Rak jajnika
Zachorowałam w lipcu tamtego roku.Był to szok,do konca nie wierzyłam,ze mnie to spotkało.Zaczęło sie nagle.Całe zycie zdrowa jak ryba.Póżno,jak zwykle przy I ttym raku pózno.I tutaj zaczyna się moje forum.....Dlaczego tyle krzyczy się o raku piersi,o raku szyjki macicy,a o raku jajnika nic.Mamy profilaktyczne badania cytologiczne,mamografię,a o badaniu CA 125 nikt nam nawet nic nie mówi.Przecież o raku jajnika mówi się(dzisiaj to wiem)"cichy zabójca".Dlaczego ma tak znikomą wyleczalnośc.......Jego wykrywalnośc jest w 3,4 stadium,wiadomo co to znaczy.....Nikt nam kobietom nie mówia by profilaktycznie badac sobie krew,bo to jest jedyna szansa aby uchwycic go szybciej.I wbrew pozorom choroba ta nie dotyczy kobiet tylko po40-tce.Umierały przy mnie dziewczyny,które miału niespełna 20-cia lat.Czy na prawdę w naszym kochanym kraju nie możemy zrobic nic,aby uświadomic przynajmniej kobietom co może im grozic?Ja przeszłam cięzką operacje,dzisiaj jestem zdrowa i wierzę,że tak zostanie.Wiem,że to moja siła mnie pcha do przodu.Tej siły życzę każdemu
-
Witajcie dziewczyny :) Nie wiem czy jeszcze mnie pamietacie, jestem po powtornym badaniu Pet po pieciomiesiecznej przerwie i ogniska nowotworu brak :) Jestem czysta :) Dziwny ze mnie przypadek jak to lekarze mowia, ale trzeba się cieszyc, że nic się nie odezwalo od operacji (09.08.12 guz jajnika). Być moze, że raczysko jest uspione i kiedys się obudzi, ale ja mysle że nie dam mu się obudzic ;) To tyle o mnie, podziwiam Was wszystkie za to jakie jestescie silne i dajecie rade ze wszystkimi przeciwnosciami, zagladam na forum lub fb i sledze Wasze losy, a jak mam dola to czerpie od Was energie :) i pukam się w czolo ;) Ja również polecam film "Nietykalni", super komedia, dawno takiej nie ogladalam :) Serdecznie pozdrawiam Was NIESAMOWITE KOBIETKI i trzymam za Was kciuki !!!!
-
Jeśli już, to wolałabym z cudzym... Mój już dawno przestał zaglądać mi w oczy, nawet nie zauważył tych przerzedzonych rzęs. Może to i dobrze. A moich kręconych włosów nie może przeboleć i nadal chodzi naburmuszony.
-
nana, nie zarzekaj się z tymi randkami. Nie wiadomo, co komu pisane:)))) Ja bym tam chętnie poszła, w ostateczności może być z mężem :))
-
hellenka, pożyjemy, zobaczymy :)))))).... to nie są takie ZWYKŁE loczki, to takie jak powiedziała nana - piorun w miotłę.
No, ale koniec o włosach, bo nabierzecie błędnego przekonania, że nic nie robię, tylko stoję przed lustrem, liczę oponki i prostuję włosy :))) Oświadczam, że mam różne obowiązki i problemy, a włosy..... no cóż, chciałoby się już normalnie wyglądać, ale jak się nie da...... tyle zniosłam, zniosę i to. Coś wymyślę, fryzjerka sugerowała opaskę, a ja pomyślałam o tych chustach, które nosiłam na łysince, teraz jakoś inaczej zawijać....
U nas dziś upał :)))
Acha,dziś na Canal+ o 20,00 jest film "Nietykalni", jeśli nie oglądałyście w kinie, POLECAM. Dużo śmiechu, choć choroba w tle ( nie rak ) . Nie sugerujcie się tytułem.
-
Witam Dziewczyny:)
Ja już po szklaneczce siemia lnianego, zaraz się szykuję na spacerek, co by tego wiosennego powietrza się nałykać: ) przy okazji zakupy bo dziś goście wieczorkiem..
donia55 - korzystaj, korzystaj i spokojnie się szykuj, trzymamy kciuki i czekamy...:)
A u mnie na głowie jakieś dziwne " coś" się zaczyna pojawiać, ni to włosy ni to siano, a do tego pół czarne pół siwe, hehe, brwi ani widu ani słychu, no może rzęsy zaczynają rosnąć:) ale siwe:(
-
Witam ....A tu spokój znów na działce albo śpią ..Syrenki piękne słonko świeci ,kawa stygnie Korzystam z resztek ciszy w domu Pozdrawiam D
-
W itam kochane z wieczorka jakieś nerwy mnie biorą bo torbę pakować ...A loki też rosną do góry i dwa przedziałki po bokach ,,a przy odrobinie wysiłku to poty powodują spiralne loki ,ale jutro już golenie żeby wnusio jeszcze babci loczki zobaczył ...Bardzo mocno trzymam kciuki za wszystkie walczące i ja myślę że jeśli siły mi starczy to jestem gotowa nawet wziąść 6 chemi to może ucieknie gdzie pieprz rośnie , bo idzie wiosna i żyć się chce. Walka dla wytrwałych i odważnych.. A z tym tyciem to coś jest bo teraz to tylko nowa sukienka pasuje mimo że spadło 7kg Buziaki dobranoc
-
Elbe nie chlastaj się:))) ja też mam baranka jutro śmigam do fryzjera podciąć te kłaczki co by się jakoś układały bo teraz to masakra!!!
A kuchenne rewolucje bardzo lubię, ale niestety wczoraj nie udało mi się ich obejrzeć, ale w sobotę powtórka na pewno obejrzę:))
Lilith toś mnie trośkę zmartwiła z tą tuszą i kilogramami bo mi też przybyło i to sporo:((( Choć 5 kg zrzucić ale jak???? Nie jem po 18, mam więcej ruchu niż kiedyś (pies) i co?
No a tak w ogóle to moja psina zżarła mi kudłatą no więc czas ją wywalić w cholerę!!:))) Może to dobry znak?:))) Pozdrawiam:)))
-
Elbe, nie przeżywaj tak z powodu włosów! Trochę jeszcze poczekaj, a jak ciutkę zetniesz, to już będzie ok. Ja uparłam się odhodować takie do ramion, ale niestety, nie wytrzymałam. Co bym z nimi nie robiła, to fryzura wyglądała, jakby piorun w miotłę strzelił. Ścięłam i jest w porządku, tyle że wyglądam jak podstarzała chlopczyca.
A z tymi rzęsami to żartowałam. Trochę tuszu i takiej pannie jak ja, ujdzie. Na randki już dawno przestałam chodzić.
-
Elbe a moze polub te barany? Ja czekam z niecierpliwoscia na koniec chemii i mam nadzieje, ze krecone mi odrosna hahahaah
Agatelka operowal mnjie Dr Graeme Walker razem z Dr Cameronem, jestem im bardzo wdzieczna, cudowni chirurdzy, zwlaszcza Walker. Rak jajnika, 1c, grade 3. Chemia w Western General, bardzo mila atmosfera pomimo malo sprzyjajacych okolicznosci, Swiat jednak maly jest to tylko 20 mil ode mnie,,,,
Pozdrawiam wszysrtkie Syrenki