba ta nie dotyczy kobiet tylko po40-tce.Umierały przy mnie dziewczyny,które miału niespełna 20-cia lat.Czy na prawdę w naszym kochanym kraju nie możemy zrobic nic,aby uświadomic przynajmniej kobietom co może im grozic?Ja przeszłam cięzką operacje,dzisiaj jestem zdrowa i wierzę,że tak zostanie.Wiem,że to moja siła mnie pcha do przodu.Tej siły życzę każdemu
26037 odpowiedzi:
  • 12 lat temu
    Witam witam wszystkich :)

U mnie juz na plusie 3 ,ale zapowiadaja deszcze UPS

facingnorth dzialo sie dzialo a teraz trzymam kciukasy widac humor dopisuje a to pomaga w przetrwaniu trudnych sytuacji :)

hellenka80 moja waga stoi w miejscu no moze teraz schudlam 1 kg a apetyt mi dopisuje :)

Jutro szkola i egzamin z jez .polskiego
  • @agatelka- a gdzie w Szkocji mieszkasz? Bo ja edinburgh...
  • 12 lat temu
    witam kochane i pozdrawiam Dziękuje za wsparcie Tyle znów opisałam i pooooszlo hen Jutro napiszę Wesele 20 ,04 ,chemia 15,04 Kreacja jest Głosu brak mąż się cieszy bo cicho Wnusio w sobotę już będzie Buziaki papapapapa
  • 12 lat temu
    Hejka!
    Ja na temat chemii nic nie wiem, bo cala kuracja przede mna... Data 20.12 zwrocila moja uwage, bo to dzien moich urodzin...
    mariamagdalena - operacje mialam radykalna, bo po ostatniej laparoskopii, kiedy usuneli mi 1 jajnik, okazalo sie, ze mam raka a nie borderline. Stage IIc grade 1. Dzisiaj moj lekarz przedstawil mi wyniki ostatniej operacji i potwierdzil stopien zaawansowania i zlosliwosc. Teraz czeka mnie spotkanie z onkologiem a potem chemia.
  • Witam Syrenki, ja troche z innej beczki... Od poczatku przyjmowania chemii tj od 20.12 do dnia dzisiejszego przytylam juz 15kg!!!! Czy wy tez tak nabieralyscie kochanego ciala??
  • 12 lat temu
    Witaj, Facingnorth! Jesteś dzielna, widać humor Ci dopisuje, a to dobry znak. Z Twojego wpisu wynika, że nadal nie wiesz na czym tak naprawdę stoisz. Oby wszystko było ok!!
  • Wróciłam!
    ale w jakim stylu - z ginekologii już następnego dnia wypisali mnie na urologię, tam usunęli guza z pęcherza, strwierdzili, że oprócz tego jest coś nadal na zewnątrz od strony macicy i jeszcze jedno od strony moczowodów. Będą wycinki badać przez trzy tygodnie i w zależności od wyników - dalsze leczenie onko/gine/urologiczne.
    Ale się działo, prawda? ;-)
    pozdrawiam was wszystkie tutaj i cieszę się, że jest tu gwarno :-)
  • 12 lat temu
    Elbe, może jednak zorientuj się, jak z tymi rzęsami sekretarki jest? Jeśli są rzeczywiście dłuższe i nie jest to efekt tuszu, tylko "lekarstwa", to ja chętnie wypróbuję. Włosy wyrosły mi gęste jak las i czarne, ale rzęsy i brwi to jakieś słabiutkie i w dodatku zupełnie białe jak u albinosa. Po chemii brwi zaczęły rosnąć do połowy czoła, aż zaczęłam się bać, ale potem powypadały. Jak się czegoś dowiesz, daj znać!
  • 12 lat temu
    no w końcu to forum żyje jak dawniej :)) I tak trzymamy dziewczyny, aż chce się czytać:)) Pozdrawiam moje kochane wiecej napiszę na wekeend bo dopiero z pracy przyszłam i pierwsze co to forum:))
  • 12 lat temu
    Witam w poludnie :)

Aniu Szymczak bardzo chetnie z wami polece :)

Limarri tzn ,ze jestes zdrowiutka SUPER :)

A ja uzywam wszystko co naturalne bez parabenow itp rzeczy

Elbe ty nasz rekinku czort z wlosami to nie najwazniejsze :)

nana tak jak piszesz o tym sie nie da zapomniec i nie powinno sie zapominac :)

U mnie juz wiosennie

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat