Przewlekła białaczka limfatyczna u osób "młodych"

14 lat temu
Witam! Założyłam ten temat, bo na PBL chorują prawie wyłącznie osoby starsze. Jest to nieuleczalna postać raka układu limfatycznrgo (w oststeczności stosuje się chemioterapię, która często przynosi więcej szkody, niz pożytku), U mnie zdiadnozowano PBL w wieku 47 lat, czyli ponad 3 lata temu. Niestety od pwenego czasu nastapiła szybka progresja choroby. W przyszłym tygodniu mam badania kontrolne, po których zapadnie decyzja o ewentualnym rozpoczęciu chemii. Nie muszę pisać, jak sie czuję i co przeżywam. Poszukuję osób z PBL w zbliżonym wieku, aby mieć z kim wymienić doświadczenia. Kilkuletni okres przeżycia, jaki daje ta choroba, to dla osób w podeszłym wieku stosunkowo dobra perspektywa, co innego dla tych, którzy dopiero zaczęli swoje majwiększe zyciowe osiągnięcia. Wiem, że takich osób jest bardzo niewiele, ale mimo to liczę na odzew. Trzymajmy się, razem będziemy silniejsi! Małgorzata
3319 odpowiedzi:
  • Kochani - co do wyjazdu na spotkanie!!!

Piszcie piszcie do mnie  swoje pytania - zagadnienia. Może będzie czas aby zaczepić profesora i zadawać mu konkretne pytania w spr PBL!!!!!!!!!!!!! Zagrodzę mu drogę i nie wyjdzie dopóki nie odpowie. 

Będzie też psychoonkolog to tez mogę pytac i pytać.

• 6 lat temu

Na sierpniowym spotkaniu był czas na zadawanie pytań profesorowi. Mam nadzieję, że i tym razem będzie taka możliwość. 

Kto wybiera się na to spotkanie?

• 6 lat temu

Kaju bardzo dziekuje za info.

A co do szycia to dopiero startuje w tym temacjie.wychodzi krzywo ale zawsze do przodu hehe.😉

• Moni - podrzucić mogę Ci bluzkę?? Falbanke chciałabym przyszyć :)

• 6 lat temu

Na sierpniowym spotkaniu pbl była możliwość uczestniczenia w nim z osobą towarzyszącą. Trzeba było tylko zgłosić 2 osoby. Mam nadzieję, że i tym razem tak będzie. Może ta informacja pomoże komuś w podjęciu decyzji na tak😉

• Ryszard do Iwoska 25 we wtorek będę u dr Kozińskiej około 12,00 to może się spotkamy,odezwij się.

• Ja też będę ale jeszcze nie wiem o której - zazwyczaj jestem około 11 lub około 13 ale tym razem zobaczę jak mi wyjdzie w pracy może akurat będziemy w tym samym czasie do zobaczenia :-)

• Joka - teraz do Warszawy też można jechać z osobą towarzyszącą. Ja jade z mężem, bo jednak sama taki kawał drogi nie daję rady

• Halo, co tu taka cisza? Opowiadajcie, jak korzystacie z ciepełka, które w końcu przyszło. 

• Moni, uporałaś się z zapaleniem ucha? Gosieńko, jak samopoczucie?

Wpis edytowany dnia 10-04-2018 19:26 przez kaja1677

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat