Do startu gotowi... HSIL- CIN 3 / CIS
dzien dobry !!!
z okazji dnia kobiet odebrałam wynik czerwony cytologii ''stwierdza się nieprawidłowe komórki nabłonkowe. komórki nabłonka HSIL - Zmiany śródnabłonkowe stopnia wysokiego cin 3/ cis''... i tyle...kolposkopia będzie za kilka dni, podczas tego badania pobiorą też wycinki do histopatu... 11 miesięcy temu cytologia była idealna- zero infekcji...będę miała zabieg chyba, a co pozniej - nie wiem...mam dwuletnie dziecko, 29 lat...czy histopatologia może dać taki wynik, że nie będzie nawet zabiegu ? czy jeśli cytologia ujawniła HSIL to już ''pozamiatane''? pomóżcie kobietki...
-
ja tez mam fb dołanczam do grona jak cos
-
Hejka!
Dołączam się do marzeń o bliższym poznaniu:)! Czekam cierpliwie,bo admin obiecał utworzenie prywatnego miejsca do spotkań. Ale coś im opieszale idzie... Fejsikiem nie dysponuję,więc podobnie jak Zoe nie istnieję;))). Ale nie powiem,żebym nie myślała o takiej grupie. Zoe błędy wybaczone,nie jest źle,można się uśmiechnąć:).
Ajisza nie histeryzuj! Zobacz,jaka jesteś dzielna! Kto w dzisiejszych realiach jest w stanie załatwić sobie operację w takim ekspresowym tempie? Będzie dobrze,głowa do góry!
Jeśli chodzi o wynik grupy,to jeśli masz go oryginalny papierek z laboratorium,z wszystkimi pieczątkami,tj nagłówkowa,kto wykonał i sprawdził i jeśli po wykonaniu tego badania nie byłaś leczona krwią,to jak najbardziej muszą go honorować. Absolutnie nie jest to żaden wynik na miesiąc! Wiem o czym piszę,bo zajmuję się tym zawodowo:). Najważniejsze,żeby to był oryginalny papierek.
Lecę gotować obiad,bo zaraz zaczną złazić głodomory:)!
Miłego weekendu!
-
nooooooooooo...ciesze sie troszke ..ale i tak wolałabym tam nie isc ...tak sie teraz stresuje ze boje sie głupia morfologie zrobic ze wynik bedzie podejrzany ....psychoza wynikowa mnie ogarneła ...co choroba robi z człowieka ...histeryka ...!!!!!!!!!!!!!
nawet sie rymuje :0
mam pytanie czy grupa krwi musi byc aktualna czy taka sprzed mc wystarczy ...nie dopytałam i teraz nie wiem czy robic czy nie , a musze miec ...( wkońcu grupa krwi sie nie zmienia ale babeczka cos mówiła w laboratorium ze to taki wynik na mc ...nie mam takiej karty jak teraz wydaja z grupa krwi tylko paierek z laboratorium )
musze kogos dopytac ...
-
ajisza to super ci się udało...:-)
-
swissmed ...to prywatny szpital w trójmiescie ...mamy trzy przychodnie i jeden szpital ...maja tam czesc zabiegów refundowanych ....
prawde mówiac nie nastawiałam sie wogóle ze moze byc taka szansa ..(.koniec roku i jak tak z ulicy sobie poszłam) ..ale chyba miałam troche szczescia ...na rozmowie wciaz pytałam o cene ...a lekarz smiejac sie odpowiedział ze zrobimy to na fundusz ...tak sie zszokowałam ze nawet nie podziekowałam ...termin na za tydzień wiec szybko ...prywatnie u nich to ok 3 tys...
wiec juz postanowione ........
ja mam fb ...:) mam nawet stronke ze zdjeciami bo jestem troszke fotografka ...jak ktos bedzie miał ochote pogladac przesle na meila ...miałąbym nawet pomysł na serie zdjec ...wiecie pewnie juz o co chodzi ..ale to byłoby trudne do zrealizowania ...choc nigdy nie wiodomo co mnie kopnie ...mam taka zwariowana dusze artystki ...
pozdrawiam cieplutko ....A
-
Hej dziewczyny:-))
ja też bym chciała was zobaczyć:-)) jakby wszystkie miałay Fb to można by było prywatną grupę założyć...
Ajisza- jak to możliwe że w klinice na fundusz??
-
hejka dziewczynki ...izka w szpitalu , czeka na zabieg ..nie zrobia dzis ..bedzie dopiero w poniedziałek ..wiec czeka ....
ja zabieg 4 listopada ...4 przyjecie i 4 zabieg ...jestem juz po rozmowie z anestezjologiem ...znieczulenie ogólne ...ciac beda tyle ile sie da ....:)
ze szpitala zrezygnowałąm ..oczywiscie nie obeszło sie bez kometarza .pani w słuchawce ...:) ....robie w klinice ale z funduszu ..udało sie , wiec warunki fajne , kieszeń pełna ...
ale jestem jakas podłamana ..tak jakbym była na poczatku drogi ...albo to tylko hormony ....:(
-
Przepraszam z bledy-zmeczenie i pisze z fonu-szok byki jak malowane:)
-
Czesc dziewczeta:)
Zabiegane te dni..oj.Dzis to masakra jakas!
Izka caly dzien myslami bylam z Toba1 powaznie! sciskam Cie!!
Ajisza,Asia...-nie boj nic:) bedzie git-u jednej jak i u drugiej:) Asia daj zanac oczywiscie jak juz wynik dostaniesz..a Ajisza jak juz bedzie wiedziec na 100% kiedy zabieg to tez niech nam tu zda relacje..
Doris co u Ciebie?
Mala mi,Iikaa-tez sie nie odzywa?
Ps-strrrrasznie chcialabym Was wszystkie zobaczyc..hmmm,ale nie mam fejsa ani nk,a jak to młódz mowi-,,nie masz fejsa-nie istniejesz,,:):):) Ta-zara!!;)
Dobanoc:*
-
bedzie bardzo dobrze ...bo asiu 99, 5 to bardzooooooooooooo dużo .....nie bój nic ...to moje ulubione powiedzenie ostatnio i działa ...