Rak jajnika
Zachorowałam w lipcu tamtego roku.Był to szok,do konca nie wierzyłam,ze mnie to spotkało.Zaczęło sie nagle.Całe zycie zdrowa jak ryba.Póżno,jak zwykle przy I ttym raku pózno.I tutaj zaczyna się moje forum.....Dlaczego tyle krzyczy się o raku piersi,o raku szyjki macicy,a o raku jajnika nic.Mamy profilaktyczne badania cytologiczne,mamografię,a o badaniu CA 125 nikt nam nawet nic nie mówi.Przecież o raku jajnika mówi się(dzisiaj to wiem)"cichy zabójca".Dlaczego ma tak znikomą wyleczalnośc.......Jego wykrywalnośc jest w 3,4 stadium,wiadomo co to znaczy.....Nikt nam kobietom nie mówia by profilaktycznie badac sobie krew,bo to jest jedyna szansa aby uchwycic go szybciej.I wbrew pozorom choroba ta nie dotyczy kobiet tylko po40-tce.Umierały przy mnie dziewczyny,które miału niespełna 20-cia lat.Czy na prawdę w naszym kochanym kraju nie możemy zrobic nic,aby uświadomic przynajmniej kobietom co może im grozic?Ja przeszłam cięzką operacje,dzisiaj jestem zdrowa i wierzę,że tak zostanie.Wiem,że to moja siła mnie pcha do przodu.Tej siły życzę każdemu
-
Czarownico mam nadzieję że jesteś już zdrowa. Nie mogę znależć Twojej historii choroby. Zyczę Ci wszystkiego najlepszego <3
-
Czarownico, trzymam kciuki! Myślami z Tobą <3
Markera gratuluję :)
-
Tosia66, nie wróciły :) Dobrze pamiętasz, Mama jest 4 lata po operacji. Masaże... 1,5 miesiąca 2 razy w tygodniu. Organizowało nam je hospicjum :) Przyjeżdżała Pani i masowała :D a jakiś pobliski ośrodek fizjoterapii, rehabilitacji? Może ktoś prywatnie? Za 30-40 minut płaci się u nas ok. 15 zł. Mama miała serie 20 minutowe. Pończochy warto nosić, ale najlepiej udać się z Mamą do sklepu medycznego, co by dokonać pomiaru.
Wszelkiego rodzaju urządzenia na prąd odradzam!
Co jeszcze? Z naturalnych metod - okłady z tłuczonej kapusty na nogi. Przede wszystkim trzymać nogi powyżej linii serca. W nocy warto podłożyc Mamie pod nóżki poduszkę :)
-
Mnie też mój gin -onko mówił że może naxejść moment że zaczną mi puchnąć nogi.To brak węzłów powoduje nadmierne odkładanie limfy.Również mówił o masażach.Nawet na początku chodziłam pryw ale nie puchną więc zaprzestałam.No i diosmineks na krążenie.Mnie kazał brać do końca życia.Dziewczyny ostatni etap badań czyli tsh,t3 t4 pozytywnie no i marker na 7go już zrobiony.13,1 czyli spadł o półtora oczka.Jutro szp i operacja.Dzisiaj się wyciszam,piję kawę jem deserek w kawiarence i jutro siup do szpitala.
-
lilith.p jesteś nie zastąpiona z radami.Dzięki.Czy twoja mama brała długo te masaże . Bo ja nie wiem czy w mojej miejscowości jest taki masaż dostępny. Sprawdzałam na internecie to urządzenie . Jeśli to był dłuższy okres masażu to może powinnam go kupić. Jak dobrze pamiętam to twoja mama jest 4 lata po operacji. Czy po tym masażu i noszeniu pończoch obrzęki nie wróciły? <3
-
Mylisz się skoro myślisz ze w internecie wolno obrażać.
-
ewikaa=praktyk
Prawników potrzebują w sadzie a nie tu już się sam zdradziłeś tym wpisem karalne tak straszyłeś poprzednio NIE MAM OCHOTY dyskontować
-
Mam prawo do własnego zdania.
-
Tak to jest praktyk jedno wyście nie odpowiadać i nie dawać się prowokować
pozdrawiam
-
Nie pisałam ani słowa o sobie ani o innych chorych, ja szanuję chorych ludzi.