katexdivision nie mam pojęcia jak długo mogłam mieć HPV zanim jego obecność została stwierdzona w testach ,
miałam 2 typy wysokiego ryzyka 33 i 52 , test HPV wykonany rok po konizacji był negatywny, nie robiłam nigdy badania cintec plus, miałam leep jednak okazał się nieskuteczny - zmiany były głębiej w kanale szyjki ,dlatego wykonano cięcie nożem chirurgicznym . Ostatnia cytologia dała wynik ASCUS.
Aparat tak jak Aggata napisała czekamy na dobre wieści nie zapomnij nam się tu pochwalic😁trzymamy kciuki🙂
Hej dziewczyny :) odebrałam wyniki
Neoplazja wewnatrznablonkowa wysokiego stopnia cin3/hsil. Obecne „tapetowanie” gruczołów szyjkowych przez zmianie cin3. Marginesy chirurgiczne resekcji antyficjalne zmienione, zmiana dysplatyczna w bezpośrednim sąsiedztwie granicy resekcji. Stozek o wymiarach 1, 3x1, 3x1, 1cm pobrano seryjnie w całości
Czekam teraz jak skończę miesiączkę i umawiam się do lekarza
Nie wiem czy mam się martwić czy nie?
Hej dziewczynki
Ja też jestem po konizacji i CINy nie są mi obce ale co mnie dziwi na przykładzie Renji CYTOLOGIA CIN I KONIZACJA CINIII, dobrze Renja że jesteś pod kontrolą dobrego lekarza bo mój,, były,, lekarza przy takiej cytologi kazałby czekać bo ponoc CIN I,, może.,,sie cofnąć..