Do startu gotowi... HSIL- CIN 3 / CIS
dzien dobry !!!
z okazji dnia kobiet odebrałam wynik czerwony cytologii ''stwierdza się nieprawidłowe komórki nabłonkowe. komórki nabłonka HSIL - Zmiany śródnabłonkowe stopnia wysokiego cin 3/ cis''... i tyle...kolposkopia będzie za kilka dni, podczas tego badania pobiorą też wycinki do histopatu... 11 miesięcy temu cytologia była idealna- zero infekcji...będę miała zabieg chyba, a co pozniej - nie wiem...mam dwuletnie dziecko, 29 lat...czy histopatologia może dać taki wynik, że nie będzie nawet zabiegu ? czy jeśli cytologia ujawniła HSIL to już ''pozamiatane''? pomóżcie kobietki...
-
Odnośnie refundacji to zapytajcie w swoich ośrodkach zdrowia. Najlepiej pytać u źródła bo jak widzicie czasami w jedynym temacie jest kilka sprzecznych informacji. To za poważne tematy żeby gdybać. Któraś tu napisała chyba wczoraj, ze jestem jak mama a wiec słuchajcie mnie dziewczynki ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;)
-
ilka dlaczego chcesz czekać, po czorta czekać ? Nie lepiej pójść, zrobić co trzeba, poczekać na wynik i mieć to wszystko już z głowy ? Chcesz poczekać bo się boisz ? Ale ten strach przy przekładaniu szpitala nie przyniesie nic dobrego. Sama widzisz, każda z nas chciałaby mieć wszystko już za sobą, ZA SOBĄ a nie ciągle przed. Przemyśl to.
-
Basiu jak tam Corcia? Lepiej?
-
Weronika85 to fajnie ze udalo Ci sie na refundacje zrobic. U mnie w rodzinie jestem pierwsza kobieta u ktorej cos nie gra. Nawet nie wiedzialam ze badanie na hpv moze byc na nfz. Myslalam ze na nfz jest tylko badanie czy jest sie nosicielem genu odpowiadajacego za dany rodzaj nowotworu, a tu prosze taka niespodzianka. Pozdrawiam <3
-
Przepraszam że się wtrącę,jestem z forum raka szyjki macicy,ja miałam test na hpv refundowany,wykrywał chyba kilkanaście typów,tych najbardziej groźnych.
Moja mama po raku szyjki macicy.
Badanie miałam w Invicta Gdańsk.,na wizycie na nfz dostałam skierowanie,odczekalam zapisalam sie i miałam pobieraną próbkę.
Pozdrawiam.
-
Paula92, gdybys miala robiony test na hpv to bys na prwno wiedziala bo nie jest on refundowany i troche kosztuje. Nieraz na wyniku cytologii jest tak napisane gdy infekcja hpv jest widoczna w pobranym wymazie. U mnie nigdy nic takiego nie bylo w cyto napisane wiec w ogole to ze mam az 3 wirusy zwalilo mnie z nog. Milego dnia Kobietki. <3 <3 <3 <3
-
Dziewczyny ja miałam chyba robiony test hpv bo na.wyniki mam napisalam.cin2 cin3 infekcja.hpv...ale jaki to nie.było napisane...
-
-
Aaaaha kurcze cena tez niezla...chyba bede musiala sie zdecydowac na taki test...w naszym pieknym kraju oczywiscie nie jest to refundowane bo po co...chyba hormony mi szaleja wielkimi krokami zbliza sie okres hehe nawet trzeszcace radio w pracy mnie wkurza.
-
Aaaaha kurcze cena tez niezla...chyba bede musiala sie zdecydowac na taki test...w naszym pieknym kraju oczywiscie nie jest to refundowane bo po co...chyba hormony mi szaleja wielkimi krokami zbliza sie okres hehe nawet trzeszcace radio w pracy mnie wkurza.