Do startu gotowi... HSIL- CIN 3 / CIS

13 lat temu
dzien dobry !!! z okazji dnia kobiet odebrałam wynik czerwony cytologii ''stwierdza się nieprawidłowe komórki nabłonkowe. komórki nabłonka HSIL - Zmiany śródnabłonkowe stopnia wysokiego cin 3/ cis''... i tyle...kolposkopia będzie za kilka dni, podczas tego badania pobiorą też wycinki do histopatu... 11 miesięcy temu cytologia była idealna- zero infekcji...będę miała zabieg chyba, a co pozniej - nie wiem...mam dwuletnie dziecko, 29 lat...czy histopatologia może dać taki wynik, że nie będzie nawet zabiegu ? czy jeśli cytologia ujawniła HSIL to już ''pozamiatane''? pomóżcie kobietki...
10918 odpowiedzi:
  • 8 lat temu
    Dobry wieczór dziewczynki. Kaa, Agnieszka- wy jesteście niezastąpione. Jak czytam te strony przy których mnie nie było to aż łezka w oku się kręci i przypominam sobie jak jechalam na zabieg i pisaliście że mną, oczywiście inne Dziewczynki tez ale Wasza pomoc zapamietalalm najbardziej <3 <3
  • 8 lat temu
    Agnieszka76 jesli chodzi o komentarze to tak robie- ale zamiast kropki taka buzke wstawiam :D . Apropo poczekalni to zalezy na jakich ludzi sie trafi- czasem jest cisza grobowa(chyba tak sie mowi;)), kazdy w ciszy siedzi i sie na siebie 'gapi', a dzis akurat bylismy rozgadani i szly zarciki;)). Oj bylo fajnie:). pytanko: nie zebym byla jakas alloholiczka, bo czesto i duzo nie pije (teraz w ogole), ale jestesmy jutro zaproszeni na imprezke.. Moge cos wypic (mowie o procentach :P ) (tzn nie za duzo) czy raczej nie, ze wzgledu na wycinki ktore mam w poniedzialek?? Tego nie mam na liscie z przygotowaniami wiec pytam fachowcow tej dziedziny;)))
  • 8 lat temu
    Ps. Mozna usuwac komentarze? Czasem wysyla mi 2-3 razy ten sam komentarz:(
  • 8 lat temu
    Krotka historia z dnia dzisiejszego;-) : Jak czekalam w poczekalni u dentysty,to niektorzy mowili o swoim panicznym strachu do niego, robilismy sobie zarty i opowiadalismy smieszne sytuacje z zycia(czyt. z poczekalni) wziete :D. Czas 'szybko' zlecial w milym towarzystwie (mimo ze prywatnie, to bylam w kolejce 10ta i czekalam 3 godziny) , ale... Tak sobie w glebi duszy pomyslalam o Was moje kochane- ile wy juz i bolu i stresu przeszlyscie:)!!! Gdybym ten temat zaczela,to pewnie juz nikt by nie narzekal na takiego milutkiego, delikatnego stomatologa :P! Ps. Na szczescie nikt dzis zaryczany z gabinetu nie wychodzil, hihi...
  • 8 lat temu
    Kochane jestescie <3
  • 8 lat temu
    Ona. Trzymamy kciuki;)
  • 8 lat temu
    Stomatolog to lajt w porownaniu z ginem;). A kciuki sie przydadza od was kochane w poniedzialek :D. Wiem, ze moge na was liczyc :) <3 <3 <3
  • 8 lat temu
    Wracam do domu po prawie dobie. Przepraszam za ta nieobecność. Padam na pysk i psychiczny wrak...odezwę się wieczorem całuje Was wszystkie i tule tasza27...damy rade..
  • 8 lat temu
    emi83 tempo szybkie i przeoczyłam świetną wiadomość od Ciebie !! no teraz jestem spokojna bo jestem na bieżąco HURA HURA
  • 8 lat temu
    Kaa wlasnie czekam w kolejce do stomatologa, ale tu akurat zero stresu;)

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat