annamaria,
od miesięcy trafiam na Twoje posty dlatego w końcu się odzywam. Oczywiście najlepszym badaniem w tej chwili byłby PET Jednak jesli nie znajdziesz szybko lekarza, który Ci to badanie przepise i nie stac Cię, by je wykonać na własny koszt, moim zdaniem MUSISZ przynajmniej zrobić TK klatki piersiowej i jamy brzusznej. Chocby na wlasny koszt, jeśli nie uzyskasz skierowania. Kolejnym badaniem którym bym się będąc na Twoim miejscu zainteresowała, jest usg jamy brzusznej i miednicy i to u konkretnego radiologa - Anna Birecka, Wrocław. Do Wrocławia z Krakowa jest rzut beretem, jeśli potrzebujesz, by w trakcie badania ktoś pomógł Ci przy dziecku, jestem do dyspozycji, jestem z Wrocławia. O tych badaniach piszę, ponieważ byłam w identycznej sytuacji jak Ty i chyba wiem, co czujesz, zwłaszcza ze jak mniemam mamy podobna konstukcje psychiczna. Natomiast w pierwszej kolejnosci zalatwilabym TK. I to JUŻ, a nie za tydzień, za miesiąc. Już. Odpuściłabym sobie gastroskopie, bo skoro myslisz o gastrskopii, to znaczy ze podejrzewasz iz u zrodla rosnacych markerow jest zoladek. Otoz gastroskopia nie jest badaniem doskonalym jesli chodzi o diagnostyke zoladka. Widzac Twoje wyniki, efekt laparoskopii zwiadowczej (to tez jest mocno niedoskonala diagnostyka) zrobilabym tak, jak napisalam powyzej. Podzwonilabym po prywatnych klinikach w Krk i jesli to nie wystarczy - w Katowicach lub Wrocławiu i znalazłabym jak najszybszy termin TK. Skierowanie na TK prywatne da Ci każdy lekarz, jest to promieniowanie nieobojętne dla zdrowia wiec skierowanie musi byc, a wiedzac, ze zaplacisz za to badanie sama, zaden lekarz nie bedzie robil problemow. U mnie tak wlasnie bylo. I moim zdaniem TK da solidne wskazowki do dalszego postepowania. Mam nadzieje, ze pomoglam. Trzymaj sie, nie ustawaj w determinacji i jeszcze jedno - nikt, absolutnie nikt nie bedzie Cie pocieszal, widzac Twoje wyniki (markery) poniewaz nie o pocieszanie tu teraz chodzi i tez nie o czarnowidztwo, tylko dalsze konkretne i efektywne dzialania. Moja oferta wsparcia/pomocy na terenie Wrocławia - do rozwazenia, w kazdym razie jestem do odyspozycji.
Aga
P.S.
witam i pozdrawiam wszystkie cudne, waleczne Syrenki. Nana, daj sk...ielowi w kość!