Do startu gotowi... HSIL- CIN 3 / CIS

13 lat temu
dzien dobry !!! z okazji dnia kobiet odebrałam wynik czerwony cytologii ''stwierdza się nieprawidłowe komórki nabłonkowe. komórki nabłonka HSIL - Zmiany śródnabłonkowe stopnia wysokiego cin 3/ cis''... i tyle...kolposkopia będzie za kilka dni, podczas tego badania pobiorą też wycinki do histopatu... 11 miesięcy temu cytologia była idealna- zero infekcji...będę miała zabieg chyba, a co pozniej - nie wiem...mam dwuletnie dziecko, 29 lat...czy histopatologia może dać taki wynik, że nie będzie nawet zabiegu ? czy jeśli cytologia ujawniła HSIL to już ''pozamiatane''? pomóżcie kobietki...
10918 odpowiedzi:
  • 8 lat temu
    Ona30 każda z nas inaczej odczuwa strach i ból ale wiem dokładnie co czujesz bo ja jestem też panikarą a zwłaszcza przed badaniami gin.i dentystycznymi.Całą resztę mogę znieść.Dlatego już na wstępie po przyjęciu mnie na oddział wypytałam kto będzie mi robił biopsję bo przecież jeśli znieczulenie dożylne to musi być anestezjolog. Powiedziałam, że się boję i jestem zdenerwowana a to przecież mi akurat nie pomoże.Ale wiesz...ja przez to całe moje leczenie od początku do teraz spotykam na swojej drodze cudownych ludzi, nie wiem co to takiego ale naprawdę mam szczęście w tym całym nieszczęściu jakim jest ta paskudna choroba. A więc miałam dożylne i uwierz mi nie poczujesz nic.Mnie nawet potem nie bolało nic i nie miałam żadnego krwotoku. W poniedziałek od rana będziemy z Tobą myślami a nasze kciuki :D ostatnio sporo dobrego przyniosły <3 <3
  • 8 lat temu
    Kaa jakos przetrzymam, ale im blizej tym bardziej odczuwam strach..ale ciesze sie, ze juz zacznie sie to leczenie!
  • 8 lat temu
    Ona30 no teraz kochana masz wszystko podane na tacy co Ciebie czeka więc nawet nic nie poczujesz nie licząc tradycyjnego wkłucia. Do poniedziałku jakoś przetrzymasz ? Emi a gdzie Ty jesteś ?? Ty przecież miałaś wczoraj ważny dzień, czy się mylę??? Daj znać.
  • 8 lat temu
    :)
  • 8 lat temu
    Tasza27 masz szczescie ze jestes w UK bo tam szybciej idzie z zabiegami a tu w pl to trzeba czekac dlugo na wolne terminy:(
  • 8 lat temu
    Hej dziewczynki:), Dziekuje za takie szczegoly! To dla mnie wazne, bo lubie wiedziec co mnie czeka i nastawiam sie juz psychicznie. Takie przygotowanie jest w moim przypadku wazne. Ps.Przed badaniem trzesa mi sie nogi ze nie wiem,a co dopiero przed zabiegiem. To bedzie masakra :P. Ale wazne, ze bedzie teraz szlo do przodu i beda wyniki:)!
  • 8 lat temu
    Miałam dożylną, sorki, z rana mało kontaktuję. Spałam około 30 minut, po czym wybudzili mnie na sali kroplówką wybudzjącą, jak to nazwali.
  • 8 lat temu
    Witaj Ona30 :) Też miałam pobierane wycinki pod narkozą, obudziłam się po okolo 30 minutach, kiedy było po. Ja niestety źle znoszę narkozę, kręci mi się w głowie, słabo mi i mam wymioty, ale każdy reaguje inaczej. Ja byłam w szpitalu, więc wypisali mnie następnego dnia. Po pobraniu wyciunków miałam krwawienia, ale nie jakieś straszne. Po wybudzeniu bolał mnie brzuc, ale dostałam kroplówkę ze znieczuleniem i było ok.
  • 8 lat temu
    agnieszka76 dziekuje za porady i towarzystwo:-). Zycze rowniez dobrej nocki <3 <3 <3
  • 8 lat temu
    Kaa dzieki wielkie za info! Ps jestem pewna ze bedzie dozylne bo juz mi mowili( bardzo sie ciesze, bo nie chce nic pamietac!). Dobrej nocki zycze kaa <3

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat