Do startu gotowi... HSIL- CIN 3 / CIS

13 lat temu
dzien dobry !!! z okazji dnia kobiet odebrałam wynik czerwony cytologii ''stwierdza się nieprawidłowe komórki nabłonkowe. komórki nabłonka HSIL - Zmiany śródnabłonkowe stopnia wysokiego cin 3/ cis''... i tyle...kolposkopia będzie za kilka dni, podczas tego badania pobiorą też wycinki do histopatu... 11 miesięcy temu cytologia była idealna- zero infekcji...będę miała zabieg chyba, a co pozniej - nie wiem...mam dwuletnie dziecko, 29 lat...czy histopatologia może dać taki wynik, że nie będzie nawet zabiegu ? czy jeśli cytologia ujawniła HSIL to już ''pozamiatane''? pomóżcie kobietki...
10917 odpowiedzi:
  • 9 lat temu
    Ilka where are You ???
  • 9 lat temu
    Aniaaa30 jak widzisz niektóre babki kiepsko zniosły biopsje - Ty z dzidziusiem będziesz z pewnością potraktowana "ulgowo", jesteś w wyjątkowej sytuacji bo pod ochroną, nie obawiaj się !! Kolposkopia nie boli wcale bo to zwyczajne badanie tyle, że nieco inne ale bezbolesne. Konizacja również nie boli choć różnie niektóre kobiety znoszą podanie znieczulenia,niektóre potem krwawią.Ja nie. Tak więc różnie to bywa u różnych kobiet.Skup się Aniu na dziecku bo odbiera każde Twoje zdenerwowanie.Najważniejsze, że jesteś po opieką bo to już jest bardzo wiele, pomyśl co by było gdyby lekarka to przeoczyła a ty byś urodziła i potem przy deficycie czasowym w ogóle być temat "przespała". Myśl pozytywnie, musisz dla maleństwa. MÓWI CI TO DOŚWIADCZONA MAMA <3
  • 9 lat temu
    Paula92 jeszcze czekam,podjadę jutro albo we czwartek.Jestem dobrej myśli.Mam kontakt z dziewczynami po podobnej operacji jaką miała ja i wszystkie te pierwsze wyniki były poprawne.Staram sie nie myśleć pesymistycznie.Będę w kontakcie <3
  • 9 lat temu
    Olenka88 a ty jesteś w szpitalu jeszcze? Jeśli jesteś to powiedz pielęgniarce/lekarzowi,pomogą,zawsze coś ci zaaplikują,może exacyl który pomaga przy nadmiernych krwawieniach.Jeśli jest Ci słabo to może być normalne,może masz niskie ciśnienie podobnie jak ja i Iłka.Teraz może zajadać bo pamiętam jak marzyła ci się pizza, ja właśnie taką mam w piekarniku....przesłać ci największy kawałek ?
  • 9 lat temu
    sawa78 fajnie, że nic Cię nie bolało i dzisiaj już będziesz w domku, ja też czekam jeszcze na wynik choć w innej sprawie ale najważniejsze,że jesteśmy pod opieką bo nawet nie wiesz Kochana jak wiele kobiet chodzi po ulicy nie mając pojęcia, że nie są zdrowe....Cieszmy się myślą,że ktoś się już nami zajął, pozdrawiam :D
  • 9 lat temu
    Jeszcze jestem w szpitalu do pobrania wycinkow bylam zupełnie uspiona. wyjde dopiero okolo20stej od jutra odliczanie 14dni moje miłe.Chyba oszaleje :/ :/ w pt na wizyte kontrolną do mojego lekarza. Życzę wam zdrowka <3
  • Dziękuję Agniesiu <3 mi się śniło ze cos będzie nie tak. Ahhh ja jak zwykle jestem wyjatkiem <3 haha
  • Witaj Paulinko. A ja już sama nie wiem czy mnie puszcza bo krwawie mocno ;( tak że jak chce założyć majtki po sikaniu to caaale nogi zalane, przy myciu to samo. I niedobrze mi ciągle jak tylko wstaje. Ale cóż, zdrowie najwazniejsze <3 <3 <3
  • CzEść dziewczyny <3 troszkę mnie nie było córa mi si ę rozchorowała i walczyłyśmy z temperaturą niestety... Oleńka wszystko będzie dobrze :) tak jak Agnieszka76 napisała z każdą godziną będzie lepiej ważne że masz już To za sobą.Ja czekam na okres nie wiem jak reszta dziewczyn miała po konizacji okres ale ja od wczoraj plamię tak jakby nie mógł się rozpocząć nigdy tak nie miałam... hormony buzują najlepiej jak mi rodzina zejdzie z drogi... A muszę się Wam pochwalić zostanę ciocią baardzo się cieszę <3 miłego popołudnia kobitki :)
  • Sawa, Ania trzymajcie się Ja juz po konizacji Ilka co do znieczulenia to ja jak zwykle mam pecha. Jak usypialam to sszczypala mnie buzia. No i po konizacji miałam naprawdę silny ból. Teraz jest już lepiej. Lekarz anestezjolog uparł się ze to operacja. Nie.mogę wstawać bo prawie zemdlalam. Ale ogolnie da się przeżyć. Pozdrawiam cieplutko Kochane <3 <3

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat