Rak jajnika
Zachorowałam w lipcu tamtego roku.Był to szok,do konca nie wierzyłam,ze mnie to spotkało.Zaczęło sie nagle.Całe zycie zdrowa jak ryba.Póżno,jak zwykle przy I ttym raku pózno.I tutaj zaczyna się moje forum.....Dlaczego tyle krzyczy się o raku piersi,o raku szyjki macicy,a o raku jajnika nic.Mamy profilaktyczne badania cytologiczne,mamografię,a o badaniu CA 125 nikt nam nawet nic nie mówi.Przecież o raku jajnika mówi się(dzisiaj to wiem)"cichy zabójca".Dlaczego ma tak znikomą wyleczalnośc.......Jego wykrywalnośc jest w 3,4 stadium,wiadomo co to znaczy.....Nikt nam kobietom nie mówia by profilaktycznie badac sobie krew,bo to jest jedyna szansa aby uchwycic go szybciej.I wbrew pozorom choroba ta nie dotyczy kobiet tylko po40-tce.Umierały przy mnie dziewczyny,które miału niespełna 20-cia lat.Czy na prawdę w naszym kochanym kraju nie możemy zrobic nic,aby uświadomic przynajmniej kobietom co może im grozic?Ja przeszłam cięzką operacje,dzisiaj jestem zdrowa i wierzę,że tak zostanie.Wiem,że to moja siła mnie pcha do przodu.Tej siły życzę każdemu
-
Witam miałam robione Ca125 9.9 HE4 37,15 Roma3,7
-
Po pierwszej operacji gdzie usunęli guz i jajnik nie miałam takiej reakcji ,lepiej może podjedź do lekarza ....Miałaś robione Ca 125 lub roma?
-
Do Kardamonn morfologia przed operacją była ok bynajmniej tak mówili w szpitalu,po operacji też
-
Aga, morfologia przed operacją była ok? Zgłoś się do lekarza, powiedz jak się czujesz.
-
Dzięki za odpowiedz,przed operacją bardzo się pociłam,nim się rano ubrałam to już mi po plecach leciał pot,mówili że po operacji przejdzie,niedość że nie przeszło,a jest to bardzo uciążliwe, to do tego się bardzo męcze,niewiem co się dzieje
-
Aga1 trzy tygodnie po operacji ma prawo boleć. Jeśli jednak się boisz,to lepiej zadzwoń do swojego gina lub podejdź na kontrolę.Będziesz spokojniejsza...
-
Witam was dziewczyny,mam pytanko jestem 3 tygodnie po usunięcia guza jajnika,wyniku hist pat jeszcze nie ma ,ale od wczoraj zaczeły boleć mnie jajniki czy powinnam zgłosić sie do lekarza czy to ma tak prawo jeszcze boleć,chociaż po operacji bolała mnie tylko rana,jajniki mnie nie bolały.Pozdrawiam miłego wieczorka
-
-
Makro odpoczywa w domku po operacji.
-
Miłka, jasne. Wpisz w Google noclegi Kinga Fordon. Na moim osiedlu jest sporo ofert. Jak skończę zajęcia na uczelni i wrócę do 3M, podeślę Ci linki :-)