Rak jajnika

15 lat temu
Zachorowałam w lipcu tamtego roku.Był to szok,do konca nie wierzyłam,ze mnie to spotkało.Zaczęło sie nagle.Całe zycie zdrowa jak ryba.Póżno,jak zwykle przy I ttym raku pózno.I tutaj zaczyna się moje forum.....Dlaczego tyle krzyczy się o raku piersi,o raku szyjki macicy,a o raku jajnika nic.Mamy profilaktyczne badania cytologiczne,mamografię,a o badaniu CA 125 nikt nam nawet nic nie mówi.Przecież o raku jajnika mówi się(dzisiaj to wiem)"cichy zabójca".Dlaczego ma tak znikomą wyleczalnośc.......Jego wykrywalnośc jest w 3,4 stadium,wiadomo co to znaczy.....Nikt nam kobietom nie mówia by profilaktycznie badac sobie krew,bo to jest jedyna szansa aby uchwycic go szybciej.I wbrew pozorom choroba ta nie dotyczy kobiet tylko po40-tce.Umierały przy mnie dziewczyny,które miału niespełna 20-cia lat.Czy na prawdę w naszym kochanym kraju nie możemy zrobic nic,aby uświadomic przynajmniej kobietom co może im grozic?Ja przeszłam cięzką operacje,dzisiaj jestem zdrowa i wierzę,że tak zostanie.Wiem,że to moja siła mnie pcha do przodu.Tej siły życzę każdemu
26037 odpowiedzi:
  • 11 lat temu
    Jasia, narobiłaś smaku, idę pogrzebać w lodówce:)))
  • 11 lat temu
    Krystyna 57 dasz rade kochana :-)
  • 11 lat temu
    Myślałam, że już się nie załapię na tę stronę, bo poszłam na chwilkę do sąsiadki na plotki, ale już wróciłam i od razu się melduję. Z okazji 200 strony życzę wszystkim abyśmy się tu wszystkie spotkały za kolejne 100 stron zdrowsze, uśmiechnięte i szczęśliwsze.
  • 11 lat temu
    Elbe z olejem ,cebulka ,pieprzem i magi e pychotka;-)
  • 11 lat temu
    makro ma wznowe jest juz po 4 chemi + dootrzewnowka marker 5 wszystko ok mysle ,ze mi wlosow z glowy nie powyrywa za to co pisze

Gojeczko zalozycielko tego forum dziekuje i zycze remisji choroby do konca swiata i jeden dluzej :-)

witaj lusi ,Elbe ,nana ,kasiorek ,jola barcelona. krysie ,IZZ ,annamaria ,Limarri jesli kogos nie wymienilam przepraszam
  • 11 lat temu
    Ooooo, śledzika by się zjadło:)) A z czym ten śledzik, Jasiu?
  • 11 lat temu
    kasiorek ;-))))

szybciutko sledziki zrobilam na zagryche to teraz by sie przydalo zaspiewac 200 to za malo 1000 albo wiecej by sie zdalo czego Wam wszystkim zycze z calego serca az mi sie lezka w oczku zakrecila Sciskam Was mocno :-))))
  • 11 lat temu
    Cześć dziewczyny
    Siedzę z zieloną herbatką i dołączam do imprezki. Wszystkim piszącym, czytającym i bliskim życzę 100 lat w zdrowiu, miłości i spokoju :-D
  • 11 lat temu
    kasiorek, mnie też długo się loguje, jeszcze jak tylko wchodzę na stronę to mniej, ale jak chce zabrać głos, to kongo. Zwłaszcza wieczorem, chyba jednak dużo osób tu zagląda.
  • 11 lat temu
    Limarri, a kiedy była ta 100? Rok temu, mniej? więcej? Tak z ciekawości pytam.

IZZ, a wiesz, co zrobić, żeby nie wszyscy odbiorcy widzieli adresy? Bo wiem, że można tak zrobić, ale nie wiem jak. Adresy to jednak prywatna sprawa, jak się to ma do ustawy o ochronie danych:(((

No to łyk pitka, jakie kto ma:))

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat