Do startu gotowi... HSIL- CIN 3 / CIS

13 lat temu
dzien dobry !!! z okazji dnia kobiet odebrałam wynik czerwony cytologii ''stwierdza się nieprawidłowe komórki nabłonkowe. komórki nabłonka HSIL - Zmiany śródnabłonkowe stopnia wysokiego cin 3/ cis''... i tyle...kolposkopia będzie za kilka dni, podczas tego badania pobiorą też wycinki do histopatu... 11 miesięcy temu cytologia była idealna- zero infekcji...będę miała zabieg chyba, a co pozniej - nie wiem...mam dwuletnie dziecko, 29 lat...czy histopatologia może dać taki wynik, że nie będzie nawet zabiegu ? czy jeśli cytologia ujawniła HSIL to już ''pozamiatane''? pomóżcie kobietki...
10917 odpowiedzi:
  • Cześć laseczki !!!!! asia28 odp na Twoje pytanie, ponoć tak póżno bo kolejki są a i tak mnie wpisali szybciej bo ktoś zrezygnował normalnie miałabym zabieg dopiero w pażdzierniku.
    Evve badz dobrej myśli :)
    Pozdrawiam serdecznie :)
  • 11 lat temu
    Amen ;-)
  • 11 lat temu
    Kochane Mamy! Te aktualne i te przyszłe! Życzę Wam,aby pociechy zawsze były faktycznie pociechami. Żeby udało się wychować Wasze skarby na dobrych i porządnych ludzi. A przy okazji niewyczerpanych pokładów wyrozumiałości i miłości,bo jak wiadomo wszystkim mamą,bez tego ani rusz ;-)!
  • 11 lat temu
    "."
    Ewa no tak,mogę Ci jedynie życzyć cierpliwości i wytrwałości,bo takie błądzenie po omacku jest okropne:-(! Niby możesz się cieszyć,że w TK nie ma zmian,ale w takim razie co Ci dolega?! A czy lekarze nie mają żadnych sugestii? A takie zwykłe,laboratoryjne badania robiłaś? Wszystko w nich O.K.? Niech już przestaną grzebać w Twoim wnętrzu,postawią diagnozę,bo życie jest za krótkie żeby je tracić na chorowanie!
    Ślicznej niedzieli!!! :-*
  • 11 lat temu
    No to szybciutko przepisik poproszę:-)
    Uwielbiam gotować.

Doris, TK bez zmian. I juz w mordę nie wiem czy się cieszyć czy nie, bo czeka mnie długa droga w dalszych poszukiwaniach.
    W czwartek USG wątroby. Oczekuję również na wyznaczenie terminu kolonoskopii. Pochlastać się można.
  • 11 lat temu
    Pogoda jest taka i nastrój również że postanowiłam zrobić sobie rekompensatę w postaci szparagów w sosie musztardowo kaparowym i już!!!
  • 11 lat temu
    "."
    Zimno,buro,pada... Nikomu pewnie nie chce się gadać... A szkoda. Przydałby się jakiś zastępczy temat,żeby nie myśleć o maju,który jakoś nie pachnie szalonym,zielonym bzem :-(.

Może weekend się spisze,czego wszystkim serdecznie życzę!
  • 11 lat temu
    oj co tutaj tak pusto....:-))
  • 11 lat temu
    Cześć dziewczyny!!
    Alizjana - to faktycznie masz dużo na głowie, w sumie jak każda z nas, dom dzieci praca, teraz pogoda się zrobiła wiec ja też ile moge to z dziewczynami na dworze siedze, ty masz konizacje dopiero w sierpniu nie pytałaś lekarza dlaczego tak długo masz czekać??
    bo ja gdybym byla po okresie to już bym wczoraj była w szpitalu, ale że to koniecznie musi być po okresie to czekam na niego z niecierpliwością aby jak najszybciej mieć już to za sobą...

Doris - na mnie też prasowanie czeka:-) ale zamknełam je w szafie wiec nie widzę jak się do mnie szczerzy abym się w końcu za nie wzieła :-))

Kasiu- tzymam kciuki za syna aby to już nie wróciło...

pozdrawiam was wszystkie z nad morza:-))
  • hej dziewczyny !!!!
    Przepraszam,że ostatnio mało tu zaglądam,ale szykuje się do zmiany miejsca zamieszkania a do tego praca dom i 3 dzieci, same wiecie jak to jest pełne ręce roboty,no i sam fakt,że wszystko muszę ogarnąć sama bo mojego męża nie ma, ciągle w trasie. Zaglądam tu tylko na chwile by przeczytać o czym piszecie. NA razie nie wybrałam się jeszcze do Poznania bo brak mi czasu, ale w lipcu jak już się wszystko uspokoi na pewno to zrobię. Dzięki,że pamiętacie o mnie.
    Pozdrawiam was mocno i życzę wszystkiego dobrego każdej z osobna :)))

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat