Do startu gotowi... HSIL- CIN 3 / CIS

13 lat temu
dzien dobry !!! z okazji dnia kobiet odebrałam wynik czerwony cytologii ''stwierdza się nieprawidłowe komórki nabłonkowe. komórki nabłonka HSIL - Zmiany śródnabłonkowe stopnia wysokiego cin 3/ cis''... i tyle...kolposkopia będzie za kilka dni, podczas tego badania pobiorą też wycinki do histopatu... 11 miesięcy temu cytologia była idealna- zero infekcji...będę miała zabieg chyba, a co pozniej - nie wiem...mam dwuletnie dziecko, 29 lat...czy histopatologia może dać taki wynik, że nie będzie nawet zabiegu ? czy jeśli cytologia ujawniła HSIL to już ''pozamiatane''? pomóżcie kobietki...
10917 odpowiedzi:
  • 9 lat temu
    Od wtorku 19.01 do dzis schudlam 3kg przed chw sie ważyłam. Staram sie przeciez jesc normalnie. Nerwy robią swoje.CHOLERA!!!!
  • 9 lat temu
    Od wtorku 19.01 do dzis schudlam 3kg przed chw sie ważyłam. Staram sie przeciez jesc normalnie. Nerwy robią swoje.CHOLERA!!!!
  • 9 lat temu
    Kolposkopia z pobraniem wycinków :(
  • 9 lat temu
    Dziękuję trzymam kciuki. ty jutri konizacje ja pobieranie wynikow i te dwa tyg :/
  • Agniesiu tak, humorek dopisuje haha trafiłam na taką gadule ze zaraz będę udawała ze śpię haha. Ale jeszcze trochę bo ekg mają robić. <3 <3
  • Sawa78 hihi przepraszam za sowa ale to słownik. Otóż ja cytologie 30 października odebrałam z wynikiem asc-us. Dodatkowo mam wirus hpv 31,51,82. Później miałam skierowanie na kolposkopie, która wykazała zaawansowane zmiany i ostre zbielenie po kwasie octowym więc dostałam skierowanie na wycinki do bad histopatologicznego. Wynik wycieków Cin 2. Wskazania konizacja która odbędzie się jutro. I pozniej znow 2 tygodnie czekania na wynik który jest najważniejszy teraz. Pozdrawiam <3
  • Agnieszka76 dzieki :* czasami zdarzy mi sie cos madrego ulozyc w tej mojej glowie ;)
  • Sawa Ja na kolposkopie przyjechalam "z marszu" , wycinki odrazu tez mialam....weszlam do gabinetu i za 15 minut wyszlam, nawet znieczulenia nie dostalam, napewno bede potrzebne podpaski, bo ja po wycinkach troszke krwawilam...
  • 9 lat temu
    Kobietki co jeszcze bedzie mi potrzebne na jutrzejszy zabieg kolposkopi? Koszulka szlafrok dokumenty woda ????
  • 9 lat temu
    Olenka mozesz po krotce streścić swoj "przypadek"jesli to nie klopot

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat