Rak jajnika
Zachorowałam w lipcu tamtego roku.Był to szok,do konca nie wierzyłam,ze mnie to spotkało.Zaczęło sie nagle.Całe zycie zdrowa jak ryba.Póżno,jak zwykle przy I ttym raku pózno.I tutaj zaczyna się moje forum.....Dlaczego tyle krzyczy się o raku piersi,o raku szyjki macicy,a o raku jajnika nic.Mamy profilaktyczne badania cytologiczne,mamografię,a o badaniu CA 125 nikt nam nawet nic nie mówi.Przecież o raku jajnika mówi się(dzisiaj to wiem)"cichy zabójca".Dlaczego ma tak znikomą wyleczalnośc.......Jego wykrywalnośc jest w 3,4 stadium,wiadomo co to znaczy.....Nikt nam kobietom nie mówia by profilaktycznie badac sobie krew,bo to jest jedyna szansa aby uchwycic go szybciej.I wbrew pozorom choroba ta nie dotyczy kobiet tylko po40-tce.Umierały przy mnie dziewczyny,które miału niespełna 20-cia lat.Czy na prawdę w naszym kochanym kraju nie możemy zrobic nic,aby uświadomic przynajmniej kobietom co może im grozic?Ja przeszłam cięzką operacje,dzisiaj jestem zdrowa i wierzę,że tak zostanie.Wiem,że to moja siła mnie pcha do przodu.Tej siły życzę każdemu
-
Musiałam sama znaleźć kuriera, zamówiłam z Pocztexu, szkoda, że tylko jedna osoba odpowiedziała :(
Jutro kurier ma dostarczyć wynik PETa. Czuje się strasznie czekając na to co się okaże.
kucja 15 - wspóczuję diagnozy u brata :(
AgaAga - to ja pytałam o leki antydepresyjne, napisz jak stosujesz Xanax, miałaś jakieś skutki ubocze? Czytałam że bardzo uzależnia i sa problemy z odstawieniem? Czy zażywasz dorażnie czy codziennie?
Mam jeszcze pytanie,może wiecie gdzie się zwrócić o pomoc w sytuacji kryzysowej, przychodzi mi tylko na myśl Ośrodek Interwencji Kryzysowej lub MOPS.
Chodzi mi o pomoc po pierwsze psychologa dla mnie a po drugie jakąś pomoc w ogarnięciu spraw bieżących. Nie daję rady wszystkiego ogarnąć z powodu okropnych stanów psychicznych, nerwicy, depresji przez problemy życiowe.
Mam dziecko które wymaga codziennego dowozu na terapie, moje leczenie i do tego dochodzi leczenie mamy, która jest 5 lat po usunięciu piersi a dziś miała kolonoskopię. Nie znam szczegółów jeszcze, ale tato nie chciał mówić przez telefon. Obawiam się że cos wyszło nie tak w badaniu. Będę wiedzieć też jutro.
-
ale wrzawa na naszym forum!
ja piję 100% sok z granata i mam wielką ochotę na śledzie w oleju,oczywiście we własnym wykonaniu
za oknem piękne słoneczko,idę na długi spacer
dodatkowe zmartwienie - u mojego brata lat 50 - diagnoza rak płaskonabłonkowy węzłów chłonnych G2.
bardzo martwię się o moją mamę,która bardzo przeżywa moje zachorowanie a teraz syna
Miłego dnia. Pozdrawiam.
-
Gratulacje Limarri od takich wiadomości nawet w taki paskudny dzień jak dziś robi się
lekko i weselej na duszy.
-
witajcie porannie z Dobrymi wiesciami!!! :-)
Dzwoniła onkolog z wynikami, jest zadowolona z leczenia ! Mówi,że dobrze odpowiedziałam na kurację! :-)
Zaprasza na wizytę we wtorek 21.01 gdzie omówi wszystkie szczegóły Tomografii.
Ponieważ opis TK jest długi, wyciągnęłam z niej tylko,ze większość zmian węzłowych albo zniknęła, albo się zmniejszyła, ale też jakaś część zmian została ( ale nie mówiła szczegółowo których i jak dużych).
Pytałam o te węzły na szyi co miałam po lewej stronie, wciąż widoczne gołym okiem, ponoć były 2 obok siebie : 1 zniknął, a 2gi zmniejszył się z 1cm na 0,5cm.
Uważa,że nie będzie konieczne leczenie już po 3 m-cach przerwy jak wcześniej była mowa w razie złej odp.na leczenie, wiec to dobra informacja. :-)
Markery mogę zbadać w dniu wizyty, a wyniki na telefon po kilku dniach,bo nie chce mi się 2x tam jeździć w taką pogodę...ale nad tym to się jeszcze zastanowię bo nie wiem czy wytrzymam z ciekawości.
Zgłosiłam te bóle po prawej stronie brzucha ( a dziś w nocy znowu zasnąć ciężko było) , poniżej wątroby, zrobi mi usg.
Mam się cieszyć, nie martwić ulgaaaaaaaaaa.
Miłego dnia dziewczyny!
-
Witam Cię słońcem.
Witam Cię deszczem.
Witam Cię tym, czym tylko zechcesz.
Witam uśmiechem:):):).
Czasami złością.
Na Powitanie-buźkę Ci poślę.
Niech dzień dzisiejszy, da dużo radości.
A jeszcze więcej miłości.
Miłego Dnia..
-
dziewczynki zdrowka zdrówka i jeszcze raz zdrówka
-
spozniona ale jestem,no i wciaz przed polnoca :)Elbe, co do poczty,tak UDW, ale bez przesady z ta ustawa:D,nic sie nie stalo:). A Słowo zdrowie nabralo szczegolnego,bezcennego znaczenia..
-
oj jak wesolutko, i niech tak już zostanie,
W zdrowiu i Nadziei na kolejne 100 str. :-)
Elbe- 100 stron temu było ok. 10.2012, opłakiwałysmy tam Chustkę.
Co do wysyłania maili do większej ilosci ludu, to mozna ukryc odbiorcow, wrzucając ich wszystkich jako UDW ( ukryci odbiorcy), a jako odbiorca glowny wpisac np. siebie.
-
Elbe wbijaj sie do mnie na sledzika do sledzika tez sie cos znajdzie ;-)
-
Też mi się marzy taki śledzik, ale muszę się trochę z tym wstrzymać. Po lekach przeciwwymiotnych popijam teraz mleko, działa lepiej niż Xenna. Za kilka dni sobie ulżę!