Rak jajnika
Zachorowałam w lipcu tamtego roku.Był to szok,do konca nie wierzyłam,ze mnie to spotkało.Zaczęło sie nagle.Całe zycie zdrowa jak ryba.Póżno,jak zwykle przy I ttym raku pózno.I tutaj zaczyna się moje forum.....Dlaczego tyle krzyczy się o raku piersi,o raku szyjki macicy,a o raku jajnika nic.Mamy profilaktyczne badania cytologiczne,mamografię,a o badaniu CA 125 nikt nam nawet nic nie mówi.Przecież o raku jajnika mówi się(dzisiaj to wiem)"cichy zabójca".Dlaczego ma tak znikomą wyleczalnośc.......Jego wykrywalnośc jest w 3,4 stadium,wiadomo co to znaczy.....Nikt nam kobietom nie mówia by profilaktycznie badac sobie krew,bo to jest jedyna szansa aby uchwycic go szybciej.I wbrew pozorom choroba ta nie dotyczy kobiet tylko po40-tce.Umierały przy mnie dziewczyny,które miału niespełna 20-cia lat.Czy na prawdę w naszym kochanym kraju nie możemy zrobic nic,aby uświadomic przynajmniej kobietom co może im grozic?Ja przeszłam cięzką operacje,dzisiaj jestem zdrowa i wierzę,że tak zostanie.Wiem,że to moja siła mnie pcha do przodu.Tej siły życzę każdemu
-
Jasia, narobiłaś smaku, idę pogrzebać w lodówce:)))
-
Krystyna 57 dasz rade kochana :-)
-
Myślałam, że już się nie załapię na tę stronę, bo poszłam na chwilkę do sąsiadki na plotki, ale już wróciłam i od razu się melduję. Z okazji 200 strony życzę wszystkim abyśmy się tu wszystkie spotkały za kolejne 100 stron zdrowsze, uśmiechnięte i szczęśliwsze.
-
Elbe z olejem ,cebulka ,pieprzem i magi e pychotka;-)
-
makro ma wznowe jest juz po 4 chemi + dootrzewnowka marker 5 wszystko ok mysle ,ze mi wlosow z glowy nie powyrywa za to co pisze
Gojeczko zalozycielko tego forum dziekuje i zycze remisji choroby do konca swiata i jeden dluzej :-)
witaj lusi ,Elbe ,nana ,kasiorek ,jola barcelona. krysie ,IZZ ,annamaria ,Limarri jesli kogos nie wymienilam przepraszam
-
Ooooo, śledzika by się zjadło:)) A z czym ten śledzik, Jasiu?
-
kasiorek ;-))))
szybciutko sledziki zrobilam na zagryche to teraz by sie przydalo zaspiewac 200 to za malo 1000 albo wiecej by sie zdalo czego Wam wszystkim zycze z calego serca az mi sie lezka w oczku zakrecila Sciskam Was mocno :-))))
-
Cześć dziewczyny
Siedzę z zieloną herbatką i dołączam do imprezki. Wszystkim piszącym, czytającym i bliskim życzę 100 lat w zdrowiu, miłości i spokoju :-D
-
kasiorek, mnie też długo się loguje, jeszcze jak tylko wchodzę na stronę to mniej, ale jak chce zabrać głos, to kongo. Zwłaszcza wieczorem, chyba jednak dużo osób tu zagląda.
-
Limarri, a kiedy była ta 100? Rok temu, mniej? więcej? Tak z ciekawości pytam.
IZZ, a wiesz, co zrobić, żeby nie wszyscy odbiorcy widzieli adresy? Bo wiem, że można tak zrobić, ale nie wiem jak. Adresy to jednak prywatna sprawa, jak się to ma do ustawy o ochronie danych:(((
No to łyk pitka, jakie kto ma:))