Do startu gotowi... HSIL- CIN 3 / CIS

13 lat temu
dzien dobry !!! z okazji dnia kobiet odebrałam wynik czerwony cytologii ''stwierdza się nieprawidłowe komórki nabłonkowe. komórki nabłonka HSIL - Zmiany śródnabłonkowe stopnia wysokiego cin 3/ cis''... i tyle...kolposkopia będzie za kilka dni, podczas tego badania pobiorą też wycinki do histopatu... 11 miesięcy temu cytologia była idealna- zero infekcji...będę miała zabieg chyba, a co pozniej - nie wiem...mam dwuletnie dziecko, 29 lat...czy histopatologia może dać taki wynik, że nie będzie nawet zabiegu ? czy jeśli cytologia ujawniła HSIL to już ''pozamiatane''? pomóżcie kobietki...
10918 odpowiedzi:
  • 9 lat temu
    Carolinee cieszę się że już po wszystkim. Odpodczywaj i uważaj nie siebie. Kolorowych snów dziewczynki. <3 <3oby każdy kolejny dzień był lepszy od poprzedniego <3 <3 <3
  • 9 lat temu
    Dzień dobry, nareszcie w domu! :) :) Brzuch trochę spuchnięty, leki przeciwbólowe nieodłącznie, ale (odpukać) nie krwawię, więc jestem dobrej myśli. Teraz 3 tygodnie czekania na wyniki histopatologiczne i zobaczymy jaki będzie wyniki mojej wojny :) :) Miłego, słonecznego dnia dziewczyny <3
  • 9 lat temu
    Dzień dobry Kochane moje <3 <3 <3Miłego dnia
  • 9 lat temu
    Dziewczyny nalewam wino :) pijemy za zdrowie :* :*
  • 9 lat temu
    carolinee87 ufff czyli kciuki pomogły. Oczekiwanie na wyniki to dla nas czas koszmarnie długi ale choć marna to otucha to pomyśl, że my wszystkie czekamy i te 14 dni ciągną się niemiłosiernie. Iłka ale ze mnie gapa <3 <3 <3 <3
  • 9 lat temu
    Kobietki, już wróciłam do żywych :) okazało się, że u mnie nie tyle na szyjce coś zostało, co sporo w kanale. Ale mam nadzieję, że wyniki będą dobre i skończy się ten koszmar :) na oddziale powiedzieli, że już nie chcą mnie tu widzieć, chyba że do porodu ;) Dziękuję za słowa otuchy <3
  • 9 lat temu
    ilka a ty odebrałaś już wynik cyto ????
  • 9 lat temu
    carolinee87 trzymamy za Ciebie kciuki i nie puszczamy aż nie dasz znać <3
  • 9 lat temu
    Alicja89 niestety na to wychodzi... LEEP miałam pod koniec września, a wyniki cytologii były ok 8 stycznia. Albo taka podatna jestem i to badziewie ciągle wraca. Dziś kolejne podejście!
  • 9 lat temu
    Hej Carolinee87, napisałaś, że wyszła Ci IV grupa cytologii po usunięciu CIN3. Jak to możliwe? Czyli nie wycieli Ci od razu wszystkiego? Pozdrawiam.

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat