Do startu gotowi... HSIL- CIN 3 / CIS
dzien dobry !!!
z okazji dnia kobiet odebrałam wynik czerwony cytologii ''stwierdza się nieprawidłowe komórki nabłonkowe. komórki nabłonka HSIL - Zmiany śródnabłonkowe stopnia wysokiego cin 3/ cis''... i tyle...kolposkopia będzie za kilka dni, podczas tego badania pobiorą też wycinki do histopatu... 11 miesięcy temu cytologia była idealna- zero infekcji...będę miała zabieg chyba, a co pozniej - nie wiem...mam dwuletnie dziecko, 29 lat...czy histopatologia może dać taki wynik, że nie będzie nawet zabiegu ? czy jeśli cytologia ujawniła HSIL to już ''pozamiatane''? pomóżcie kobietki...
-
Hej kochane...
Przepraszam,że po konsultacji u onkolog nie napisałam co i jak,ale sporo spraw miałam do pozałatwiania. Onkolog obejrzała wyniki po pobraniu wycinków,zbadała mnie - miałam brzydką wydzielinę,stan zapalny,więc przepisała tabletki dopochwowo,bo ten stan zapalny wcale nam nie pomaga obecnie.
Powiedziała,że najważniejsze aby ciążę doprowadzić do samego końca,że to będzie oczywiście najbardziej korzystne dla dzidziusia i dla mnie.
Mam umówione dwie wizyty, jedna 25.02 - cytologia,druga 3.03 - kolposkopia,potem będziemy myśleć co dalej.Boję się tych wyników,nie ma co ukrywać...
sawa - trzymaj się dzielnie,reszta dziewczyn również <3 <3 <3
-
Jestem juz w szpitalu czekam na pobranie wycinków
-
Któras pytala o szpital konizacje mialam robiona w kielcach
-
Olenka ja po narazie jak juz mi trochę przeszlo bylam na obiedzie :-D trzymam kciuki kaa za Ciebie też ;-) nawet rodzina nas tak nie zrozumie jak te które to przechodzą trzymajcie się kochane :-*
-
-
-
Kaa bedzie dobrze! Pozdrawiam :)
-
Kaa będzie ok, zobaczysz.ja już czekam na magiczną tabletkę hihi od 14 nic nie jjadłam, grrr hot-dog frytki pizza, mniaaaaam <3 glodna już jestem
-
Kaa stawiam lampeczke winka na poprawe humorku <3
-
Hej dziewczyny :(nie mam wyników jeszcze; po szpitalu raz, drugi i trzeci wyniki miałam po blisko 10 dniach a teraz minęło dni 14 i muszę dalej czekać. Policzyłam dni kalendarzowe a nie robocze i muszę jeszcze poczekać. BBBBBUUUUUUUUU idę coś zjeść bo nerwy mnie roznoszą !