Rak jajnika

14 lat temu
Zachorowałam w lipcu tamtego roku.Był to szok,do konca nie wierzyłam,ze mnie to spotkało.Zaczęło sie nagle.Całe zycie zdrowa jak ryba.Póżno,jak zwykle przy I ttym raku pózno.I tutaj zaczyna się moje forum.....Dlaczego tyle krzyczy się o raku piersi,o raku szyjki macicy,a o raku jajnika nic.Mamy profilaktyczne badania cytologiczne,mamografię,a o badaniu CA 125 nikt nam nawet nic nie mówi.Przecież o raku jajnika mówi się(dzisiaj to wiem)"cichy zabójca".Dlaczego ma tak znikomą wyleczalnośc.......Jego wykrywalnośc jest w 3,4 stadium,wiadomo co to znaczy.....Nikt nam kobietom nie mówia by profilaktycznie badac sobie krew,bo to jest jedyna szansa aby uchwycic go szybciej.I wbrew pozorom choroba ta nie dotyczy kobiet tylko po40-tce.Umierały przy mnie dziewczyny,które miału niespełna 20-cia lat.Czy na prawdę w naszym kochanym kraju nie możemy zrobic nic,aby uświadomic przynajmniej kobietom co może im grozic?Ja przeszłam cięzką operacje,dzisiaj jestem zdrowa i wierzę,że tak zostanie.Wiem,że to moja siła mnie pcha do przodu.Tej siły życzę każdemu
26037 odpowiedzi:
  • 12 lat temu
    Witajcie dziewczyny :) Nie wiem czy jeszcze mnie pamietacie, jestem po powtornym badaniu Pet po pieciomiesiecznej przerwie i ogniska nowotworu brak :) Jestem czysta :) Dziwny ze mnie przypadek jak to lekarze mowia, ale trzeba się cieszyc, że nic się nie odezwalo od operacji (09.08.12 guz jajnika). Być moze, że raczysko jest uspione i kiedys się obudzi, ale ja mysle że nie dam mu się obudzic ;) To tyle o mnie, podziwiam Was wszystkie za to jakie jestescie silne i dajecie rade ze wszystkimi przeciwnosciami, zagladam na forum lub fb i sledze Wasze losy, a jak mam dola to czerpie od Was energie :) i pukam się w czolo ;) Ja również polecam film "Nietykalni", super komedia, dawno takiej nie ogladalam :) Serdecznie pozdrawiam Was NIESAMOWITE KOBIETKI i trzymam za Was kciuki !!!!
  • 12 lat temu
    Jeśli już, to wolałabym z cudzym... Mój już dawno przestał zaglądać mi w oczy, nawet nie zauważył tych przerzedzonych rzęs. Może to i dobrze. A moich kręconych włosów nie może przeboleć i nadal chodzi naburmuszony.
  • 12 lat temu
    nana, nie zarzekaj się z tymi randkami. Nie wiadomo, co komu pisane:)))) Ja bym tam chętnie poszła, w ostateczności może być z mężem :))
  • 12 lat temu
    hellenka, pożyjemy, zobaczymy :)))))).... to nie są takie ZWYKŁE loczki, to takie jak powiedziała nana - piorun w miotłę.

No, ale koniec o włosach, bo nabierzecie błędnego przekonania, że nic nie robię, tylko stoję przed lustrem, liczę oponki i prostuję włosy :))) Oświadczam, że mam różne obowiązki i problemy, a włosy..... no cóż, chciałoby się już normalnie wyglądać, ale jak się nie da...... tyle zniosłam, zniosę i to. Coś wymyślę, fryzjerka sugerowała opaskę, a ja pomyślałam o tych chustach, które nosiłam na łysince, teraz jakoś inaczej zawijać....

U nas dziś upał :)))

Acha,dziś na Canal+ o 20,00 jest film "Nietykalni", jeśli nie oglądałyście w kinie, POLECAM. Dużo śmiechu, choć choroba w tle ( nie rak ) . Nie sugerujcie się tytułem.
  • Witam Dziewczyny:)

Ja już po szklaneczce siemia lnianego, zaraz się szykuję na spacerek, co by tego wiosennego powietrza się nałykać: ) przy okazji zakupy bo dziś goście wieczorkiem..

donia55 - korzystaj, korzystaj i spokojnie się szykuj, trzymamy kciuki i czekamy...:)

A u mnie na głowie jakieś dziwne " coś" się zaczyna pojawiać, ni to włosy ni to siano, a do tego pół czarne pół siwe, hehe, brwi ani widu ani słychu, no może rzęsy zaczynają rosnąć:) ale siwe:(
  • 12 lat temu
    Witam ....A tu spokój znów na działce albo śpią ..Syrenki piękne słonko świeci ,kawa stygnie Korzystam z resztek ciszy w domu Pozdrawiam D
  • 12 lat temu
    W itam kochane z wieczorka jakieś nerwy mnie biorą bo torbę pakować ...A loki też rosną do góry i dwa przedziałki po bokach ,,a przy odrobinie wysiłku to poty powodują spiralne loki ,ale jutro już golenie żeby wnusio jeszcze babci loczki zobaczył ...Bardzo mocno trzymam kciuki za wszystkie walczące i ja myślę że jeśli siły mi starczy to jestem gotowa nawet wziąść 6 chemi to może ucieknie gdzie pieprz rośnie , bo idzie wiosna i żyć się chce. Walka dla wytrwałych i odważnych.. A z tym tyciem to coś jest bo teraz to tylko nowa sukienka pasuje mimo że spadło 7kg Buziaki dobranoc
  • 12 lat temu
    Elbe nie chlastaj się:))) ja też mam baranka jutro śmigam do fryzjera podciąć te kłaczki co by się jakoś układały bo teraz to masakra!!!
    A kuchenne rewolucje bardzo lubię, ale niestety wczoraj nie udało mi się ich obejrzeć, ale w sobotę powtórka na pewno obejrzę:))
    Lilith toś mnie trośkę zmartwiła z tą tuszą i kilogramami bo mi też przybyło i to sporo:((( Choć 5 kg zrzucić ale jak???? Nie jem po 18, mam więcej ruchu niż kiedyś (pies) i co?
    No a tak w ogóle to moja psina zżarła mi kudłatą no więc czas ją wywalić w cholerę!!:))) Może to dobry znak?:))) Pozdrawiam:)))
  • 12 lat temu
    Elbe, nie przeżywaj tak z powodu włosów! Trochę jeszcze poczekaj, a jak ciutkę zetniesz, to już będzie ok. Ja uparłam się odhodować takie do ramion, ale niestety, nie wytrzymałam. Co bym z nimi nie robiła, to fryzura wyglądała, jakby piorun w miotłę strzelił. Ścięłam i jest w porządku, tyle że wyglądam jak podstarzała chlopczyca.
    A z tymi rzęsami to żartowałam. Trochę tuszu i takiej pannie jak ja, ujdzie. Na randki już dawno przestałam chodzić.
  • Elbe a moze polub te barany? Ja czekam z niecierpliwoscia na koniec chemii i mam nadzieje, ze krecone mi odrosna hahahaah

Agatelka operowal mnjie Dr Graeme Walker razem z Dr Cameronem, jestem im bardzo wdzieczna, cudowni chirurdzy, zwlaszcza Walker. Rak jajnika, 1c, grade 3. Chemia w Western General, bardzo mila atmosfera pomimo malo sprzyjajacych okolicznosci, Swiat jednak maly jest to tylko 20 mil ode mnie,,,,

Pozdrawiam wszysrtkie Syrenki

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat