Rak jajnika

15 lat temu
Zachorowałam w lipcu tamtego roku.Był to szok,do konca nie wierzyłam,ze mnie to spotkało.Zaczęło sie nagle.Całe zycie zdrowa jak ryba.Póżno,jak zwykle przy I ttym raku pózno.I tutaj zaczyna się moje forum.....Dlaczego tyle krzyczy się o raku piersi,o raku szyjki macicy,a o raku jajnika nic.Mamy profilaktyczne badania cytologiczne,mamografię,a o badaniu CA 125 nikt nam nawet nic nie mówi.Przecież o raku jajnika mówi się(dzisiaj to wiem)"cichy zabójca".Dlaczego ma tak znikomą wyleczalnośc.......Jego wykrywalnośc jest w 3,4 stadium,wiadomo co to znaczy.....Nikt nam kobietom nie mówia by profilaktycznie badac sobie krew,bo to jest jedyna szansa aby uchwycic go szybciej.I wbrew pozorom choroba ta nie dotyczy kobiet tylko po40-tce.Umierały przy mnie dziewczyny,które miału niespełna 20-cia lat.Czy na prawdę w naszym kochanym kraju nie możemy zrobic nic,aby uświadomic przynajmniej kobietom co może im grozic?Ja przeszłam cięzką operacje,dzisiaj jestem zdrowa i wierzę,że tak zostanie.Wiem,że to moja siła mnie pcha do przodu.Tej siły życzę każdemu
26037 odpowiedzi:
  • 11 lat temu
    a ja z "pifkiem" a co :) ale cały czas mam problem ze stroną kręci się kręci pare minut i dopiero wskakuje, porażka. A ja dziś odebrałam wyniki i tk bez zmian ale marker skoczy z 12,8 na 15,8 i znów myślenie czy coś się dzieje czy nie. A miałam teraz odpuścić i zrobic badanie za 3 mce jak by wynosił tyle co ostatnio no i masz, za miesiąc powtórka.
    Ogólnie wysiedziałam się 6godz do chemików i zrezygnowałam bo siedziałabym chyba jeszcze do tej pory. Pani dr cała szczęśliwa załatwia swoje sprawy przy pacjencie trzyma ludzi po 45 minut no i dużo bez kolejki też wchodzi eh szkoda gadać pójdę za miesiąc do kogo innego :)
  • 11 lat temu
    Jestem i ja w koncu się zalogowałam bo ostatnio coś nie za bardzo mi wchodzi ta stronka :)
  • 11 lat temu
    Wszystkim życzę uśmiechu:
    Niech od stycznia po grudzień,
    Przez dwanaście miesięcy
    uśmiechają się ludzie. ZDROWKA :-)

• 11 lat temu
    Oby nam się dobrze działo i do tysięcznej doleciało! ♥♥♥
  • 11 lat temu
    Chyba wczesniej nie pisalysmy tu nigdy jednoczesnie tak jak na FB czy chat... :-)
    Super odzew!
    Elbe - dzięki :-) spojrzałam co się działo na 100...faktycznie nerwowo troszke było (profile usunięte itp) ;-)
    Ledwo tu zdążyłam, bo tak sypie sniegiem,że z dzieciem bylismy na nartach ( biegowych), koło domu, fajnie, może i ja się przełamię...
  • 11 lat temu
    jestem, witam z kubkiem rumianku i tostem z serkiem kozim i...buraczkami ( zamiast ketchupu hehe)
  • 11 lat temu
    annamaria, ja jestem zadowolona z kolportera :)
  • 11 lat temu
    Nie wiem, kiedy to się wklei, bo są z tym problemy. Tłumy walą na dżemprezę?

Z okazji 200 strony życzę sobie i Wam, abyśmy spotkały się w doskonałych humorach na 300 stronie.. a potem na tysięcznej i jeszcze dalej.

No to łyk herbatki na to konto:)
  • 11 lat temu
    jola68 nie ma za co slonko ;-)
  • 11 lat temu
    Jestem jestem a ja z lampeczka kwasu z ogorkow :-)

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat