Rak jajnika
Zachorowałam w lipcu tamtego roku.Był to szok,do konca nie wierzyłam,ze mnie to spotkało.Zaczęło sie nagle.Całe zycie zdrowa jak ryba.Póżno,jak zwykle przy I ttym raku pózno.I tutaj zaczyna się moje forum.....Dlaczego tyle krzyczy się o raku piersi,o raku szyjki macicy,a o raku jajnika nic.Mamy profilaktyczne badania cytologiczne,mamografię,a o badaniu CA 125 nikt nam nawet nic nie mówi.Przecież o raku jajnika mówi się(dzisiaj to wiem)"cichy zabójca".Dlaczego ma tak znikomą wyleczalnośc.......Jego wykrywalnośc jest w 3,4 stadium,wiadomo co to znaczy.....Nikt nam kobietom nie mówia by profilaktycznie badac sobie krew,bo to jest jedyna szansa aby uchwycic go szybciej.I wbrew pozorom choroba ta nie dotyczy kobiet tylko po40-tce.Umierały przy mnie dziewczyny,które miału niespełna 20-cia lat.Czy na prawdę w naszym kochanym kraju nie możemy zrobic nic,aby uświadomic przynajmniej kobietom co może im grozic?Ja przeszłam cięzką operacje,dzisiaj jestem zdrowa i wierzę,że tak zostanie.Wiem,że to moja siła mnie pcha do przodu.Tej siły życzę każdemu
-
No i ciesze się z Twoich wyników, chemia działa !
-
Dziewczyny, 2O minęła. Sprawdzam listę:)) Meldować się!
Ja z zieloną herbatką i pomelo:)
-
nana - ale ja muszę zamówić kuriera, to nie jest kwestia spokojnie tylko musze załatwić sprawę, nie dojdzie na poniedzalek a mam termin na wtorek i musze już mieć przed weekendem żeby w razie złego wyniku zawieść dziecko do dziadka na weekend i mieć czas na oswojenie sie
-
ja tez juz jestem, jedna reka trzymam synka a druga pisze:)
Limarri- wiem ze sama chemia to nie wszystko, dlatego juz od jakiegos czasu zero cukru, duzo surowego i zielonego i jest super, czuje sie bardzo dobrze!
Chyba sobie nie popisze bo maly mi po klawiaturze wali i rozrabia....
-
Annamaria, spokojnie, w poniedziałek powinna być przesyłka! Oby tylko wynik był dobry!
Ja też pochwalę się dobrymi wieściami - morfologia robiona tuż przed III wlewem wręcz wzorcowa, płytki 210, neutrofile 2,78 a najważniejsze Ca125 - 72,4 (przed II wlewem był186)!
-
Ja się już melduję z kubkiem zaparzonego nagietka :)
Jasia12 dzięki:)
Godzinę temu wróciłam od lekarza;( antybiotyk,bo za duże OB i CRP za tydzień ponowne badania i markery.
-
-
Dziewczyny super 200 stron !
Pomożcie - gdzie najszybciej zamówić kuriera (taniego) po odbiór przesyłki? Kogo polecacie DPD, K-ex, Pocztex czy jeszcze inna firmę? Podajcie chociaż nazwę firmy.
Nie wysyłają z Szaserów wynikow kurierem i musze załatwić to sama. Wysyłają tylko listem poleconym ekonomicznym ale nie dojdzie na poniedziałek. Muszę mieć na piątek żeby we wtorek iść z wynikiem do lekarza !!!
-
Do SZymczakanna...
Aniu bardzo dziękuję za wsparcie ...
a co do moich płytek to martwię się bo wzrosły do 119 i tak stanęły wspomniałam o tym lekarzowi powiedziała że będą to konsultowac i może podadzą mniej toksyczną chemie zobaczymy ..na razie wzmacniam organizm i staram się myślec pozytywnie ...
Aniu a jak ty się czujesz? często o Tobie myślę i życzę Ci zawsze dobrych wyników...
Pozdrawiam też dziewczyny z FB co u was odezwijcie się ...Raczek lilith.p Makro i inne których nie wymieniłam jesteście nam bliskie i każdej kibicujemy...
-
Elbe- lojezusie ,ale masowke puścilas :P