Moja diagnoza: przewlekła białaczka szpikowa - faza przewlekła. Rozpocząłęm miesiąc temu terapię lekiem Glivec. Ciekaw jestem jak długo udaje mu się blokować rozwój choroby. Dziękuję za wszystkie wypowiedzi, życzę zdrowia i uśmiechu:) Pozdrawiam dareks@orange.pl
Basiu jak bolą Cię dziąsła to idź do dentysty. Wynikami się mocno nie martw bo napewno jest przejściowe. Pozdrawiam, trzymaj się.
Jadziu, tak ten mały kordupelek mnie bardzo absorbuje.... Teraz jak nie pracuję to mam jakby mniej czasu 😜 ha,ha,ha.... Mam już całą rękę pogryzioną do krwi ok, czekam na telefon...u mnie wynik z krwi się pogorszył. Mam 23.8 neutrofili w rozmazie, eozynofili mam 9.2 , limfocyty 58.7 a monocyty 8.3 wszystko nie w normie
Cały czas mam bolesne dziąsła. Bcr Abl z sierpnia 0,02.
Pozdrowionka dla wszystkich ❤️❤️❤️
Basiu co nie masz czasu teraz, się nie odzywasz. Chyba tak Ciebie bardzo dziecko nie absorbuje. Pozdrawiam 🙂 4 zadzwonię.
Hanasz ja mam maść floxal 2x dz, Dicloabak i Corneregel. Wiem o tych obostrzeniach przy stosowaniu, ale dziesiaj dotknęłam ręki. Trudno, w marketach więcej zarazkow i trzeba żyć, im więcej się dmucha tym gorzej. Ja przez swój okres choroby mam to pierwszy raz chociaż taki dyskomfort w postaci jakby przeszkody pod powieka już miałam. Wówczas pomogly mi krople na zmęczone oczy bez recepty. Będzie dobrze, głowa do góry. Pozdrawiam 🙂 ❤️
Jadwiga czy masz krople i maść? Jeśli tak to krople bierze się 3x dziennie a maść na noc przy czym trzeba uważać aby nie dotykać zakazonego oka końcówką aplikatora a maść nakładać jeden palec do jednego oka,bo przenosi się dziadostwo. U mnie na drugi dzień było już lepiej. Powodzenia 🙂
Jadwiga przy wirusowym zapaleniu spojówek mogą pomoc krople i problemu można pozbyć się szybko ale jak jest bakteryjne to musi być antybiotyk i trwa to dłużej. Ja moja hematolog prosiłam o antybiotyk bo męczy mnie to od dawna dlatego radzę Tobie żebyś też poprosiła o antybiotyk. Krople bez recepty na suche oko nie dadzą rady i będziesz się męczyć.
Jadzia teraz panuje okropne zapalenie spojówek, moja córcia ma a teraz mąż się zaraził. Słyszałam od znajomych że do 3 tyg podobno się utrzymuje.
Pozdrawiam
Wiola
piszę z tel to trochę nieskladnie wychodzi 😩