Do startu gotowi... HSIL- CIN 3 / CIS

13 lat temu
dzien dobry !!! z okazji dnia kobiet odebrałam wynik czerwony cytologii ''stwierdza się nieprawidłowe komórki nabłonkowe. komórki nabłonka HSIL - Zmiany śródnabłonkowe stopnia wysokiego cin 3/ cis''... i tyle...kolposkopia będzie za kilka dni, podczas tego badania pobiorą też wycinki do histopatu... 11 miesięcy temu cytologia była idealna- zero infekcji...będę miała zabieg chyba, a co pozniej - nie wiem...mam dwuletnie dziecko, 29 lat...czy histopatologia może dać taki wynik, że nie będzie nawet zabiegu ? czy jeśli cytologia ujawniła HSIL to już ''pozamiatane''? pomóżcie kobietki...
10917 odpowiedzi:
  • Witaj Sowa78, będzie dobrze, badania, wyniki, zapewne konizacja. Ja wlasnie sobie leżę w łóżku szpitalnym, hihi krew pobrali, 3 razy badali(usg, ginekologicznie×2) dostałam zgodę na konizacje, wylyzeczkowanie kanału i szew szturmdorfa czy jakoś tak haha. Nie mogę się wprost doczekać hihi <3 <3 <3pozdrawiam cieplutko Aaaa ilka znieczulenie w żyłkę haha
  • 9 lat temu
    Mile panie dziękuję pozwolcie mi dołączyć do was i powyrzucac te koszmarne mysli z głowy. Wrrrrr..... mogę póki co sie wam troche pożalic? Spadło to na mnie jak grom z jasnego nieba jak i pewnie na niejedna z was .Moj mąż wie siora i dziecko a pozanimi na razie nikomu nie powiedzialam , rodzica nie chce na razie strucia robić a koleżanką też poki co nie mowie choc mam ochote tak sie wyryczec komuś , moj maz strasznie sie martwi i wspiera jak może ale tez nie chce aby zeswiroowal z moim strachem.
  • 9 lat temu
    basiap3001 właśnie pisałam dziewczynom, że wieczorkiem się odezwę bo teraz muszę wyjść a w ciągu dnia zajadę do lekarza i je odbiorę. W sumie to mój telefon milczy a więc :D skoro nikt nie dzwoni to dobry znak no nie dziewczynki ;) ;) ;)
  • Kaa juz cos wiesz ?? Jak wyniczki ?? Chwal sie tu szybciutko :) Olenka jestesmy z Toba :) dzielna dziewucha jestes ;* ;* Sawa kazda z Nas nie lubi momentu oczekiwania na wyniki, a uwierz, ze ze mnie taka panikara,ze ja juz widzialam Siebie nie mogaca wstac juz z lozka z braku sily zegnajaca sie z rodzina... Moje sny i czarne wizje sa do tej pory dla mnie przerazajace...ale musimy to przetrwac, nikt za nas tego nie zrobi...ale napisze ci, ze napoczatku jest szok, niedowierzanie, rozczarowanie..., ale z czasem traktujemy Nasza chorobe jak cos normalnego, ze juz nic nie poradzimy ze to jest...trzeba isc dalej...Sawa, ale nie popadaj w panike, w wiekszosci przypadkach jest to wyleczalne w 100% ... Agnieszka76 i Kaa sa Naszych pieknym przykladem :) Dzien dobry w poniedzialek ;) jak tam humory?
  • 9 lat temu
    Dziękuję. Wiem ze nieqja jedyna sie z tym zmagam.Ale tak mnie to przerasta że boje sie ze nie poradze sobie z tym. Spac nie mogę, z nerwów juz czuje ze wszystko mnie bolo ; ( Jutro kolposkopia to dla mnie bułka z masłem TEN CZAS OCZEKIWANIA i strach przed wynikiem. Dziewczyny kazdej zycze pomyślności .
  • 9 lat temu
    Od razu wale prosto z mostu. Potrzebuje wsparcia bo glowa mi chyba wystrzeli na kawalki. We wtorek mam kolposkopie z pobraniem wyc histp.Boje się, boje sie strasznie ; ( Najbardziej oczekiwania na wyniki Cytologia wyszła mi zła HSIL ASC-H lekarz zalecil kolposkopie zrobilam oznajmil ze to cin3 cin4 teraz we wt bede miec pob wyc.jestescie doświadczone proszę powiedzcie mi czy to rak??? Jestem tak przerazona.Mam wsparcie w rodzinie ale to co sie dzieje w mojej mozgownicy to przechodzi wszystko.Blagam was powiedzcie mi coś z wlasnego doswiadczenia . mam37 lat i tyle strachu w sobie ze az mnie to przeraża. :(
  • O matko Kaa pewnie ze trzymam. Tylko dobre wieści będą zobaczysz <3 <3 ja postaram się nie aplikować chociaż same założenie wenflonu będzie dla mnie bee bo nie lubię igieł hhaha. Ogólnie nastawiam się na " ide bo muszę być zdrowa". Wycinki przeżyłam to i konizacje trzeba przecierpiec.
  • 9 lat temu
    Ilka kochana moja jak Twój nastrój? Ale pogoda u nas do bani, wolałam zdecydowanie śnieg.
  • 9 lat temu
    Olenka88 mocno mocno będę trzymać kciuki za Ciebie; wiem,że niektóre babki z oddziału "lubią" się wzajemnie nakręcać. Pamiętaj, że Ty idziesz do szpitala, zabieg i wychodzisz czekając wyłącznie na dobry wynik. Ty też proszę trzymaj kciuki za mnie bo jutro powinnam odebrać mój wynik :D
  • Ilka lekarz mi powiedzial ze jezeli uzna ze da się to szybko zrobic to dostanę dozylne Ale jeżeli będzie jakieś ALE to w kręgosłup dostanę znieczulenie. Nie wiem dokładnie co miał na mysli bo wszędzie gdzie czytam to dają dozylnie. Się okaże haah we wtorek mam zabieg, jutro badania. Będę na bieżąco informować hihi <3pozdrawiam cueplutko

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat